שולחן מתוק למסיבת רווקות – תוכן קולינרי | השף הלבן

רעיונות לשולחן מתוק – לכל אירוע או מסיבה

אירוע משמח או מסיבה צריכה להיות חגיגה אמתית, ולא משנה מאיזו סיבה. אם החלטתם לערוך שולחן מתוק, אנחנו כאן לסייע לכם במשימה הכי טעימה של הערב ולהציע לך שלל רעיונות נהדרים שייטרפו מיד.

מאת: עורך השף הלבן
רעיונות לשולחן מתוק – לכל אירוע או מסיבה

מה בתפריט? 


אם אתם מכוונים לנשנושים קלילים תוכלו להגיש על השולחן כדורי שוקולד, זהו קינוח קלאסי שאהוב על ידי כולם וייאכל מיד. את הכדורים אפשר לצפות עם סוכריות, שבבי פיסטוק או אגוזים, קקאו אם אתם רוצים להעניק לו טעם של טראפלס ועוד.  

אם אתם רוצים קינוח קצת יותר מפנק תוכלו להכין קרם ברולה בקלילות ובמהירות ולהגיש אותו לשולחן בתבניות אישיות. כן נציין שאם יש לכם מוזמנים רבים תזדקקו לתבניות רבות, ואם זו מסיבה יותר אינטימית ייתכן שהקינוח יתאים יותר. 

אם אתם רוצים ממש להמם את האורחים שלך במיטב הקינוחים, כאלו שהם לא רגילים באירועים, כאלו שידברו עליהם עוד זמן רב, הכנו לכם רשימת קינוחים מנצחים שאי אפשר לא לטעום מכל אחד מהם. 

 

טארט פיסטוק עם מלא שוקולד 

 

השילוב בין שוקולד לפיסטוק הוא גאוני. אין קינוח מענג יותר מכזה שבו משולבת תחתית של בצק פריך ועל אחת כמה וכמה אם הוא בטעם שוקולד משולב עם ציפוי של פיסטוק טרי ופריך. להכנת הטארט תערבבו בקערה שקדים טחונים, פיסטוקים טחונים, קורט מלח ושבבי קוקוס. בקערה נוספת הניחו ביצים, חמאה מומסת, תמצית וניל, סוכר ומחית פיסטוק. ערבבו היטב עד יצירת מרקם חלק. כעת, שלבו את שתי הקערות לתערובת אחת אחידה. הניחו על תבנית הפאי את הבצק השוקולדי ועליו מזגו את התערובת. הכניסו לתנור כחצי שעה עד להזהבה והוציאו להתייצבות. את הציפוי של הפאי אפשר להכין מגנאש שוקולד מריר ועליו לפזר פיסטוקים קצוצים.     

 

עוגה מנצחת: אננס ולימונצ'לו 

 

כשחושבים על שילוב של פירות בעוגה, בדרך כלל נוהגים לחשוב על תותים, פירות יער, תפוחים, גרידת תפוז וכדומה. העוגה הזו מציעה טוויסט ייחודי שילוב של פירות טרופיים לצד לימונצ'לו חזק ומרענן. העוגה הזו תשדרג את השולחן שלכם לאין ערוך. כך תהממו את האורחים שלך:  

 

בתבנית עגולה תסדרו מחצית מכמות האננס כשכבת בסיס. את המחצית השנייה שימו במעבד מזון ביחד עם ביצים, יוגורט, סוכר, חמאה מומסת, שמן, לימונצ'לו, קורט מלח וגרידת קליפת לימון. כעת, יש לעבד הכול בפולסים קצרים לכדי עיסה אחידה. בסיום העבירו את העיסה אל התבנית עם האננס שבתחתיתה והכניסו לתנור בחום בינוני כארבעים דקות. בסיום האפייה, הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר לחלוטין. על צלחת הגשה גדולה הפכו את העוגה כך שהאננס שהנחתם בבסיס יהיה כעת החלק העליון של העוגה. תוכלו לשדרג אותה עם מעט אבקת סוכר.  

 

עוגת לוטוס מושחתת 

 

הטעם הקרמלי של הלוטוס אהוב מאוד על ידי רבים. בין טארט השוקולד לעוגת האננס תוכלו לשלב גם עוגת לוטוס מדהימה שכולם ירצו ממנה חתיכה. כך תכינו אותה: 

 

בקערת מיקס הניחו ממרח לוטוס, סוכר, חמאה תמצית וניל וסוכר חום. ערבלו את כל הרכיבים יחד תוך הוספת ביצים אחת אחת. לאחר מכן הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים קמח, מלח, קינמון ואבקת אפייה. ערבלו עד הטמעה. הוסיפו חלב ושבבי שוקולד והמשיכו לערבל עד קבלת תערובת אחידה. 

כעת, שמנו שתי תבניות וחממו את התנור לחום של 160 מעלות 

 

חלקו את התערובת בין שתי התבניות ואפי במשך 15 דקות, והחליפו בין התבניות לעוד 5 דקות של אפייה עד שהן מוכנות והוציאי אותם לקירור מוחלט.  

 

להכנת קרם הלוטוס, הניחו בקערה ממרח לוטוס עם חלב. הקציפו בקערת מיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל עד שתתקבל קצפת עמידה. הוסיפו פנימה את ממרח הלוטוס והמשיכי להקציף. בסיום העבירו אל שקית זילוף.  

 

להכנת העוגה שעשויה משכבות טעימות במיוחד יש להניח בסיס עוגה אחד, לזלף עליו קרם לוטוס, לשים עליו את בסיס העוגה השנייה ולצפות את כל העוגה עם הקרם שנותר. לסיום, חממו מעט ממרח לוטוס במיקרו, העבירו לשקית זילוף, וזלפו פזים בצורת שתי וערב על העוגה. כעת הכניסו את העוגה למקרר וצננו אותה לפחות שעתיים לפני שאתם מוציאים אותה אל השולחן המתוק. 

 

לסיכום יש שלל מתכונים נהדרים שניתן להכין לערב שכולו חגיגה מתוקה. 

רעיונות לשולחן מתוק – לכל אירוע או מסיבה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.