קסם של עוגיות לשולחן השבועות
שולחן החג של שבועות הוא אחד היפים בשנה- לבן, עשיר ומלא כל טוב. שפע המאכלים החלביים, המושקעים והמגוונים, מעוררי תיאבון ומייחדים את החג כחגיגת הגבינות השנתית. למרות שמאכלים חלביים (ובמיוחד מאכלים מבושלים וחמים) הם בדרך כלל כבדים וגורמים לתחושת עייפות, הארוחה תמיד מאוזנת עם סלטים מירקות רעננים, כך שהיא בו זמנית קלילה ונעימה ולכולם נשאר מקום לקינוח!

שולחן הקינוחים על טהרת החלב והגבינות זוכה תמיד לכבוד רב גם הוא, שכן הוא תמיד מלא בעוגות ומאפים טעימים ומפנקים לצד הקפה של סוף הארוחה. בעוד רוב המארחים טורחים להכין עוגות מסוגים שונים, ישנו קינוח נהדר ומתאים לא פחות שנשכח בצד- העוגיות. מאחר וישנם כל כך הרבה סוגים מצוינים של עוגיות, רבות מהן חלביות וקרמיות, חגיגיות וסופר טעימות, לכן השנה הזו אספנו עבורכם כמה מתכונים שיככבו בגדול על שולחן החג, ויגוונו מעט את הקינוחים ה"רגילים".
עוגיות שוקולד צ'יפס
הן הראשונות בכל רשימת עוגיות, כי אי אפשר שלא לאהוב אותן… עוגיות שוקולד צ'יפס חביבות על קטנים וגדולים, ונטרפות בדקה!
ערבבו בקערה (ידנית או במיקסר) חמאה, סוכר וקמצוץ מלח. הוסיפו ביצים בהדרגה, תמצית וניל, סודה לשתייה, קמח ושוקולד צ'יפס מסוג אהוב (תוכלו להשתמש גם בפרלינים קטנים). ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מהעיסה שנוצרה, צרו כדורים קטנים באמצעות הידיים. סדרו אותם בתבנית מכוסה בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש.
כדי להוסיף לחגיגיות של המנה ולהתאים אותה לשבועות, צרו ציפוי קרמי ומפנק במיוחד לעוגיות. המיסו במיקרוגל או בסיר שוקולד חלב. בינתיים, הקציפו שמנת מתוקה, עד שהיא מקשיחה, וקפלו לתוכה את השוקולד המומס. ערבבו היטב לפני ההגשה וכסו כל עוגייה בשכבה עבה של קרם.
העוגיות הכי הולנדיות שיש
עוגיות אמסטרדם, שנהיות מוכרות יותר ויותר, מהוות את הנוסחה המושלמת למאפה- שוקולד, חם קריספי ונמס בפה, במילוי…שוקולד נמס! אם זהו לא גן עדן, אז מה כן?
בקערה עבדו באופן ידני או בעזרת מיקסר חמאה רכה, סוכר חום ולבן, ביצים ותמצית וניל. בהדרגתיות, הוסיפו קמח, סודה לשתייה, קמצוץ מלח וקקאו. המשיכו לעבד את התערובת, עד לאחידות והכניסו אותה למקרר לצינון.
לאחר כשעה, כשהתערובת מתייצבת, צרו כדורים קטנים וסדרו אותם על תבנית מצופה בנייר אפייה. לכל אחד מהכדורים, לחצו קוביית שוקולד או פרלין (אפשר לבחור בשוקולד לבן, וליצור ניגוד צבעים מעניין במתן הביס). עטפו את השוקולד בבצק העוגייה, כך שיהיה מכוסה כולו ואפו בתנור שחומם מראש, עד להשחמה.
עוגיות שושנים
הן לא רק טעימות וכיפיות לאכילה, המראה החגיגי שלהן גונב את ההצגה! השושנים, מאפי וניל בצורת פרחים, הן קינוח מושלם לערב החג. כך תכינו אותן:
עבדו בקערה חמאה, קמח, סוכר, אבקת סוכר ואבקת אפייה. המשיכו בערבוב עד שהבצק נהפך לפירורים. הוסיפו ביצה ושמנת חמוצה והמשיכו בערבב. כשהמרקם נהיה אחיד, כסו את הבצק והכניסו למקרר לצינון.
בינתיים, הכינו את המלית: הקציפו בקערה נוספת חלמוני ביצה, והוסיפו אליהם סוכר בהדרגה. כשהקצף הופך ליציב, הוסיפו אבקת אינסטנט פודינג וניל והקציפו לתערובת אחידה.
הוציאו את הבצק מהמקרר ושטחו אותו על משטח העבודה. רדדו היטב וחתכו אותו למלבנים גדולים. על כל אחד מהם, מרחו כמות נכבדה ממלית הווניל וגלגלו לצורת רולדה. חתכו כל רולדה לפרוסות דקות וסדרו אותן על תבנית מכוסה בנייר אפייה. הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו עד להשחמה.
עוגיות קרם שניט
כולם מכירים ואוהבים את עוגת הקרם שניט המפורסמת, אבל מי שמע על עוגיות הקרם שניט? מסתבר שישנה דרך נוספת ומהנה לא פחות לאכול את הקינוח האהוב:
להכנת קרם פטיסייר, חממו חלב בסיר. בקערה טרפו חלמוני ביצה, ואליהם הוסיפו סוכר וסוכר וניל, קמח וקורנפלור. המשיכו לערבב. כשהתערובת חלקה מגושים והחלב רותח, העבירו את התערובת לסיר וערבבו. בשלו מספר דקות וצננו. כשהתערובת עוד חמה, המיסו לתוכה חמאה וערבבו לאחידות. כסו את הסיר והכניסו לקירור.
הקציפו בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל. הוסיפו את הקרם שצונן במקרר ואחדו אותם היטב. את הקרם המוכן כסו והכניסו לקירור.
פרשו על משטח העבודה בצק עלים מופשר וחתכו אותו לריבועים. במרכז של כל ריבוע, הניחו קונוס או גליל מתכת והצמידו קצה אחד של הריבוע לנגדי, באלכסון, כך שייווצר באפייה גליל פתוח למחצה, שבתוכו ניתן למלא קרם. סדרו את החתיכות על תבנית מצופה בנייר אפייה ואפו בתנור שחומם מראש.
לאחר האפייה, מלאו כל אחד מהגלילים בקרם הפטיסייר וקשטו באבקת סוכר.
