קיש בצ'יק – קישים שפשוט לעשות
לפעמים אין חשק להכין מנות מורכבות, ורוצים לאכול ארוחה ביתית חמה בלי הרבה מאמץ ובמינימום זמן. יש מגוון מאכלים שניתן להכין במהירות שהם גם טעימים וגם משביעים. פשטידות וקישים לרוב מצריכים התעסקות רבה עם הירקות או המתנה ארוכה לבצק. נציע לכם כמה אפשרויות וטיפים לקישים מהירים וקלים שתוכלו ליהנות מהם תוך פחות משעה.

לפעמים אין חשק להכין מנות מורכבות, ורוצים לאכול ארוחה ביתית חמה בלי הרבה מאמץ ובמינימום זמן. יש מגוון מאכלים שניתן להכין במהירות שהם גם טעימים וגם משביעים. פשטידות וקישים לרוב מצריכים התעסקות רבה עם הירקות או המתנה ארוכה לבצק. נציע לכם כמה אפשרויות וטיפים לקישים מהירים וקלים שתוכלו ליהנות מהם תוך פחות משעה.
ההבדלים בין פשטידה לקיש?
ראשית נבחין בין קיש לפשטידה. הראשונה מכילה תערובת גבינות, ירקות, בשר או כל מרכיב אחר אשר נמצא על מצע בצק כלשהו ואילו השנייה נאפית ללא בסיס כלל. שתי האפשרויות טעימות ומגוונות כאשר הקיש עשוי להשביע יותר כיוון שיש לו תוספת בצק.
מי אמר שחייבים להכין בצק שמרים?
תחתית הקיש היא אכן בצק כלשהו, אך אין חובה להשתמש דווקא בבצק שמרים. ניתן להכין קישים מצוינים מבצק פריך מהיר הכנה. קיש קוביות בטטה מתאים מאוד לתחתית כזו.
כדי להכין את הבצק מערבבים בקערת מיקסר קמח, קוביות חמאה קרה, ביצה, מלח ומעט סוכר. מערבבים הכול עד שמתקבלים פירורי בצק לחים מעט וגמישים. ממשיכים בלישה ביד ומאחדים את פירורי הבצק לגוש אחיד אחד, מכניסים אותו למקרר עטוף בניילון נצמד ומכינים בינתיים את המלית.
קופסאות שימורים הם חבריהם הטובים של הרעבים
אם רוצים לאכול במהירות, ניתן להשתמש בקופסאות שימורים כך שאין צורך להתעכב על חיתוך הירקות. קיש פטריות למשל ניתן להכין גם מפטריות חתוכות מקופסת שימורים. מטגנים פטריות ובצל קצוץ עד שהבצל מתרכך. בקערה מערבבים קוטג', גבינה לבנה, גבינה צהובה מגורדת, ביצים, קמח, אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל. מוסיפים אליה את הפטריות והבצל המטוגנים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ועליה בצק פריך או כל תחתית אחרת ואופים בתנור עד שחלקו העליון של הקיש משחים והתערובת מתייצבת. יש להמתין מעט לקירור לפני שמתחילים לפרוס ולאכול.
תחתית מוכנה מראש
עוד דרך לזרז עניינים ולקצר תהליכים בבישול היא להשתמש בתחתית מוכנה של בצק עלים, בצק פילו ואף בצק פריך מוכן מראש. אם אתם משתמשים בבצק מוכן קפוא, הניחו לבצק להפשיר מעט לפני השימוש. בצק קפוא יהיה מאוד לא נוח לעבודה, לא ניתן יהיה לפתוח אותו ולגלגל אותו כלפי חוץ וכמובן שגם לא לרדד אותו או להניח אותו בתבנית בלי שיישבר.
בצק עלים או פריך, כדאי לרדד מעט לפני השימוש כדי שלא יהיה עבה מידי ויפגע בטעם הקיש, שיכיל יותר בצק מאשר מילוי. אם אתם בוחרים בבצק פילאס תוכלו להפריד כמה עלים ולהשתמש בהם כתחתית לקיש שלכם.
קיש מהיר עם תחתית מלאווח
את עניין התחתית תוכלו לפתור בקלות ובמהירות על-ידי שימוש בחבילת מלאווח מופשרת מעט. מטגנים פרוסות בצל יבש שיתרככו ויזהיבו מעט ומערבבים אותן עם שאר חומרי הקיש – גבינה בולגרית מגורדת, גבינה צהובה מגורדת, גבינה לבנה, ביצה, קמח, עירית קצוצה, מלח ופלפל. את התערובת מניחים על המלוואח ואופים כחצי שעה עד שהקיש מתייצב ומשחים.
למה לעשות את החיים קשים – קיש מירק אחד בלבד
מי אמר שקיש חייב להיות מורכב מסוגים שונים של ירקות או מרכיבים. אפשר להקל את החיים ולקצר את משך ההמתנה לארוחה, על-ידי בחירת ירק אחד בלבד שיככב במנה. קיש ברוקולי וגבינות מהיר משביע מאוד וטעים במיוחד. אפשר כמובן להשתמש בתחתית בצק מוכנה ואף בשקית פרחי ברוקולי קפואים.
חולטים במים עם מלח את פרחי הברוקולי לעשר דקות, מסננים ומסדרים אותם על הבצק. בקערה מערבבים שמנת מתוקה, ביצים, גבינה צהובה או קשקבל מגורדת, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ואבקת מרק בצל. יוצקים את התערובת על הברוקולי ומפזרים עוד גבינה מגורדת מעל לפני שמכניסים לתנור החם. אופים את הקיש כ-45 דקות עד שהוא משחים. הגבינה הצהובה תקבל מרקם קראנצ'י ופריך ותערובת הגבינות תתייצב ותהיה מוכנה לאכילה מיד או אחרי שתתקרר מעט.
מי שחזר הביתה רעב יודע עד כמה קשה להתחיל לבשל במקום לחטוף משהו מהיר. פתרונות אלו יאפשרו לכם להכין ארוחה חמה במהירות, הן עבור המשפחה אחרי יום עבודה ארוך, והן עבור אורחים שהגיעו במפתיע. אין סיבה שקישים מהירים לא יהיו טעימים ומוצלחים לא פחות מאחיהם בעלי רשימת המרכיבים הארוכה וטכניקות הבישול המפרכות. והעיקר שכולם יהיו שבעים.
