קינוחים של שף – כולם יכולים
הזמנתם אורחים לסעודה ומתחשק לכם לרענן קצת את תפריט הקינוחים הקבוע שלכם? אם אתם מעדיפים לוותר על הכנת עוגת הגבינה הקבועה או עוגת השוקולד שאותה אתם מכינים בעיניים עצומות, אתם לא חייבים לרוץ לקונדיטוריה כדי להביא קינוח מרשים, אתם יכולים להכין ממש בעצמכם קינוחי שף מהודרים שיגרמו לאורחים שלכם להתרגש. איך? לפניכם מספר מתכונים לקינוחים שיעשו לכם את האירוח.

קרם ברולה
אחד מהקינוחים היוקרתיים ביותר שקיימים הוא קרם ברולה אשר הפך מזמן ליצירה קולינרית אייקונית. אנשים רבים חוששים לנסות את מזלם עם מתכוני המאכל הזה, משום שהוא נראה מורכב ביותר להכנה. אך אנו כאן כדי לגלות לכם שניתן בהחלט להכין אותו בבית וליהנות מתוצאה מרהיבה. לפניכם מתכון מצוין לקרם ברולה שאיתו תרגישו כמו קונדיטורים מנוסים. כך תכינו את הקינוח הצרפתי האולטימטיבי:
מחממים את התנור מראש לחום נמוך מאוד. בסיר קטן על אש בינונית מחממים יחד שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו. מביאים את השמנת עד לסף רתיחה. בזמן שהשמנת מתחממת טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת נעשית בהירה.
כעת יש לעשות השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות, כדי למנוע מהביצים להתבשל. מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה כדי שהם יתחממו מעט. לאחר מכן, מוסיפים את יתרת השמנת הרתוחה לקערה תוך כדי ערבוב.
את הבלילה מוזגים לתוך כלים אישיים חסיני חום. את הכלים מניחים בתבנית עמוקה ולתוכה מוזגים מים רותחים עד למחצית מגובה הכלים. יש להקפיד שהמים לא יחדרו לכלים. מכניסים לאפייה בתנור עד שהקרם נקרש בשוליו אך במרכזו הוא עדיין רוטט. מוציאים את התבנית עם הכלים מהתנור ומניחים לקרם ברולה להתקרר לטמפרטורת החדר.
כעת, מעבירים את הכלים למקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה מפזרים על פני הקרם ברולה סוכר בשכבה דקה ואחידה. את הסוכר מקרמלים באמצעות ברנר או בתנור שחומם מראש למצב גריל. מומלץ להגיש לצד קצפת מתוקה.
טארט פירות עם קרם פטיסייר
קינוח שף נוסף שיפיל את הלסת של האורחים שלכם לרצפה הוא טארט פירות. אין טוב יותר מהשילוב של בצק פריך עם קרם קטיפתי ופירות טריים. את הקינוח הזה מומלץ לקשט בתותים, אך ניתן להשתמש גם בפירות אחרים לפי הטעם. שלבי ההכנה אומנם רבים, אך אל תתנו להם להבהיל אתכם, שכן אם תעקבו אחר כל השלבים בדיוק תגיעו לתוצאה הנחשקת. כך תכינו את הקינוח המושחת הזה:
להכנת הבצק הפריך מעבדים במיקסר חמאה, סוכר, חלב ומעט מלח, עד לאיחוד מלא של המרכיבים. מוסיפים לתערובת מעט קמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד. חשוב שלא לעבד את הבצק יותר מדי. את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה עד שעה.
כעת, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל אחד מהחצאים לעלה בעובי אחיד. את הבצק מניחים בתבנית טארט, מהדקים ומסירים את השוליים. מעבירים את התבנית למקרר למשך חצי שעה.
על הבצק מניחים נייר אפייה ועליו משקולות אפייה. אופים במשך רבע שעה. מסירים את המשקולות ומכניסים לאפייה פעם נוספת למשך כעשר דקות, עד שהקלתית מזהיבה.
להכנת קרם הפטיסייר יוצקים כוס חלב לסיר בינוני ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית. מוסיפים תמצית וניל וסוכר ומערבבים. בקערית נפרדת מערבבים חלמונים עם קורנפלור. מוסיפים מעט חלב קר וטורפים היטב למשחה חלקה ואחידה. את המשחה מוזגים לתוך החלב בסיר וטורפים היטב עד לאיחוד מלא של שתי התערובות. מביאים הכול לכדי רתיחה קלה ומורידים מיד מהאש.
מוסיפים לתערובת חמאה וממשיכים לטרוף עם מטרפה במשך מספר דקות, עד שהתערובת מתקררת מעט והמרקם נעשה סמיך. עוטפים את הקרם בניילון נצמד כאשר הניילון צמוד לקרם, למניעת היווצרות קרום. מעבירים למקרר להתייצבות מוחלטת למשך מספר שעות.
את קרם הפטיסייר הקר מעבירים למיקסר ומעבדים אותו מעט כדי לפתוח אותו. בקערה נפרדת מקציפים יחד מסקרפונה ושמנת. את הקצפת מקפלים בעדינות לתוך קערת הפטיסייר עד לקבלת קרם אחיד.
להרכבת הטארט ממלאים את הקלתית האפויה בקרם הפטיסייר. מקשטים את הטארט בתותים טריים ושומרים במקרר עד להגשה. ניתן לקשט עם תאנים, אגסים ואפילו פרחים אכילים.
