עמודי החובה בקובץ המתכונים שלך
לכל חובבי הבישול והאפייה יש מאגר מתכונים שבהם נעשה שימוש קבוע בהכנת ארוחות. בין אם מדובר בארוחה רגילה ובין אם מדובר בארוחת חג, ישנם מתכונים קבועים שמיד נשלוף אותם החוצה ובהם נשתמש, תמיד! הנה כמה מתכוני MUST שצריכים להיות במאגר המתכונים שלכם.

אחד הסלטים הטעימים ביותר של חסה משלב בו טעמים עזים של בצל ירוק לצד שמיר שהוא צמח תבלין דומיננטי בטעמו. להכנת הסלט שטפו עלי חסה היטב, ייבשו אותם וחתכו אותם לרצועות. כעת, שטפו היטב בצל ירוק וחתכו אותו לעיגולים. את השמיר נקו היטב מהגבעולים, שטפו תחת מים זורמים וקצצו דק. הכניסו את כל מרכיבי הסלט לקערת הגשה ותבלו עם שמן זית, מיץ מלימון טרי ומלח.
הפיצה הביתית היא אחד המאכלים האהובים ביותר בדרך־כלל. הפיצה היא מאכל כה ורסטילי, היא מאפשרת לכל אחד מבני הבית להתאים אותה בדיוק לטעמו האישי. הנה מתכון לפיצה שאתם פשוט חייבים! להכנת הבצק נזדקק לקמח פיצה הנקרא גם 00, שמן זית, שמרים יבשים, מלח, סוכר ומים קרים.
להכנת רוטב העגבניות תזדקקו לבצל, שום, עגבניות טריות, רסק עגבניות, שיני שום קצוצות, עשבי תיבול, אורגנו, סוכר, מלח, פלפל ופפריקה אדומה. מצרכים נוספים הם גבינה בולגרית מפוררת, גבינה צהובה מגוררת וגבינת מוצרלה מגוררת. תוספות לפיצה שלכם: זיתים ירוקים, בצל, פטריות, אננס, חלפיניו, עגבניות, זיתים שחורים וכל תוספת אחרת שאהובה עליכם.
להכנת הבצק: הכניסו את כל החומרים לקערה גדולה ולושו כעשר דקות, הניחו לבצק לתפוח כשעה, עכשיו לושו אותו שלוש דקות נוספות. חלקו אותו לחתיכות לפי כמות הפיצות שתרצו להכין, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים לפחות. כשעה לפני הכנת הפיצה הוציאו את הבצק לשעה שלמה מחוץ למקרר עד שיקבל את טמפרטורת החדר.
להכנת הרוטב: חממו שמן זית, רסקו בצל והכניסו לסיר גדול. טגנו את הבצל ובינתיים רסקו היטב את העגבניות הטריות במעבד מזון. הוסיפו לסיר את העגבניות, שיני השום הסוכר התבלינים ורסק העגבניות והביאו לרתיחה. הנמיכו את הגז וכסו עם מכסה. כעת, בשלו את הרוטב כשעתיים על הגז. אם יש לכם הרבה נוזלים בשלו ללא המכסה כדי לאדות אותם. כמו כן, חשוב לערבב את העגבניות כל הזמן כדי שלא ישרפו בתחתית הסיר.
לאחר שהרוטב מוכן, רדדו את הבצק בצורת עיגול גדול, מרחו רוטב עגבניות בנדיבות, פזרו את תערובת הגבינות והוסיפו את התוספות האהובות עליכם.
חממו תנור מראש לחום של 250 מעלות והכניסו לתנור למשך שמונה דקות. בתאבון!
אין כמו עוגת שוקולדת רכה, אוורירית ונימוחה, מלאה בשוקולד הניגר ממנה כשהיא חמה חמה. הנה מתכון קל וטעים להפליא.
להכנת העוגה נזדקק לחומרי יבשים: קמח, שוקולית, סוכר, אבקת אפייה וסוכר וניל. ולחומרים רטובים שהם: שמן, ביצים ושמנת מתוקה. לציפוי נזדקק לשוקולד מריר ושמנת מתוקה.
להכנת העוגה: ערבבו בקערה אחת את החומרים היבשים, ובקערה השנייה את החומרים הרטובים. כעת אחדו את הרטובים עם היבשים וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה. חממו תנור לחום בינוני והכניסו לתנור לכ-40 דקות. את ציפוי השוקולד הכינו כחמש דקות לפני שהעוגה יוצאת מהתנור.
להכנת הציפוי: בסיר קטן חממו שמנת, והכניסו לתוכה את קוביות השוקולד המריר עד לקבלת רוטב גנאש חלק מגושים לחלוטין.
כעת, כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה שפכו את כל רוטב השוקולד על העוגה. השוקולד החם מחלחל דרך העוגה החמה והופך אותה לרכה ועסיסית.
את אתם רוצים לאכול אותה חמה חכו כרבע שעה והגישו. אם לא, קררו את העוגה ואכלו אותה לצד כדור גלידה מפנק.
פיצ'ר חדש ומגניב מבית השף הלבן של תנובה, מאפשר לכם להכין מחברת מתכונים דיגיטלית שבה את יכולים לשמור מתכונים אהובים, להעלות מתכונים שלכם שאתם רוצים לשתף וליהנות מהטבות שונות. הפטרו מכל הפתקים והמחברות הישנות עם כתמי השמן והשוקולד וצרו מחברת דיגיטלית אשר תשמור את כל המתכונים האהובים עליכם. ויתרה מכך, לא רק שתוכלו לשמור את כל המתכונים שלכם באופן דיגיטלי, תוכלו גם להוסיף מתכונים חדשים שאתם אוהבים מהאתר עצמו!
כדי ליצור את המחברת כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על כפתור "שמור" המופיע בתחתית המתכון מצד שמאל, לאחר שתלחצו על הכפתור, המתכון ישמר אוטומטית במחברת המתכונים שלכם. כך, תוכלו למצוא אותו בקלות ובזריזות בכל פעם שתרצו להכינו.
ואם יש לכם מתכון מדהים שאתם רוצים לשתף, תוכלו לעשות זאת בקלות דרך האתר וללחוץ על כפתור שתף אשר ישתף את המתכון שלכם עם כולם.
