עוגת יום ההולדת שכולם יעופו עליה
יום הולדת היא אירוע שכולל הרבה מאוד שמחה, התרגשות וגם אוכל כמובן. אבל גולת הכותרת של כל מסיבה כזו היא עוגת יום הולדת, וזה נכון לגבי מבוגרים וילדים כאחד. יש מקרים שבהם מדובר על עיצוב יפיפה ומושקע, אבל הטעם של העוגה מרשים פחות, ולפעמים הטעם עולה על כל קישוט.

יום הולדת היא אירוע שכולל הרבה מאוד שמחה, התרגשות וגם אוכל כמובן. אבל גולת הכותרת של כל מסיבה כזו היא עוגת יום הולדת, וזה נכון לגבי מבוגרים וילדים כאחד. יש מקרים שבהם מדובר על עיצוב יפיפה ומושקע, אבל הטעם של העוגה מרשים פחות, ולפעמים הטעם עולה על כל קישוט.
לעוגות של ימי הולדת יש שלל סוגים, קישוטים וצבעים, אבל אחד הדברים שמאחדים אותם הוא האפשרות להציב בהם נרות, כך שחתן או כלת השמחה יוכלו לנשוף ולהביע משאלה. את כל הקינוחים הללו אפשר להכין בכל תבנית, עגולה או מרובעת, כך שאם יש צורך בעוגה גדולה שתספיק לכל הילדים או לכל החוגגים הגדולים, אפשר להיות יצירתיים. אם אתם רוצים להכין את העוגה שתהיה מלכת השולחן לצד החוגגים, ישנם כמה רעיונות לאפייה קלה, אך הטעם של עוגות אלה לא ישאיר אף פרוסה יתומה.
אין חגיגה בלי עוגה
אם מדובר במסיבה לילדים, עוגת שוקולד תמיד תתקבל בברכה, ועם יש עליה גם ממתקים – על אחת כמה וכמה. ילדים אוהבים טעמי שוקולד מתוקים ולא מרירים, ואחת מעוגות ימי ההולדת הקלאסיות היא בחושת שוקולד עם רוטב או קרם מעליה, שעליו מפזרים סוכריות, פרחים מבצק סוכר או שמניחים תמונה נבחרת מבצק סוכר. אם יש רגישויות לחלב או לגלוטן, אפשר תמיד לבחור בגרסת פרווה לעוגה ובקמח המתאים לרגישות. המתכון קל ופשוט ומצריך קערה אחת, בלי הקצפת ביצים ובלי הרבה כלים. עוגת השוקולד שילדים הכי אוהבים יכולה להתאים לכל המשפחה, לימי הולדת וגם כשאתם מקבלים הודעה מהגן שהילדה היא אימא של שבת השבוע. כל מה שצריך הוא לערבב קמח, אבקת אפייה, קקאו, סוכר, ביצים, שמן ומים רותחים. אחרי אפייה של כ־40 דקות העוגה יוצאת נימוחה, רכה ואוורירית. זה השלב שבו עליכם להחליט על הקישוט – קרם שוקולד או קרם שמנת מתוקה וחלב. אחרי שהדובדבן של המסיבה מוכן, הגיע הרגע לקשט כך שהעוגה תהיה מלכת האירוע, לצד החוגגים כמובן.
קלאסיקה מעודנת
כשרוצים להרשים עם קינוח קלאסי אך כזה שהופך מיד לדבר החשוב ביותר על השולחן, בוחרים עוגת לוטוס. הטעם המושלם שמתחבר היטב עם גבינה, עם שמנת וגם עם שוקולד מתאים בדיוק לעוגה מפוארת ליום הולדת. אפשר לקשט אותה עם עוגיות לוטוס או בתוספת של עוגיות נוספות, שוקולד לבן או חום כהה, אך גם אם משאירים אותה עם שכבת קרם הלוטוס ומניחים רק ביסקוויט או שניים – מדובר בקלאסיקה מלכותית שאי אפשר שלא לטעום.
את הבסיס הפריך מכינים מביסקוויטים טחונים בטעם לוטוס עם חמאה מומסת ומשטחים בתבנית. להכנת הבלילה הבהירה מערבבים בקערה שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, גבינת שמנת ושוקולד לבן מגורר. את הבלילה יוצקים מעל הבסיס ומכניסים למקפיא למספר שעות. אפשר לצקת מחצית מהבלילה על הבסיס, להוסיף שכבה של פירורי עוגיות ולהוסיף את שאר הבלילה. להכנת הקרם אפשר להשתמש בצנצנת של קרם לוטוס שמחממים מעט כדי שניתן יהיה לצקת אותו בנוחות על העוגה. אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים לקרם כדי ליצור קרם קראנצ'י יותר או לקשט את הקרם על העוגה בפירורים מסביב. ניתן להוסיף פירורי שוקולד לבן לקישוט ומשחק של צבעים או להניח שני ביסקוויטים בטעם לוטוס שלמים במרכז.
בטעם של פעם
עוגת מייפל היא קינוח קל שאינו מצריך הכנה מיוחדת והמצרכים בסיסיים ונמצאים בכל בית. אם אתם רוצים להכין אותה למסיבת יום הולדת, אפשר להשתמש בתבנית עגולה ולקשט אותה בשלל אגוזים, בקרם שמנת מתוקה וכמובן להשאיר מקום להנחת הנרות. זו אחת העוגות שאהובות על ילדים ומבוגרים ואפשר לקשט אותה גם בשכבות של אגוזים טחונים וקרם במרכזה, כך שהיא חגיגית ומפתיעה כשפורסים אותה. מערבבים בקערה ביצים, סוכר, שמן, קמח, סוכר וניל ויוגורט. בשלב זה אפשר לפזר מעל העוגה אגוזים קצוצים ולהוסיף מעט קינמון. אופים את העוגה בחום בינוני כ־40 דקות, וכשהיא יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מחוררים את השכבה העליונה עם קיסם ויוצקים סירופ מייפל מעליה, כך שהוא נספג בתוך העוגה. אם העוגה מיועדת לילדים ואינכם רוצים להשתמש באגוזים למען ביטחונם, אפשר לוותר עליהם ורק לצקת סירופ מייפל ולקשט מסביב בקצפת או בסוכריות שוקולד.
