עוגת בננות – כל היתרונות התזונתיים של בננה בעוגה אחת
עוגת בננות היא עוגה קלאסית שתמיד הייתה חלק בלתי נפרד מעולם האפייה והיא לגמרי כאן בשביל להישאר! אם מאסתם בכל העוגות עתירות השומן, עשירות בגבינה או שוקולד שסתם כבדות עליכם בסיום הארוחה – עוגת בננות היא לגמרי הפתרון בשבילכם.

מה לא נאמר על בננה? פרי טרופי בצורת קשת, היא צהובה ויפה, וחשוב מכל
– היא בריאה. הבננה מכילה כשלושה גרם סיבים תזונתיים, שהם כ-10%
ממנת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת. בארץ מגדלים כ-20,000 דונמים
של בננות המשווקות לאורך כל השנה. השיא של מכירת הבננות הוא בעיקר בחודשי החורף,
בשל העובדה שצריך לשמור אותה במקום קריר ומוצל – היא רגישה לקור שעלול לגרום לה
להשחיר ובחום הכבד בחודשי יולי-אוגוסט היא עלולה "להתבשל" ולהירקב מהר
מידי.
לא סתם ממליצים על הבננה כמקור אנרגיה וקוראים לה "פצצת אנרגיה
צהובה" – בננה היא פרץ של אנרגיה
לגוף: היא מכילה סוכרים טבעיים כמו גלוקוז, סוכרוז, ופרוקטוז שהשילוב שלהם הוא בעל
פוטנציאל אנרגטי מעולה. חשוב לדעת, בננה מומלצת כמקור אנרגיה לגוף על אף שאינה
מכילה כמות אנרגיה גבוהה יותר מפירות אחרים במשקל זהה, אלא בגלל שהמרקם שלה וכמות
הסיבים הגבוהה שהיא מכילה מעניקים לגוף תחושת שובע גבוהה. יותר מכך – הבננה מספקת
אנרגיה לאורך זמן: קצת עליית הסוכר בדם בעקבות הבננה הוא בינוני – הסוכר עולה
בהדרגה ומספק אנרגיה למשך זמן ארוך יותר. רמות הסוכר אינן יורדות במהרה כך שלא
נוצרת תחושת עייפות או רעב לאחר ירידת הסוכר כמו במקרים אחרים.
הבננה עשירה באשלגן, שהוא מינרל חיוני לתפקוד תקין של התאים בגוף
ובעל תפקיד מרכזי במערכת העצבים, השרירים והעיכול. האשלגן מסייע לשמוע על לחץ דם
תקין ושמירה על הלב: האשלגן תומך בשרירים המתכווצים בגוף,
ביניהם הלב, ולכן הוא עוזר להסדיר את קצב הלב הנדרש לשגר חמצן למוח ולווסת את מאזן
המים בגוף ולמנוע התקפי לב. הבננה לא תעניק לכם רק אנרגיה ותשמור לכם על הלב, היא
גם טובה למערכת העיכול, לפעילות המעיים ולבריאות העור.
עוגת בננות קלאסית היא עוגה בחושה עם בננות בתערובת
העוגה. אי אפשר שלא לאהוב עוגות בחושות: הן קלות להכנה, שומרות על הטריות שלהן
למשך שבוע ואפילו יותר ותמיד ממלאות את הבית בניחוחות מתוקים. הפופולאריות שלהן
עולה בעיקר בגלל קלות ההכנה שלהן: כל מה שהן דורשות זה בסך הכל לערבב את כל
המרכיבים יחד, במעבד מזון או אפילו ידנית, להעביר לתבנית מתאימה ולאפות בתנור.
לעיתים צריך להקפיד על סדר הכנסת המרכיבים לתערובת, לעיתים יש לערבב בשתי קערות
נפרדות ולאחד בסוף, לפעמים תוכלו להוסיף ציפוי או סירופ להעשיר את העוגה – אבל לא
משנה באיזה מתכון תבחרו העוגה הבחושה לעולם לא מאכזבת!
המרכיבים העיקריים של עוגות בחושות הם לרוב ביצים, קמח,
שמן/חמאה, סוכר לצד תוספות שמעניקות לעוגה את הטעם הייחודי שלה. עוגות בחושות
מלאות טעמים וריחות, ואחת הגרסאות המוצלחות של עוגה בחושה היא עוגה בשילוב פרי או
ירק כאשר הנפוצות ביותר הן עוגות גזר, עוגות תפוזים מנחמות בחורף וכמובן – עוגת
בננות.
עוגת בננות היא תמיד פתרון טוב: אם נתקעתם עם יותר מידי
בננות בבית ואתם לא יודעים מה לעשות, אם מתחשק לכם קינוח בריא וטעים, ואם פשוט בא
לכם להוציא עוגה חמה מהתנור שתמלא את הבית בניחוחות מתוקים. רגע לפני שאתם פותחים ספר מתכונים לעוגות, כדאי להכיר לכם להכיר עוגת בננות של השף היא עוגה קלה להכנה שלא תדרוש מכם יותר מעשרים דקות של עבודה. כל
מה שאתם צריכים הוא בננות מעוכות, שמן, ביצים, יוגורט, מיץ תפוזים, נטיפי שוקולד
או אגוזים, קמח, תמצית וניל וסודה לשתיים – יש לערבב את כל המצרכים יחד, להעביר
לתבנית עגולה 26 או לשתי תבניות מאורכות ולאפות בתנור.
