עוגות שוקולד מרחבי העולם
עוגת שוקולד חומה מושכת את העין במבט ראשון. הטעם כבר ממלא את הפה והרצון לטעום רק פרוסה אחת (אבל להמשיך גם לשנייה ואף לשלישית) הוא חזק ומשתלט. אין ספק שזו אחת העוגות הטעימות ביותר והאהובות ביותר, בכל צורה, מרקם, מרכיבים וציפויים אפשריים. זו העוגה האהובה ביותר על ילדים וגם מבוגרים לא תמיד מצליחים לעמוד בפניה. העובדה היא, שבכל מדינה בעולם ניתן למצוא עוגת שוקולד מסורתית־מקומית וזו העדות להצלחתה.

עוגת היער השחור מגרמניה
גרמניה אולי נראית רחוקה כרגע, אך עוגת היער השחור קרובה כמרחק בינכם לבין הקונדיטוריה האהובה עליכם. עוגת שוקולד זו מורכבת משלוש שכבות של טורט קקאו רך ועדין ובינם קצפת לבנה, אוורירית ומתוקה. לכאורה עוגה פשוטה ללא תחכום וללא הפתעות, אך הסוד טמון בסירופ סוכר שמלחלח את הטורט ובמלית דובדבנים שנטמעת בתוך הקצפת, מעשירה את טעמה ויוצרת הפתעות קטנות בכל ביס. שתי השכבות הראשונות דומות – טורט, סירופ, קצפת, מלית – ולסיום שכבת הטורט האחרונה. בסיום ההרכבה מכוסה כל העוגה ביתרת הקצפת ומעוטרת בפרטים קטנים ובדובדבנים מסוכרים. מעדן של ממש.
פונדנט שוקולד בלגי עשיר
השוקולד הבלגי מתהדר בטעם איכותי, עשיר ועמוק. זהו השוקולד המוביל והמבוקש ביותר. אין זה מן הנמנע שאם מכינים עוגת שוקולד המכילה שוקולד בלגי, התוצאה תהיה לא פחות מאלוהית.
להכנת הפונדנט ממיסים בסיר חמאה ושוקולד בלגי מריר ואיכותי שבור לקוביות. מוסיפים ביצים תוך כדי ערבוב בלתי פוסק כדי שהביצים לא תהפוכנה לחביתה. אחר כך קמח, ומעט מלח וממשיכים בערבוב עד שלא יישארו גושי קמח. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך. העוגה המתקבלת צריכה להיות יציבה ומעט דחוסה. לסיום מכינים גנאש שוקולד בלגי איכותי שיהפוך את העוגה לחלום אמיתי. מרתיחים שמנת מתוקה וכאשר היא רותחת מכניסים לתוכה קוביות שוקולד, מכבים את האש ומערבבים עד שהשוקולד נמס ונטמע בשמנת. לשדרוג ניתן להוסיף מעט ליקר או ברנדי. את הגנאש החם יוצקים על גבי העוגה שהתקררה מעט.
עוגת שוקולד אמריקאית מתוקה ברמות
באמריקה הכל גדול והכל גרנדיוזי וכך גם עוגות השוקולד שלהם. כדי להבחין בין עוגת שוקולד אמריקאית לכל עוגת שוקולד אחרת, יש לבחון עד כמה היא גבוהה. פרוסת עוגה אמריקאית, בנוסף לכך שהיא נימוחה, עסיסית וטעימה בטירוף, היא כל כך גדולה עד שהיא יכלה להספיק לשני סועדים בקלות. זו עוגה בסגנון של פעם, ללא יומרות וללא טריקים, שתי שכבות של עוגה אוורירית ונימוחה ובינן שכבת גנאש עבה, שחורה גם כן וטעימה להפליא. לסיום העוגה, מכסים אותה בגנאש הנותר כך שמתקבלת עוגה עגולה, גבוהה הנראית אחידה ומהפנטת (אם נשאר עוד גנאש אפשר להכין ממנו פרחים קטנים על העוגה). אין צורך בקישוטים מיותרים, בסוכריות או קצפות. רק שוקולד לכל אורך הדרך.
עוגת שוקולד מקסיקנית
ההפתעה בעוגת השוקולד המקסיקנית היא הוספתו של תבלין הצ'ילי החריף שמעניק לעוגה את טעמה הייחודי והמקפיץ. העוגה אינה חריפה אך ניתן לחוש בסערה המתרחשת בפה ובטעם ייחודי שאינו דומה לעוגות שוקולד אחרות.
במיקרוגל ממיסים בפולסים שוקולד מריר וחמאה. כאשר הכול נמס מניחים את הקערית בצד. מקציפים במיקסר חלמונים ומוסיפים להם סוכר חום עד שמתקבלת קצפת אוורירית. מוסיפים אליה את השוקולד המומס ואת הצ'ילי החריף. לאחר מכן מוסיפים תערובת של קמח רגיל וקמח שקדים ומערבבים בתנועת קיפול. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר חום עד שהקצפת מתייצבת ומעבירים גם אותה בתנועות קיפול לקערה הגדולה. את כל התערובת מעבירים לתבנית עגולה משומנת היטב ומכניסים לתנור חם למשך ארבעים דקות, או עד שהקיסם שמחדירים לתוכה יוצא נקי או עם פירורים יבשים בלבד. מוציאים את העוגה מהתנור, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים לקירור. לפני ההגשה מכינים קרם שוקולד פשוט על ידי חימום שוקולד מריר וחמאה ויוצקים על העוגה. אפשר לעטר במעט צ'ילי גרוס, אך לשים לב שלא יותר מידי, על הקרם הנוזלי עדיין. רצוי להגיש לאחר שהקרם מתייצב ומתקשה מעט.
גם אם אינכם מכורים לשוקולד, וגם אם אתם בדיאטה מוקפדת, פרוסת עוגת שוקולד תעלה חיוך על פניכם תמיד. השוקולד המתוק משחרר אנדורפינים והם הגורמים לנו לתחושת אושר ושמחה. ומה יותר משמח מעוגת שוקולד?
