עוגות יום הולדת בהכנה מהירה
יום ההולדת של הילד מתקרב, הוזמנתם למסיבת הפתעה של חבר והופקדתם על הכנת העוגה, אתם רוצים לחגוג יום הולדת קטן במשרד ורציתם להביא עוגה, לא משנה למי האירוע, מי החוגגים או באיזה מקום היא נערכת, עוגת יום הולדת מהירה היא תמיד פתרון נהדר.

אין סיבה לטרוח שעות, לערבב, להקציף, לבחוש, להקפיץ, לקרמל או לבצע מגוון פעולות מורכבות כדי להכין עוגה נפלאה שתקצור מחמאות רבות. ניתן למצוא עוגות קלות ומהירות הכנה שיראו מושקעות ומהממות לא פחות מאחיותיהן המאתגרות.
אין כמו עוגת שוקולד ליום ההולדת
העוגה האולטימטיבית למסיבות, לילדים ולמבוגרים כאחד, היא כמובן עוגת שוקולד חומה, עשירה, מתוקה ואלמותית. ישנם מגוון מתכונים להכנת עוגת שוקולד, מתכונים בעלי מספר רב של שלבים, מתכונים למתקדמים, מתכונים לעוגות יוקרה מפוארות ועוד. אך המתכון הפשוט, הקלאסי והמהיר, הוא זה שמערבבים בו את כל החומרים יחד, מעבירים לתבנית, אופים ומגישים.
מערבבים בקערה ביצים, סוכר וסוכר וניל, מוסיפים שמן, קקאו וקמח תופח ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים מים פושרים וממשיכים בערבוב עד שאין גושי קמח והתערובת חלקה. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור חם לכ-45-40 דקות.
מוציאים את העוגה וממתינים שתתקרר היטב. לפני ההגשה ניתן למזוג עליה קרם שוקולד מבריק –שעשוי מקוביות שוקולד מריר ושמנת מתוקה מומסים במיקרוגל ומעורבבים היטב.
עוגת ביסקוויטים קרה ופשוטה
עוגת יום הולדת נוספת, כזו שכולם אוהבים, היא עוגת ביסקוויטים וגבינה בשכבות. עוגה שניתן להכינה אפילו יום מראש ולשמור במקרר עטופה בניילון נצמד עד יום האירוע.
להכנת תערובת הגבינה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, חלב, סוכר וניל ופודינג וניל עד שמתקבל קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה וממשיכים לערבב עוד כמה דקות.
לצורך השכבה הראשונה טובלים ביסקוויטים של פתי בר בכוס חלב ומסדרים בתחתית התבנית. למבוגרים ניתן לטבול את הביסקוויטים בכוס קפה קר. עליה מורחים שכבה נדיבה של קרם הגבינה ושוב שכבה של פתי בר טבול בחלב או בקפה. חוזרים על הפעולות עד לקצה התבנית ומסיימים שביסקוויטים טבולים. לקישוט מגרדים למעלה שוקולד חלב או מריר ומכניסים למקרר לכמה שעות עד שהעוגה תתייצב.
עוגת שיש בחושה מהפנטת
עוגות יום הולדת מהירות ניתן להכין לפי מתכונים של עוגות בחושות. עוגות שבהן אין צורך אלא להכניס את כל החומרים לקערה, לערבב ולאפות. עוגת שיש צבעונית מהממת היא אחת העוגות הקלות הללו.
בצלוחית קטנה ממיסים שוקולד מריר עם מעט שמן ומערבבים היטב.
מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת עיסה סמיכה, מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, מים, קמח ואבקת אפייה עד שכל החומרים נטעמים יחד. את הבלילה מחלקים לשתי קערות, בערך שני שליש ושליש, ומוסיפים לקערה הקטנה יותר את קרם השוקולד.
מעבירים לתבנית משומנת את התערובת הלבנה ועליה מוזגים את החומה. באמצעות קיסם ארוך, מזלג או סכין, בוחשים בעדינות את שתי התערובות יחד עד שנוצרות דוגמאות מקסימות. מכניסים לתנור חם ואופים כ-50 דקות עד שהעוגה מוכנה. לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לפזר עליה אבקת סוכר ולהגיש.
עוגת גלידה ולוטוס לא רק למבוגרים
בייחוד בימי הקיץ, עוגות גלידה הן קלף מנצח. מכינים אותן יום מראש, מקפיאים ומגישים למוזמנים קוביות קפואות של עוגה נהדרת.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, מוסיפים פודינג וניל וסוכר וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת גבינה לבנה בעדינות ובתנועות קיפול עד שהיא נטמעת בתערובת לחלוטין.
בתבנית מסדרים שכבה של עוגיות לוטוס ועליהן מוזגים שכבה מהתערובת. שוב שכבת עוגיות ועליה קרם ולבסוף שכבה אחרונה של עוגיות לוטוס. כדאי לשמור על מרווחים בין העוגיות כדי שיהיה קל יותר לחתוך את העוגה.
במיקרוגל מחממים ממרח לוטוס ומוזגים אותו ברווחים בין הביסקוויטים. מכניסים למקרר לכמה שעות, מוציאים וחותכים בסכין. לבסוף מכניסים את העוגה עטופה בניילון נצמד למקפיא למשל לילה שלם, או לפחות שמונה שעות.
כאשר מוציאים את העוגה ומגישים, הריבועים נשלפים בקלות.
מסיבות יום הולדת הן מאורע מיוחד, רב משתתפים חגיגי ומשמח. חוגג היום הולדת, חבריו ובני משפחתו כולם עסוקים בפעילות כלשהי, חלקן בשיחה חברתית וקולחת, חלקם בארגון ובניקיון, חלקם במתנות העטופות בניירות צבעוניים וחלקם כמובן אמונים על האוכל. אך כאשר מגיעה העוגה, כל תשומת הלב מוקדשת אליה והיא הופכת באחת לגולת הכותרת.
