סלמון לגדול ולקטן
לא תמיד קל למצוא מתכונים מזינים שקטנטנים אוהבים. למרבה המזל דג הסלמון הוא בעל טעם נפלא והמון יתרונות תזונתיים שכולם יכולים ליהנות מהם. מנות המשלבות דג זה יכולות להיות חגיגה אמיתית לגדולים ולקטנים גם כן, כך שלא תצטרכו להכין סוגים שונים של מנות לכל סועד בשולחן. הנה מספר מתכונים נהדרים המשלבים סלמון שיעלו לכולם את החיוך על הפנים.

סלמון בקרמל מיסו וירקות אפויים
זהו אינו סוד שילדים אוהבים כל דבר מתוק. אומנם לא ניתן להגיש ממתקים כמנה עיקרית, אך בהחלט ניתן להכין סלמון בתנור במתיקות עדינה ומספקת לא פחות. הטעמים האסייתיים של המנה יעניקו גם למבוגרים חוויה קולינרית מענגת ולצד הסלמון המלכותי אפשר לצרף ירקות אפויים שישלימו את התמונה. כך תכינו את המנה הנפלאה הזו:
מתחילים מערבוב מרכיבי הרוטב: משחת מיסו, סוכר חום, שורש ג'ינג'ר מגורד, סויה, מים ומיץ מלימון טרי. השאירו רוטב בצד בקירור עבור הירקות האפויים. מעסים את פילה הסלמון עם שארית הרוטב ומשאירים להשריה במקרר במשך לילה שלם.
מחממים את התנור מראש לחום בינוני־גבוה ומרפדים תבנית עם נייר אפייה. חותכים ירקות שאוהבים כמו: תפוחי אדמה, בטטה, ברוקולי, פלפלים, פטריות או כל ירק אחר. מניחים את הדג במרכז התבנית ומסדרים את הירקות מסביב. יוצקים מעל את הרוטב שהנחנו בצד ומכניסים לאפייה במשך כעשרים דקות. חשוב לשים לב שהדג אינו מתייבש במהלך האפייה. לסיום, מוציאים מהתנור ומגישים.
פסטה שמנת וסלמון
אם יש לכם פסטה במנה אתם יכולים להיות בטוחים שזו תהיה מנה שתכבוש את השולחן כולו. כאן מחכה לנו מנה עשירה בשמנת וגבינה המשלבת סלמון ופסטה. החלק הכי טוב במתכון הזה שהוא פשוט ומהיר להכנה ומשביע בדיוק במידה הנכונה. כך תכינו את המנה המושלמת הזו:
ראשית מבשלים איזו פסטה שרוצים על פי ההוראות שעל הקופסה. את הסלמון חותכים לנתחים קטנים מאוד ומטגנים בחמאה במשך כחמש דקות בלבד. כעת, מוסיפים שמנת, מלח ופלפל ומביאים את התערובת כולה לכדי רתיחה. מערבבים את רוטב הסלמון עם הפסטה ומניחים בצד. מחממים תנור לחום בינוני ומסדרים את הפסטה בתבנית. מעל לתערובת מפזרים בנדיבות גבינת פרמזן מגורדת ואופים במשך כעשר דקות עד שהגבינה מזהיבה. בסיום האפייה מגישים חם.
סלמון עטוף בבצק מוגש עם תבשיל ירקות ברוטב בטטה
אם המתכון הזה לא היה קיים לא היינו מאמינים שאפשר לשלב כל כך הרבה מרכיבים מזינים וטעימים במנה אחת. יש לנו כאן מעטפת בצק פריכה, סלמון עסיסי, ירקות מכל הבא ליד ורוטב קרמי ועשיר. בקיצור, אל תבזבזו אף לא שנייה אחת נוספת מבלי לנסות את המתכון הזה שהוא ארוחה שלמה במנה אחת. כך מכינים אותה:
במעבד מזון קוצצים פטריות שמפיניון ופורטבלו. ממיסים חמאה במחבת על אש גבוהה ומטגנים את הפטריות. מוסיפים מעט מלח וממשיכים לטגן במשך כחמש דקות נוספות עד שכל הנוזלים מתאדים לגמרי. מעבירים לקירור במקרר במשך כעשר דקות. אחר כך מערבבים את הפטריות עם סויה ומניחים בצד.
מחממים מראש את התנור לחום גבוה ומרפדים תבנית בנייר אפייה. את חתיכות פילה הסלמון מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל את תערובת הפטריות. פורסים שלושה דפי בצק פילו ומורחים היטב בשמן זית. חותכים מהבצק ריבועים לפי גודל חתיכות הסלמון. עוטפים כל חתיכת סלמון בבצק הפילו. מעבירים לתבניות ומכניסים לאפייה בתנור במשך כעשרים דקות עד שהבצק מזהיב.
כעת נכין את תבשיל החיטה והשורשים. בסיר בינוני מבשלים חיטה עד לריכוך מלא, בסיום מסננים את המים ומניחים בצד. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים יחד פרוסות בצל, גזר מגורד ושורש פטרוזיליה במשך כשתי דקות. מוסיפים זוקיני מגורד ומוסיפים לטגן עד להתרככות. מוסיפים לירקות את החיטה ומתבלים במלח ופלפל.
להכנת רוטב הבטטה יש לבשל קוביות בטטה במים עד להתרככות. לאחר מכן מסננים ומניחים בצד. בסיר בינוני ממיסים חמאה ומטגנים פרוסות כרישה במשך כשלוש דקות. מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה ושמנת לבישול, מבשלים עד לרתיחה. לסיום מעבירים את התערובת למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת רוטב חלק. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל.
להרכבת המנה מניחים בצלחת את תערובת תבשיל החיטה, מעליה את הסלמון ולבסוף יוצקים את רוטב הבטטה.
