סוד ההצלחה של השוקולד צ'יפס- מתכונים משודרגים| השף הלבן

סוד ההצלחה של השוקולד צ'יפס

אין עוגיות יותר קלאסיות מעוגיות השוקולד צ'יפס, זאת אודות לטעמן העל־זמני. המרקם החמאתי והפתעות השוקולד שבהן מהווים הנאה צרופה. אמנם הגרסה המקורית של עוגיות שוקולד צ'יפס היא נפלאה, אך יש דרכים לשדרג אף יותר את חווית האכילה. נסו להכין אותן עם תוספות שונות, או על בסיס שוקולד, במאמר זה נציג בפניכם מספר מתכונים שישנו את תפיסת עולמכם על עוגיות השוקולד צ'יפס האייקוניות.

מאת: עורך השף הלבן
סוד ההצלחה של השוקולד צ'יפס

ישנם אנשים המעדיפים עוגיות רכות, ומנגד ישנם המעדיפים עוגיות עם קצת יותר קראנץ'. העוגיות הללו נמנות עם הסוג השני, אך טעמן העשיר כנראה ישבה את כל מי שינגוס בהן. להכנת עוגיות עמוסות בכל טוב עקבו אחר המתכון הזה: 

מחממים מראש את התנור לחום נמוך־בינוני. לתוך מעבד מזון מנפים שתי כוסות קמח, רבע כפית אבקת אפייה ומעט מלח. הוסיפו סוכר וניל ושש כפות של סוכר חום. מערבבים את המרכיבים במשך זמן קצר. מוסיפים חבילה וחצי של חמאה חתוכה לקוביות. מפעילים את מעבד המזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ארבע כפות מייפל וממשיכים לערבב. אם התערובת מעט יבשה, ניתן להוסיף כף מים. 

על קרש חיתוך מפזרים פקאנים קצוצים ושוקולד צ'יפס. מעליהם מניחים את גוש הבצק. מעבדים את הפקאנים והשוקולד צ'יפס לתוך הבצק ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בגודל אחיד וחותכים ל- 16 פרוסות. מכל פרוסה מגלגלים כדור. 

טובלים את הכדורים בפקאנים נוספים ומסדרים בשתי תבניות. משטחים מעט את הכדורים ומכניסים לאפייה במשך רבע שעה. כאשר שולי העוגיות הופכים לזהובים ניתן לכבות את התנור. משאירים את העוגיות בתנור למשך חמש דקות נוספות ומוציאים לצינון. 

מה יותר טוב משוקולד? עוד שוקולד! זה בדיוק מה שתקבלו מהעוגיות הללו. מבחוץ החמאתיות של העוגייה וההנאה שבשוקולד צ'יפס, ומבפנים שוקולד קטיפתי ונימוח. כך תכינו את העוגיות המושחתות האלו:

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי העוגיות: כוס ושלושת רבעי קמח לבן, כפית סודה לשתייה, שתי חפיסות חמאה, חצי כוס סוכר לבן, רבע כוס סוכר חום וביצה. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים מאתיים גרם שוקולד צ'יפס ומערבבים. מעבירים את התערובת למקרר למשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים בגודל שווה. במרכז כל כדור שמים כפית נדיבה של ממרח שוקולד. סוגרים את השוקולד בתוך הבצק ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים שוב למקרר למשך חצי שעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה בתוכנית טורבו. מוציאים את התבנית ואופים במשך רבע שעה עד שהעוגיות הופכות שטוחות וזהובות.

בגרסה הזו הרענון אינו רק בטעם אלא גם בצורה. עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שמכינים בתבנית פאי וחותכים למשולשים, כמעט כמו עוגה אבל במרקם של העוגייה המופלאה הזו. דרך נפלאה לסקרן את האורחים שלכם או הילדים. כך תכינו אותן: 

מחממים מראש את התנור לחום בינוני. משמנים שתי תבניות פאי בינוניות. לתוך קערה מנפים שתי כוסות קמח, שתי כפיות קורנפלור, שתי כפות סולת מחוקות, כפית אבקת סודה לשתייה וחצי כפית אבקת קינמון. בקערה נפרדת מערבלים במשך שתי דקות שתי חבילות חמאה, חצי כוס סוכר לבן, חצי כוס סוכר חום מהודק וחצי כף תמצית וניל. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל היטב. מוסיפים את תערובת הקמח עד שמתקבל בצק אחיד. לתוך הבצק מוסיפים שוקולד צ'יפס ושוקולד חלב קצוץ, מערבבים בעדינות באמצעות כף. 

את בצק העוגיות מחלקים בין שתי תבניות הפאי. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה ומחליקים את השכבה העליונה. באמצעות סכין חדה מחלקים כל עיגול בצק לשמונה משולשים. מעל למשולשים מפזרים עוד שוקולד צ'יפס, שוקולד חלב קצוץ וחצאי שקדים מולבנים קצוצים גס. 

מכניסים לאפייה בתנור למשך עשר דקות ולאחר מכן מסובבים את התבנית במאה ושמונים מעלות. ניתן לאפות גם בתוכנית טורבו על חום נמוך. לאחר סיבוב התבנית ממשיכים לאפות במשך שמונה דקות נוספות, עד שמרכז הבצק הופך יבש למגע. מוציאים את התבניות לצינון. לאחר שהעוגיות התייבשו חותכים שוב על פי סימני החיתוך. מוציאים מהתבניות ומגישים. 

סוד ההצלחה של השוקולד צ'יפס

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.