סלמון בתנור למנה מושלמת בחג

סדר פסח בווידאו? הנה עיקריות שישדרגו את ארוחת החג שלכם

סדר פסח השנה יהיה ככל הנראה שונה מבעבר, ולאור המצב מצריך מכולנו להישאר בבית בחיק המשפחה המצומצמת, נצטרך לערוך את ארוחת החג אחרת, אבל זה לא צריך להיות פחות מושקע וחגיגי. גם אם המשפחה המורחבת תתכנס יחדיו מול המחשב ונראה את יקירינו קוראים את ההגדה בווידאו, זה לא אומר שיהיה פחות מרגש או פחות טעים ומיוחד. את בגדי הבית נחליף לבגדים חגיגיים, נכין את ההגדות, היין, צלחת הפסח, המפה החגיגית ולא נשכח להכין מטעמים שייתנו לנו הרגשה של חג. הנה כמה מנות עיקריות וטעימות, בשריות וצמחוניות, שישדרגו את הסעודה של החג האביבי.

מאת: עורך השף הלבן
מנות עיקריות לפסח

לאוהבי הדגים, הסלמון הוא דג חגיגי שגם ילדים
אוהבים, הוא קל להכנה, סופג טעמים, רך ועסיסי.
סלמון בתנור ניתן
להכין ברטבים שונים, הוא מצוין ברוטב שום ועשבי תיבול, עם ציפוי פריך של פירורי
מצה או ללא ציפוי, ברוטב חרדל דיז'ון ודבש. את הסלמון אופים רק 20-15 דקות בתנור
אחרי שמרחנו כל נתח בדבש, חרדל, שום, שמן זית, מיץ לימון ומלח והבשר הרך שלו נימוח
וורדרד. זו מנה שנראית מאוד חגיגית, אך למעשה ההכנה והאפייה קצרות ודורשות מעט
מאוד עבודה ומצרכים. 

מנה יפה וטעימה, שבניגוד למראה הנהדר שלה, שנראה
מושקע ומסובך, היא פשוטה וקלה להכנה. פטריות ממולאות מתאימות כמנת פתיחה או כמנה
עיקרית, ולצורך כך כדאי להשתמש בפטריות גדולות. ניתן למלא פטריות פורטבלו במגוון
מרכיבים כמו מילוי של קינואה וצנוברים או אגוזים טחונים, בצל ועשבי תיבול. את
הפטריות לארוחת החג בפסח ממלאים במילוי שבחרתם, ניתן להוסיף גם פירורי מצה מעל
המילוי, כך נוצרת שכבה פריכה, ולאפות בחום בינוני כ-15 דקות. 

התבשיל הזה מעניק תחושת חמימות, ביתיות וחגיגיות.
לכן הוא מתאים כל כך לארוחת חג הפסח. אין צורך להיות מומחים כדי להצליח להכין את
המתכון הנהדר הזה. הנה כמה הנחיות שיסייעו לכם להניח על שולחן החג קדירה מהבילה,
ריחנית ועסיסית. הבשר המתאים לקדירת צלי לרוב הוא נתח כתף, שייטל או נתח אחר שהקצב
ימליץ לכם לצורך כך, חתוך לקוביות בגודל אחיד. את הבשר, שחשוב שיהיה בטמפרטורת
החדר, צורבים קלות על המחבת מכל צדדיו. אחרי שהוצאתם את הבשר, תכניסו לאותה המחבת שבה
יש את מיצי הבשר, ירקות שורש לפי בחירתכם, כמו שום, בצל, כרישה, גזר, ארטישוק
ירושלמי וכל ירק נוסף שתרצו. כך הטעמים נשארים ומשביחים את טעמה של המנה. לאותה
מחבת ניתן להוסיף יין אדום, ציר בקר או ציר עוף. את כל המרכיבים, כולל הבשר,
תבלינים ועשבי תיבול, מעבירים לקדירה או לתבנית, ומכניסים לתנור לשלוש שעות לפחות
בחום של 160-150 מעלות. הריח הנהדר יתפשט במהרה בבית וילווה אתכם במהלך קריאת
ההגדה. 

מנה חגיגית, קלה להכנה, אהובה גם על ילדים, שניתן
להכינה בכמה גרסאות. אפשר להכין את העוף כרצועות מחזה עוף, טבולות בביצה ומצופות
בשומשום או בלעדיו, ואפשר להשתמש בכרעיים או בשוקיים.
להכנת הרוטב מערבבים בקערה שמן זית,
תבלינים, פטרוזיליה, שום ודבש. מושחים את הרוטב על העוף המונח בתבנית, כדי שיכוסה
מכל צדדיו. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לכמה שעות, כך העוף סופג היטב את
הטעמים. לאחר כמה שעות מכניסים את התבנית המכוסה בנייר כסף לתנור לשעה וחצי בחום
של 200 מעלות. כדי שהעוף ישחים היטב, מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כרבע שעה. 

מנה
טעימה ועסיסית שמתאימה לכל אירוע, ותככב בשולחן הפסח. ההכנה מהירה וקלה, מתחילים
עם הכנת הרוטב, הכולל: שמן זית, שום, רסק עגבניות ותבלינים. בזמן שהרוטב מתבשל לו
והטעמים משתלבים, מכינים את קציצות הדגים. ניתן לבחור בכל דג לבן שאוהבים, טוחנים
את נתחי הדג יחד עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה, קמח מצות במקרה של חג הפסח,
תבלינים וביצה. אם אוהבים מעט חריפות, ניתן להוסיף לרוטב פלפל חריף או אריסה.
מכינים את קציצות הדגים ומניחים אותן במחבת בתוך הרוטב החם, מבשלים כמה דקות והופכים
לצד השני, ובתוך מספר דקות התבשיל הריחני מוכן. 

מנות עיקריות לפסח

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.