קינוחים צרפתיים לחג שבועות

נשיקה צרפתית לחג הלבן – קינוחים צרפתיים לשולחן השבועות

הצרפתים ידועים בקינוחים הנהדרים שלהם. קינוחים עדינים, טעימים ומתוקים, כאלה שמשאירים טעם של עוד. אז מי אמר שאנחנו לא יכולים להפוך את שולחן השבועות שלנו לצרפתי מעט, ולהכין קינוחים כמותם? השנה הזו תוכלו להפתיע את כל המוזמנים שלכם בערב שבועות בעל ניחוח צרפתי שופע טעמים, ואתם תזכו להתנסות במגוון מתכונים חדשים.

מאת: עורך השף הלבן
נשיקה צרפתית לחג הלבן - קינוחים צרפתיים לשולחן השבועות

ברולה זה שם צרפתי

אפילו בשמו, הקינוח מדיף ניחוחות צרפתיים. אין צרפתי ממנו ואין נפלא ואוורירי ממנו. קרם ברולה הוא קינוח אישי נהדר שדווקא ניתן להכינו בבית בקלות ובמהירות. נחמם בסיר קטן שמנת מתוקה עם מקל וניל חצוי לאורכו עד שתרתח. במקביל נטרוף ביד חלמונים עם סוכר עד להתבהרות. מוזגים לאט ובאיטיות את השמנת לתוך החלמונים תוך כדי טריפת התערובת כל הזמן. הסיבה למזיגה האיטית ולטריפה הממושכת היא כדי להשוות טמפרטורות, ולמנוע מהביצים להפך לחביתה.

נמזוג את התערובת לכלים אישיים ונניח אותם בתבנית עם מים בזהירות רבה כדי שלא ייכנסו מים לכלים שלנו. נאפה בתנור בחום נמוך עד שהשוליים משחימים אך התערובת במרכז עדיין רוטטת מעט. נוציא מהתנור וניתן למים להתקרר לחלוטין. נכניס למקרר למשך שעתיים לפחות. כדי לקבל את מרקם הקרנצ'יות בחלק העליון, לפני ההגשה נפזר סוכר על הקרם ונכניס לתנור בחלקו העליון ביותר שקרוב לסליל החימום על תכנית גריל למשך דקה או שתיים. למי שיש ברנר, יוכל לשרוף את שכבת הסוכר העליונה בכמה רגעים ולהגיש לשולחן.

מי זכר שקרפ צרפתי?

היום ניתן למצוא קרפים בכל קניון וזה מאכל חביב במיוחד על ילדים. שכחנו שזהו מאכל שמקורו בצרפת ומאוד פשוט וקל להכינו בבית עם מגוון תוספות משגעות. להכנת תערובת הקרפ נערבב קמח, חלב, שמן, ביצה, סוכר וניל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת מעט נוזלית ללא גושים. נחמם ונשמן מעט מחבת, ניצוק כף מהתערובת ונמתין כדקה או שתיים עד שהחלק התחתון יקבל גוון חום ואז נהפוך לעוד מספר שניות. נגיש ערימת קרפים לשולחן לצד שוקולד נוטלה, ריבות בטעמים שונים, סירופ מייפל, גלידה, אגוזים קצוצים, בננות ועוד תוספות כיד הדמיון הטובה. כל סועד יוכל להרכיב לעצמו קרפ ואפילו שניים – ולזלול בהנאה.

פלא הפלאן

פלאן קרמל מקורו בצרפת והוא נפלא. אפשר להכין אותו כמנות אישיות לכל סועד או כמנה גדולה למרכז השולחן. נרתיח חלב עם סוכר ותמצית וניל תוך כדי בחישה. בקערה נפרדת נערבב ביצים ונוסיף את החלב החם לביצים תוך כדי בחישה איטית.

את התערובת נעביר לכלים אישיים או לתבנית קוגלהוף ונניח אותם בתוך תבנית עם מים, יש להיזהר שלא ייכנסו מים לכלי הפלאן. נאפה בתנור כשעה עד שיתקבל צבע חום בהיר. נוציא ונשאיר את הפלאן בחוץ עד שיתקרר ואז נכניס אותו למקרר לכמה שעות לפני ההגשה. כאשר נגיש אותו נמזוג מעליו קרם קרמל. להכנת קרם קרמל יש צורך בסוכר בלבד. נחמם אותו במחבת עד שיהפוך לנוזל בגוון חום דבש.

עוגת גבינה באסקית

חבל הבאסקים הצרפתי הוא אזור פחות מתוייר. זהו חבל ארץ שחציו בצרפת וחציו בספרד וממנו מגיעה עוגת גבינה מצויינת שיכולה להתאים נהדר לארוחת שבועות חלבית. נערבל במיקסר גבינת שמנת, שמנת מתוקה, וניל סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר שנקבל תערובת חלקה, נוסיף אליה ביצים אחת אחת. רק לאחר שהביצה נטמעת בתערובת נוסיף אחת נוספת. קמח נוסיף בסוף עם מרית ונוודא שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.

בתבנית אפייה עגולה נניח נייר אפייה ולא נחתוך את הקצוות שיצאו ממנה. ניצוק את התערובת לתבנית ונכניס לתנור למשך כשלושת רבעי שעה, עד שהחלק העליון נראה שזוף מאוד – לא לדאוג, זה בסדר. נוציא את העוגה וניתן לה להצטנן בטמפרטורת החדר. לא מומלץ להכניס למקרר ואף עדיף לשמור אותה בחוץ. אם בכל זאת אתם מעוניינים להכניס למקרר, עדיף לכסות בניילון נצמד. כאשר נגיש אותה, כדאי שתהיה בטמפרטורת החדר ולא קרה לגמרי, כי אז הטעמים שבה חזקים יותר.

כל קינוח בסיום ארוחה חלבית יהיה מושלם לצד משקה חם וחברה מצויינת. אך קינוחים צרפתיים איכותיים ישדרגו גם את הארוחה עצמה וישאירו לכולם טעם של עוד בפה.

נשיקה צרפתית לחג הלבן - קינוחים צרפתיים לשולחן השבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.