מלכת שולחן החג – מתכוני שף יוקרתיים לעוגות דבש | השף הלבן

מלכת שולחן החג – עוגת דבש של הביוקר

ראש השנה מתקרב ובא כבכול שנה. אווירה חגיגית, תחושת התחדשות, אופטימיות באוויר וגם השנה דיונים רבים והחלטות – האם החג אצלנו או אצלם? האם לקנות בגד חדש לחג או לבחור אחד הבגדים שכבר בארון? האם לחגוג בחיק המשפחה או עם חברים דווקא? מה יהיה התפריט לארוחה הזו ואיזו עוגת דבש נכין השנה?

מאת: עורך השף הלבן
מלכת שולחן החג – עוגת דבש של הביוקר

עוגת דבש מסורתית בסיום ארוחת החג היא דבר שכולם ממתינים לו. הטעם מוכר, המרקם והריח, ובכל זאת, אין ספק כי תוגש עוגת דבש בסיום הארוחה. השנה חווינו הפתעות רבות, אז אולי הפעם נפתיע ונחדש גם במתכונים מופלאים של עוגות דבש לא שגרתיות שיקפיצו את הסועדים, וישאירו אותם עם פה פעור – לעוד פרוסה כמובן!

עוגת דבש עם קראמבל תפוחים מפתיע

קראמבל התפוחים המקשט את העוגה הזו מעניק לה ציפוי קראנצ'י מענג, טעים, מתוק ובעיקר – בלתי צפוי. ישנן הרבה עוגות דבש עם תפוחים, אך עוגת הדבש הריחנית והעסיסית הזו, שלא תפסיקו לאכול ממנה, תוכתר בקלות בתואר עוגת דבש מנצחת!

נתחיל בערבוב המרכיבים במיקסר – דבש, שמן, סוכר, תה, ביצים, קמח תופח, אבקת קקאו, אבקת סודה לשתייה, גרידת קליפת לימון, קינמון וציפורן. גרידת קליפת הלימון יחד עם הקינמון והדבש, יעניקו לעוגה ארומה מתוקה ומגרה במיוחד. נערבב בקלות הכול לעיסה אחידה וניצוק לתוך תבנית או שתיים של אינגליש קייק (בהתאם לכמות התערובת) וששימנו היטב.

בקערה נפרדת נכין את קראמבל התפוחים שיכסה את העוגה. נקלוף תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, נחתוך לקוביות קטנות יחסית ונערבב אותן עם קמח וסוכר חום. את תפוחי העץ המסוכרים נפזר מעל תערובת העוגה ונכניס לתנור למשך שלושת רבעי שעה. לבדיקה האם העוגה מוכנה, ננעץ קיסם בעוגה. אם הוא יוצא נקי או שיש עליו פירורים יבשים, נוציא אותה. אם הוא יוצא מכוסה עדיין בעיסה לחה, נשאיר את העוגה לעוד כמה דקות ושוב נבדוק לפני שנוציא את העוגה מהתנור.

מתכון העוגה פרווה ולכן נוכל לבחור את סוג הגלידה שנגיש לצידה – וניל חלבי או פרווה. כוס תה חם לצד פרוסת עוגה וגלידה זה השילוב האולטימטיבי לקינוח של ארוחה, ובמיוחד לארוחת חג.

קצפת ודבש – שילוב מנצח

עוגת דבש היא כבר מתוקה מטעמו של הדבש, ונראה שאין צורך להוסיף לה עוד מתיקות. אך, העוגה הגבוהה הזו משלבת קצפת במתכון, והתוצאות עולות על הציפיות. השילוב המעניין של עוגת דבש בחושה ופשוטה, ועליה קצפת אוורירית יוצר עוגה נהדרת, שכל ביס ממנה משאיר טעם של עוד. ללא ספק שעם הגובה – בא התיאבון.

בקערה אחת נערבב את החומרים היבשים – קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מעט מלח וקינמון. בקערת מיקסר נפרדת נערבב את החומרים הרטובים – ביצים, שמן סוכר חום, תה חם, מיץ תפוזים, תמצית וניל וכמובן דבש. כאשר תתקבל תערובת חלקה ואחידה נוסיף את קערת החומרים היבשים, ונמשיך בערבוב עד שכל הקמח נטמע בתערובת.

נשמן תבנית עגולה ונשפוך לתוכה את התערובת שלנו, נשאיר מעט תערובת בצד (כמות של שתי מצקות מרק יספיקו בהחלט), שאותה נאפה בתבנית אינגליש קייק קטנה, או כל תבנית קטנה אחרת שתתאים, ונפורר אותה לאחר שתהיה מוכנה ותתקרר מעט. את העוגה נאפה כשעה, ונבדוק אם היא מוכנה טרם נוציא אותה מהתנור.

כאשר היא מוכנה, נוציא ונקרר היטב. בינתיים נכין קצפת משמנת מתוקה ואבקת סוכר שנקציף (ניתן אפילו במטרפה ידנית). בקערה נפרדת נפורר את העוגה הקטנה הנוספת שאפינו, נוסיף לה חלב וסוכר חום ונמשיך לפורר היטב עד שנקבל מרקם דמוי חול (אפשר גם לטחון במיקסר). כאשר העוגה קרה, נכסה אותה בשכבה של קצפת ועליה נפזר שכבת פירורי עוגה לחים.

בין אם אתם המארחים השנה ובין אם אתם האורחים, וגם אם זו ארוחה מפוארת בהשתתפות מוזמנים רבים או ארוחה אינטימית בחיק המשפחה המצומצמת, אין סיבה שגולת הכותרת של הארוחה לא תהיה עוגת הדבש שלכם. עוגת דבש אינה חייבת להיות בנאלית ופשוטה כלל וכלל. ניתן לגוון, להפתיע, לשלב ולרגש במתכונים מושקעים או כאלו המשלבים גם טוויסט מפתיע, ולהגיש לכולם עוגה שתשאיר אותם מופתעים, ותאתגר אותם ואתכם להגיש עוגה מהממת עוד יותר לחג בשנה הבאה.

מלכת שולחן החג – עוגת דבש של הביוקר

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.