מי אמר שקינוח חייב להיות מתוק?
הדברים הנפלאים בעולם נולדים כאשר מפגישים בין שני עולמות שונים ויוצרים דבר מה חדש. זו בדיוק הסיבה שקינוחים לא חייבים להיות מתוקים בלבד. קינוחים עם לימון הם מפגש קסום בין המתוק לחמוץ, שיוצרים יחד מטעמים מפתיעים בעלי רבדים מופלאים של טעם. יש המון דרכים שניתן לשלב בין הטעמים וזה לא חייב להיות מסובך או מורכב, לעיתים זה אף פשוט וקל למדי. הנה מספר רעיונות שאספנו עבורכם.

מה שהופך את העוגיות האלה לכל כך מעולות זו העובדה שהן לא מאוד מתוקות, כך לא נוצרת התנגשות עם הטעם הלימוני. הן מושלם לצד תה או קפה. כך תכינו אותן:
מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים שתי כוסות קמח, אבקת סוכר, שתי כפות קורנפלור ומלח לתוך מעבד מזון. מוסיפים שקדים מולבנים טחונים, קליפת לימון מגוררת מלימון שלם, וחמאה קרה חתוכה לקוביות. מעבדים באמצעות וו גיטרה עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם. מוסיפים מיץ לימון, תמצית שקדים, תמצית לימון ושמנת. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים לעבד באמצעות הידיים. משטחים את הבצק לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק בין שני גיליונות של נייר אפייה וקורצים עיגולים מתוכו. מעבירים את העיגולים לתבנית ומברישים בשמנת מעורבבת עם סוכר. מפזרים על כל עיגול פרוסות שקדים. אופים במשך שמונה דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגיות בפנים להתקרר.
לפעמים כל מה שצריך זו עוגה בחושה מוצלחת בשביל שיהיה לנו יום מתוק. אך העוגה הזו מוצלחת במיוחד הודות לטעם הלימוני שלה ונקודות פירות היער המתקתקות שבתוכה. כך מכינים אותה:
מחממים מראש את התנור לחום בינוני ומשמנים תבנית אינגליש קייק. טורפים בקערה חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים מיץ לימון, חלב, גרידת לימון ומלח וטורפים היטב. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
מעבירים שליש מהעיסה לתבנית ומפזרים מעל חצי מכמות פירות היער, ממשיכים כך עד תום כמות העיסה. אופים במשך כחצי שעה עד שהעוגה נעשית יבשה במרכזה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.
אין סוף ליתרונות של הפאי הזה. לא רק שהוא טבעוני ולימוני, גם אין כלל צורך לאפות אותו ותהליך ההכנה פשוט מאין כמוהו. כך תכינו את הפאי:
טוחנים את מרכיבי בסיס הפאי: ביסקוויטים, חצי כוס שמן קוקוס ושתי כפות אבקת סוכר. מרפדים עם העיסה את תחתית ודפנות תבנית הפאי. שמים במקפיא. כעת בסיר שמים מיץ לימון, שלוש כפיות של גרידת קליפת לימון, כוס וחצי משקה קוקוס שקדים, קורנפלור וארבע כפות שמן קוקוס. מחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה עד שהנוזל מסמיך למרקם דייסה. מצננים לטמפרטורת החדר וטורפים פנימה מעדן סויה בטעם טבעי. מורחים או מזלפים את המילוי על בסיס העוגה ומחליקים את השכבה העליונה. בוזקים מעל פיסטוקים קצוצים ומצננים במקרר עד להגשה.
במתכון הזה מתקיים מפגש פסגה מדהים של טעמים, והמרקם הרך של המוס עובר על הלשון כמו ענני לימון נימוחים. כך מכינים את המוס:
בקערה מקציפים חלבונים יחד עם סוכר וסוכר וניל. מוסיפים לקציפה שמן וכף מיץ לימון. מקפלים פנימה קמח עד לקבלת תערובת אחידה. משמנים היטב תבנית ושופכים את הבלילה לתוכה. אופים בחום נמוך עד להזהבה, מוציאים ומסננים.
מכינים סירופ מתקתק: ממיסים סוכר עם מים ומעט גרידת לימון. מערבבים ומרטיבים את העוגה עם הסירופ. בכוס מערבבים ג'לטין עם מים, ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים. במיקרוגל ממיסים את הג'לטין בפולסים קצרים עד להמסה ומשאירים בצד לצינון.
מערבבים גבינה לבנה וגבינת שמנת עם שלוש כפות אינסטנט פודינג וניל, גרידת לימון וסוכר וניל. לוקחים מעט מתערובת הגבינות ומערבבים עם הג'לטין המומס. שופכים פנימה את שארית הג'לטין המומס ומערבבים היטב. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים פנימה לתוך הבלילה. שופכים על תחתית המוס ומכניסים למקפיא עד להתייצבות מלאה. במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה עם שוקולד לבן לגנאש. שופכים על גבי עוגת המוס הקפואה ומעטרים עם פקאן סיני גרוס.
