מחכים לו שבועות – מלך השולחן בחג הגבינות
בחג השבועות שולחן החג נראה שונה לגמרי משולחנות החג בחגים האחרים. המנות הבשריות מפנות את מקומן לשלל מנות חלביות המשלבות ירקות ססגוניים ופירות עונתיים. זוהי חגיגה של ממש עבור אוהבי הגבינות וגם עבור הבשלנים שזוכים להציג את כישוריהם בתבשילים שונים שבשגרה. לצד המתכונים המוכרים והאהובים ישנם גם מתכונים ייחודיים שיגרמו למשפחה ולאורחים להתרגש ולהתרשם. הנה כמה רעיונות למתכונים שווים במיוחד לכבוד חג השבועות.

המתכון הראשון הוא מרשים מאוד למראה אך קל להכנה. בצק העלים הקליל משתלב נפלא עם גבינת המוצרלה העשירה, הזיתים המלוחים והארטישוק החמצמץ. לחגיגה הזו מצטרף גם רוטב פסטו שכולם אוהבים. בסיום, המנה נראית ממש כמו יצירת אמנות מעוררת תאבון. כך תכינו את המאפה:
מחממים את התנור מראש לחום בינוני־גבוה. על גבי נייר אפייה מרדדים בצק עלים מוכן. יוצרים באמצעות שולי הבצק מסגרת עבה. מברישים הכל בביצה ומכניסים למקפיא למשך כעשר דקות. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים לבבות ארטישוק חתוכים עד להזהבה. מניחים את הבצק על גבי נייר אפייה בתבנית. מפזרים מעל נגיעות של רוטב פסטו מוכן, ארטישוק, זיתי קלמטה מגולענים ופתיתי מוצרלה. אופים בתנור במשך כעשרים דקות ומגישים חם.
הרבה מתכונים לחג השבועות כוללים שילוב בין בצק לגבינה. אנחנו בהחלט מעודדים את השימוש בנוסחה המנצחת הזו, אך למה לא לעשות זאת במנה שונה ומפתיעה שתתאים גם לבני המשפחה הטבעוניים. במתכון הזה מכינים את הרביולי מאפס, אך אין כלל צורך לרכוש מכונת פסטה במיוחד לכבודו. בתוך כיסוני הבצק האיטלקיים הללו תחכה לכם מלית טבעונית לגמרי עם ערמונים מופלאים. כך תכינו את המנה:
להכנת הבצק מתחילים בערבוב של קמח ומלח. אחר כך מוסיפים מים ושמן וממשיכים לערבב. את התערובת מעבירים למשטח מקומח וממשיכים לעבד עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למשך חמש דקות. אחר כך לשים שוב את הבצק ומניחים לו לחמש דקות נוספות. בסיום, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לעשרים דקות.
להכנת המלית מניחים במעבד מזון ערמונים קלופים, גביע ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה, פתיתי שמרי בירה ושיני שום כתושות ומערבלים עד לקבלת משחה חלקה. כעת מחלקים את הבצק לארבע. מעבירים חלק ראשון למשטח מקומח ומרדדים באמצעות מערוך. על גבי הבצק מניחים כפיות של מלית במרחקים שווים. מברישים מעט מים סביב כל אחת מערימות המילוי. לוקחים חלק בצק נוסף, מרדדים ומניחים על גבי הבצק עם המלית.
מהדקים סביב גבעות המלית וחותכים לריבועים. כך עושים גם עם שארית הבצק. מניחים לרביולי להתייבש במשך כעשרים דקות ומעבירים לאחסון במקפיא למשך כחצי שעה.
להכנת הרוטב מחממים שתי כפות שמן קוקוס במחבת. מוסיפים פטריות פרוסות ומטגנים על חום גבוה עד לאידוי מלא של הנוזלים. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים ערמונים, שמן קוקוס, שמרי בירה ומלח ומערבבים. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הרביולי במשך כעשר דקות עד שהם צפים. מסננים היטב מעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים הכל יחד במשך כשתי דקות ומגישים חם.
בלתי אפשרי לחגוג את חג השבועות כראוי מבלי לקנח עם עוגת גבינה נימוחה. אך מאחר וכולנו מכירים את הגרסאות הקלאסיות של עוגת הגבינה הפעם החלטנו לגוון עם עוגה המשלבת גם ריבת חלב, בננות וקצפת. כך תכינו את העוגה:
מחממים את התנור מראש לחום נמוך. בקערה מערבבים יחד ביסקוויטים טחונים וחמה. מהדקים את התערובת לתחתית תבנית עגולה לכדי בסיס אחיד. מכניסים למקפיא למשך כרבע שעה ולאחר מכן אופים במשך כשמונה דקות. מניחים לתחתית להצטנן בטמפרטורת החדר.
להכנת המלית מערבבים עם מטרפה ידנית סוכר, תמצית וניל, מלח ובלילה מוכנה להכנת עוגת גבינה. כעת מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה. על גבי בסיס הביסקוויטים מניחים פרוסות בננה בצפיפות ועליהן יוצקים את בלילת העוגה. אופים במשך כשעה וחצי עד שהעוגה נעשית זהובה ותפוחה. מאפשרים לעוגה להצטנן לגמרי ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך לילה שלם ומוציאים מהתבנית.
מקציפים בקערה שמנת מתוקה וסוכר לכדי קצפת יציבה. מורחים על העוגה ריבת חלב ועליה מניחים פרוסות בננה. מורחים קצפת ומגישים.
