מוס? פאי? בחושה? העיקר שתהיה עוגת שוקולד
עוגת השוקולד היא מאכל שלא יצא מאופנה. היא הפכה למסורת בחגיגות ימי הולדת וכולם אוהבים אותה, הן הילדים והן המבוגרים. אך כשחושבים על זה אין בעצם גרסה אחת בלבד של העוגה האייקונית הזו. ישנן עוגות שוקולד בחושות, עוגות מוס, פאי ועוגות שמרים. יחד עם זאת לכולן מרכיב אחד מושלם וחיוני- שוקולד.

העוגה הזו היא לרוב מהווה את הבסיס לעוגת יום ההולדת הקלאסית. כן, זו שמצופה ברוטב שוקולד וסוכריות צבעוניות. לרוב מדובר במתכון קל למדי שמכינים בקערה אחת עם הוספה של כל המרכיבים באותה העת מבלי להפריד בין מרכיבים יבשים לרטובים.
זו עוגת שוקולד בעלת בסיס של בצק פריך שהרי הוא מה שהופך למעשה כל עוגה לפאי. מלית העוגה היא רכה ולחה באמצעה, וכך נוצר ניגוד מענג בין הפריכות של הבצק והרכות של המלית.
אין עוד יותר אוורירית מזו. כמובן שמרקם מוס השוקולד הוא מרקם מוכר למדי. גם כאן מדובר במתכון פשוט שכולל מספר מרכיבים מצומצם: שוקולד, חלב, שמנת, חמאה, סוכר וביצים. לרוב נוהגים להכין עוגות מוס טריקולד שבהן משלבים שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד לבן.
עוגה זו ידועה גם בשם קראנץ ומקורה בגרמניה. העוגה מורכבת מבצק שמרים אשר מעליו מורחים ממרח שוקולד איכותי. את הבצק מחלקים לשני פסים שאותם מלפפים האחד סביב השני. עם זאת, לעיתים מכינים את העוגה בצורת שושנים. בסיום מתקבלת עוגה פריכה ונהדרת.
לאחר שביססנו את סוגי עוגות השוקולד העיקריים אנו מצרפים שני מתכונים להכנת עוגות שוקולד מופלאות:
שוקולד הוא מרכיב שמשתלב נהדר עם מגוון טעמים אחרים כמו במקרה הזה- החמיצות הקלילה של האוכמניות. הגבינה לעומת זאת הופכת את מרקם העוגה לקטיפתי ומלטף במיוחד. כך תכינו את הגרסה המשודרגת הזו של עוגת שוקולד בחושה:
מחממים תנור מראש לחום בינוני. משמנים עם חמאה תבנית ארובה גדולה. על דפנות התבנית ועל התחתית שלה זורים מעט סוכר חום ומכניסים למקרר עד לשימוש.
להכנת המלית טורפים קופסה של גבינת שמנת עם חצי כוס אבקת סוכר וכפית קורנפלור. מוסיפים חלמון ביצה, חצי כפית תמצית וניל וגרידת קליפת תפוז.
להכנת תערובת העוגה מערבלים יחד שתי חבילות וכוס סוכר לכדי מרקם אוורירי. טורפים שלוש ביצים עם כפית תמצית וניל, מוסיפים בהדרגה לתוך תערובת החמאה והסוכר. מערבלים היטב לאחר כל הוספה של מרכיב חדש. לאחר מכן מנפים לתוך התערובת כוס וחצי קמח, שלוש כפות אבקת קקאו, שתי כפיות אבקת אפייה, חצי כפית אבקת קינמון ומעט מלח. מוסיפים שלוש כפות מיץ תפוזים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומעבירים שני שליש מתערובת העוגה לתוכה. מיישרים באמצעות כף ויוצרים שקעים. מפזרים חמישים גרם אוכמניות לתוך השקעים ומוסיפים את מלית הגבינה. מעל הגבינה מפזרים חמישים גרם נוספים של אוכמניות. יוצקים את שארית בלילת העוגה לתוך התבנית.
אופים את העוגה בתנור במשך כשעה עד שמרכז העוגה מתייבש כמעט לגמרי. בסיום, מוציאים את העוגה לצינון מוחלט ואחר כך הופכים על צלחת הגשה.
זו עוגה מעולה מבצק שמרים נימוח. הדרך הכי כיפית לאכול אותה היא לבצוע כל שבלול עם היד. שלושת השוקולדים משתלבים לכדי הנאה עילאית. הדבר הטוב ביותר במתכון הוא שאין צורך להכין את בצק השמרים מאפס. כך מכינים את העוגה:
על משטח עבודה מקומח פורסים בצק שמרים מוכן וחותכים אותו לחצי. מרדדים את הבצק כך שיהיה יותר דק. לכל אורך הבצק מורחים ממרח שוקולד חלב (איזה ממרח שאתם הכי אוהבים), ומפזרים שוקולד צ'יפס שוקולד מריר ושוקולד צ'יפס שוקולד לבן. מגלגלים כל אחד מחצאי הבצק לרולדה ומהדקים היטב. חותכים את הרולדות לשבלולים בעובי של כשלושה סנטימטרים ומניחים אותם צמודים אחד לשני בתבנית אפייה עגולה אשר את התחתית שלה מרפדים בנייר אפייה. את שבלולי הבצק מברישים באמצעות ביצה טרופה. מכניסים לתנור מחומם מראש לחום בינוני־גבוה ואופים במשך כחצי שעה. לאחר שהעוגה מזהיבה מוציאים מהתנור ומגישים.
