לא על הפנקייק לבדו: כל מה שתוכלו לעשות עם סירופ מייפל
סירופ מייפל הוא תוספת חובה לכל פנקייק מוצלח. אך, מה קורה כאשר הפנקייקים נאכלו עד תום וכעת במקרר עומד לו גלמוד סירופ המייפל מבלי שיעשה בו כל שימוש? ובכן, אתם בהחלט לא חייבים להכין עכשיו פנקייקים בכל יום כדי שתוכלו לעשות שימוש בסירופ, משום שישנם מתכונים רבים אחרים שבהם תוכלו לשלב את המרכיב המתוק הזה. לפניכם מספר דוגמאות למתכונים נהדרים המשלבים סירופ מייפל בצורה מושלמת.

עוגת מייפל
כל תירוץ להכין עוגת מייפל מתקבל בברכה וסירופ מייפל שנשאר במקרר הוא תירוץ נפלא. טעם הסירופ העמוק מוסיף גוון טעם לכל קינוח מתוק ובמתכון הזה הוא משולב עם דובדבנים וקוקוס לאיזון משובח בין טעמים. מה שנפלא עוד יותר הוא שמדובר בעוגה קלה ומהירה להכנה, שלא תדרוש מכם לבלות זמן רב באפייה. כך תכינו את העוגה המופלאה הזו:
משמנים תבנית ארובה בחמאה ועל תחתיתה ודפנותיה מפזרים קוקוס טחון. מחממים את התנור מראש לחום בינוני. בקערה גדולה מערבבים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל ליצירת תערובת אחידה. כעת מוסיפים את סירופ המייפל ומוסיפים לערבל במשך כחמש דקות נוספות עד להיווצרות תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים חלב. מערבלים לזמן קצר עד לאיחוד המרכיבים.
לוקחים רבע מכמות התערובת שהכנו ומעבירים לקערה נפרדת. לתוכה מקפלים פנימה קוקוס טחון וכף חלב. בתחתית התבנית המשומנת מסדרים דובדבנים ומכסים במחצית מכמות בלילת העוגה. מכסים בתערובת הקוקוס וזורים עוד קוקוס טחון ומפזרים עוד דובדבנים. לסיום מכסים הכל בחצי השני של בלילת העוגה.
את העוגה אופים במדף האמצעי במשך כשלושת רבעי שעה, עד שפני העוגה משחימים והמרכז שלה יבש. לפני החילוץ מהתבנית יש לאפשר לעוגה להצטנן לגמרי. לפני ההגשה מנפים מעט אבקת סוכר על פני העוגה לעיטור.
סלט חיטה עם בטטה, פטה ואגוזים
מתכון מלוח של סלט עם רוטב סירופ מייפל הוא ללא ספק הפתעה מתוקה. מי אמר שמרכיב זה חייב להיות שמור למתכונים מתוקים בלבד. המתכון הזה מוכיח שלגמרי אפשר להיות יצירתיים ולשלב את המייפל גם עם קטניות וירקות. כך תכינו את הסלט הססגוני והמיוחד הזה:
לתוך סיר גדול מלא במים מוסיפים חיטה וכפית מלח. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים במשך כארבעים וחמש דקות על להבה גבוהה, עד אשר החיטה מתרככת. מסננים את החיטה ומניחים בצד לצינון. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
בקערה גדולה מניחים חצאי עגבניות שרי ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מסננים את העגבניות ומסדרים אותן בתבנית כאשר הצד החצוי מופנה כלפי מעלה. אופים במשך כחמישים דקות, עד אשר העגבניות מצטמקות ומתרככות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
מרפדים תבנית נוספת בנייר אפייה ועליה מניחים קוביות בטטה קלופה. מזלפים מעל שמן ומערבבים. אופים במשך כחצי שעה עד שקוביות הבטטה מתרככות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. במחבת חמה ללא שמן שמים אגוזי פקאן, אגוזי לוז וגרעיני דלעת וקולים במשך כארבע דקות.
להכנת הרוטב שמים בצנצנת שמן זית, מייפל, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים היטב ליצירת רוטב אחיד. להרכבת הסלט שמים בקערה עלי רוקט, עגבניות צלויות, קוביות בטטה, חיטה וגבינת פטה. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומערבבים היטב. בסיום אפשר להגיש את הסלט מיד.
עוגיות מייפל־פקאן ושוקולד־צ'יפס
אם אתם רוצים שיהיה לכם משהו מתוק לנשנש בקלילות, העוגיות האלה הן המתכון המושלם עבורכם. עוגיות השוקולד צ'יפס הקלאסיות פוגשות בשילוב שמיימי של מייפל ופקאן, יחד הם יוצרים חוויה אלוהית בכל ביס וביס. כך תכינו את העוגיות המפתות הללו:
מחממים את התנור לחום נמוך ושמים נייר אפייה על שתי תבניות תנור שטוחות. למכל מעבד מזון מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים סוכר וניל וסוכר חום ומפעילים לזמן קצר לערבוב. מוסיפים חמאה מרוככת ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים סירופ מייפל ומוסיפים לעבד עד לקבל בצק רך.
לתוך הבצק מוסיפים פקאנים קצוצים ושוקולד צ'יפס. יוצרים גליל מהבצק ומחלקים לארבעה חלקים. מכל חלק פורסים פרוסות שוות בעוביין ומגלגלים אותן לכדור. משטחים מעט את הכדורים על גבי התבנית ומכניסים לאפייה במשך כרבע שעה. כאשר הן מזהיבות אך עדיין רכות למגע, מכבים את התנור ומשאירים בפנים את העוגיות למשך כחמש דקות. בסיום ניתן להגיש או לשמור בקופסה.
