לא על הגבינה לבדה – קינוחי שבועות מגוונים
נכון ששבועות הוא חג הגבינות והוא כולו חגיגה לבנה טעימה במיוחד. אך מי החליט שלרגע שלו כולנו חיכינו – הלוא הוא רגע הקינוחים, הם כולם חייבים להיות מגבינה? לפניכם רעיונות לקינוחים שלאו דווקא סובבים סביב הגבינה אך בהחלט ישתלבו נפלא על השולחן ובמיוחד לאחר הארוחה.

קרמבו שכולו לוטוס
מי לא אוהב קרמבו? שכבה של שוקולד שמצפה קציפת ביצים שמונחת באלגנטיות על תחתית העשויה מביסקוויט קטן ושובב להשלמת הטעמים. אם אתם רוצים לשדרג את הקינוח הזה ולהעלות את הרמה נמליץ לכם לשלב בו ציפוי של לוטוס. כך תעשו זאת:
ראשית יש לשבור ביסקוויטים של לוטוס, ולערבב אותם ביחד עם שוקולד מריר שהמסתם במיקרו או בבן מארי. העבירו את העיסה אל תבנית וישרו אותה, לאחר מכן העבירו להקפאה. לאחר שהעיסה הופכת לקשיחה יותר, צרו עיגולים אשר ישמשו כבסיס הביסקוויט של הקרמבו.
כעת נכין את המילוי של הקרמבו: בקערת מיקסר הניחו חלבוני ביצים והתחילו בהקצפה, יש להוסיף סוכר תוך שילובו לאט ובזהירות שלא יעוף לכל עבר ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב. העבירו את הקצף אל שקית זילוף, וזלפו מעל כל בסיס של ביסקוויט. העבירו למקרר לשמירתו יציב וקשיח. בינתיים, שימו ממרח לוטוס בקערת זכוכית קטנה וחממו במיקרו, לאחר שהוא הופך לנוזלי מספיק, שפכו אותו מעל הקצף וצרו ממנו ציפוי לקרמבו. תוכלו להוסיף תוספות אהובות כמו קוקוס, שברי פיסטוק, סוכריות צבעוניות ועוד.
עוגת תפוזים בטעם של עוד
אחת העוגות הטעימות ביותר והפשוטות ביותר היא זו. אך היא בפרט מפנקת משום שהיא כה נימוחה, וטעמם של התפוזים מורגש בפה וגורם לחשק של עוד. היא ללא ספק מושלם על שולחן קינוחים לשבועות.
כדי להכינה יש לטרוף יחד ביצים וסוכר. לאחר שמתקבל קצף צהוב בהיר יש להוסיף מיץ תפוזים טרי ומעט גרידת תפוז פנימה. בינתיים המיסו חמאה ולאחר מכן הוסיפו גם אותה פנימה. בקערה נפרדת ערבבו יחד אינסטנט וניל עם קמח לבן ואבקת אפייה. כעת אחדו בין השתיים וערבבו היטב עד קבלת תערובת חלקה.
מזגו את התערובת אל תבנית משומנת והכניסו לתנור לחום של 170 מעלות. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור ומתקררת, בזקו מעליה אבקת סוכר.
עוגת מייפל אגדית
טעמו של המייפל הוא עמוק, מתוק וטעים. ניתן לשלב אותו עם עוגת גבינה קרה וגם עם עוגת גבינה חמה שזה עתה יצאה מן התנור ומזליפים עליה מייפל שמחלחל פנימה. ניתן גם להשתמש בו לשם הכנת עוגת מייפל נהדרת שתגרום הנאה רבה לכם ולאורחים.
להכנתה ניקח קערה גדולה ונניח את כל החומרים יחד: קמח לבן, ביצים בטמפרטורת החדר, סוכר חום, מיץ תפוזים טרי או מבקבוק ומעט חמאה מומסת או שמן. ערבבו את כל הרכיבים יחד עד שתתקבל תערובת חלקה ואחידה ללא גושים. העבירו לתבנית ואפו כ-40 דקות בחום של 175 מעלות. כשהיא יוצאת מן התנור והיא עדיין חמה, צקו עליה את המייפל.
טיפ שחיתותי: לאחר שהיא מתקררת, זלפו עליה קצפת.
ויוה לה פראנס
אחד הקינוחים המזוהים ביותר עם המטבח הצרפתי הוא קרם ברולה. הוא אומנם נראה מורכב ומפונפן, אך זהו למעשה אחד הקינוחים הקלים ביותר להכנה.
בקלחת קטנה נחמם שמנת מתוקה עם סוכר ומעט מלח "לשבור את המתיקות". חממו כמעט עד רתיחה וכבו את האש. בקערה בינונית טרפו יחד חלמוני ביצה עם סוכר עד קבלת קצף צהוב בהיר אוורירי. כעת, החלו לזלף את השמנת החמה אל הביצים הטרופות תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר מכן סננו את התערובת במסננת צפופה ומזגו את הבלילה את תבניות אישיות חסינות המיועדות לשימוש בתנור. הניחו את התבניות בתוך תבנית עמוקה ומזגו מים שהרתחתם והם חמים עד אמצע התבנית. ודאו כי המים אינם נוגעים בבלילה כלל.
האפייה היא יחסית קצרה כאשר יש להקפיד על כך שמרכז הקרם ברולה יישאר רוטט ולא אפוי לחלוטין. הכניסו את התבניות למקרר והשאירו שם עד שתרצו להגיש אותן. רגע לפני ההגשה פזרו על כל תבנית סוכר חום ובעזרת ברנר שרפו את החלק העליון של הסוכר. קרם ברולה מושלם הוא כזה אשר בעת הכנסת הכפית לראשונה בתוכו הוא ישמיע צליל "שבירה" של הסוכר המקורמל.
