כל מה שצריך לדעת לפני שמכינים קרם ברולה
קרם ברולה, הקינוח המפורסם מהמטבח הצרפתי הוא אחד מהקינוחים הנפוצים ביותר בישראל. כמעט בכל בית קפה ומסעדה, יגישו ויריאציה שונה שלו ובהחלט אפשר להבין למה מגישים אותו בכל מקום. מה יש לא לאהוב בו? קרם מתוק במקרם נפלא ומעליו צפוי קרמל קריספי, שילוב שיוצר תחושה ממכרת.

קרם ברולה הפך לדמות מרכזית בעולם הקינוחים וחלק בלתי נפרד מתפריטי הקינוחים במסעדות רבות. הקינוח האהוב הגיח לעולם אי שם במאה ה-17 היישר מצרפת. מדובר בקינוח של קרם וניל מתוק עם שכבת קרמל זהובה ומקרומלת שגונבת את כל תשומת הלב. פירוש השם קרם ברולה הוא "קרם שרוף", מה שבהחלט מסגיר את דרך ההכנה שלו.
על אף שמדובר במנת מפתח במסעדות רבות, יש המון מתכונים להכנה ביתית של קרם ברולה. למרות השם המפונפן וארץ המקור שלו, תופתעו לגלות שהכנתו אינה מסובכת או דורשת מרכיבים רבים. אז לפני שאתם מסתערים על המטבח ומכינים קרם ברולה, הרשו לעצמכם לקבל כמה טיפים מהשף הלבן לקבלת קרם ברולה מושלם.
שלב חשוב ומשמעותי בהכנת קינוחים רבים הוא שלב האפייה שלהם. במקרה של קרם ברולה, בגלל
השימוש בביצים, חשוב מאד לא לאפות את הקרם יתר על המידה. במידה ותאפו אותו יותר
מידי, הקרם שלכם יקבל טעם ומרקם של חביתה ולא של קינוח אגדי כפי שהייתם רוצים לקבל. לכן, הקפידו למלא אחר הוראות האפייה ולהוציא את הקרם בזמן המופיע על גבי המתכון. אם אתם מפחדים לפספס, תמיד תוכלו להפעיל טיימר אפייה בתנור או בכל אמצעי אחר.
הכוכבת האמיתית של קרם הברולה היא לא אחרת מאשר שכבת הקרמל. עבור יצירת שכבת הקרמל, תוכלו להשתמש גם בסוכר דמררה
וגם בסוכר לבן. הכי מומלץ להשתמש בסוכר דמררה מאחר שהוא נמס ומתפזר טוב יותר בשל
גודל הגבישים שלו. שימו לב שאין בשולי הכלי גרגירי סוכר קטנים מידי שעלולים להשרף
בעת השימוש בברנר.
את שריפת הסוכר שנותן את השכבה המוזהבת מעל הקרם הכי מומלץ לעשות עם ברנר, מבער המשמש לשריפת הסוכר. ניתן להשיג מבערים קטנים בחנויות מתמחות. היתרון במבער על פני חימום בתנור הוא שרמת החום ניתנת לשליטה, ולכן בבואכם לרכוש מבעש – הקפידו לרכוש אחד בעל עוצמת אש חזקה הניתנת לשליטה. כאשר מחזיקים את המבער כדי להמיס את הסוכר, צריך לעשות את זה מספיק קרוב לסוכר ובתנועה מתמדת כדי שהתהליך השריפה יהיה כמה שיותר מהיר, הסוכר יתקרמל בצורה מושלמת מבלי שהקרם שלכם יתחמם. זכרו שכדאי ורצוי שהקרם עצמו יהיה קר בהגשה ואם תחזיקו את המבער רחוק מידי מהסוכר, יקח יותר זמן עד שהוא יתקרמל ובזמן הזה הקרם שלכם יתחמם.
אם אין ברשותכם מבער, אל דאגה, אתם עדין יכולים להכין קרם ברולה כובש! תוכלו
להשתמש בתנור ליצירת שכבת קרמל. חממו מראש את התנור לטמפרטורה מירבית, פזרו
את הסוכר על הקרם והכניסו למדף הכי עליון בתנור שלכם. השאירו את הקרם ברולה בתנור
למשך כ5-10 דקות עד שהסוכר יתקרמל ו"ישרף". חשוב כל הזמן להשגיח על
הקינוח שהוא לא ישרף בשל החום הגבוה. מאחר שהקרם שנמצא בתנור, מתחמם גם הוא, מומלץ
להעביר את הקינוח המוכן, לאחר הקירמול לקירור של 5-10 דקות לפני הגשתו.
אם אתם אוהבים את קרם הברולה הקלאסי אבל כן רוצים
להוסיף טוויסט עיצובי קטן, תוכלו לקשט אותו בתותים, פטל, פירות יער ואוכמניות.
הטעמים של פירות אלו משתלבים נהדר עם המרקם והטעמים של הקרם ויכולים להפוך את
הקינוח שלכם ליפה ואסתטי אף יותר. תוכלו גם להוסיף לפירות מספר עלי נענע לקישוט
נוסף לקינוח שגם נותן ארומה נפלאה.
ועכשיו, אחרי שקראתם והכרתי את טיפים חשובים אלו, אתם ללא ספק מוכנים להפשיל שרוולים להתחיל בהכנת קרם ברולה שיכבוש את ליבכם. שתדעו שהוא יכול יכול להשאר כשבוע בקירור כאשר הוא עטוף היטב. ניתן גם להקפיא אותו בכלי אטום היטב כחודש-חודשיים. כדי להפשיר אותו, מומלץ לשים אותו במהלך הלילה במקרר.
