כל העיניים עליה – עוגת גזר
הגזר, ביחד עם הבטטה, מובילים ביד רמה את הנבחרת הכתומה בהמלצה להקפיד ולאכול חמש צבעים של ירקות. השף הלבן עם כל היתרונות התזונתיים והסיבות החמות למה טוב לאכול גזר. ואם כל זה לא מספיק.. נקנח עם שני מתכונים מנצחים של עוגת גזר. אתם עוד פה?

גזר ידוע לאנושות כבר קרוב ל-2000 שנה
וכיום הוא מגודל בכל רחבי העולם. בתחילת דרכו הגזר גוזל במדינות במזרח התיכון
ובמרכז אסיה בעיקר למטרות רפואיות. צבעו המקורי בכלל לא היה כתום, והגזר הכתום שאנחנו
מכירים היום נוצר במאה ה-16 כתוצאה מהכלאה בין גזרים אדומים לצהובים בהולנד. הגזר
הוא בעל ערך קלורי נמוך אבל בעל ערך תזונתי גבוה במיוחד. הוא עשיר בבטא-קרוטן,
החומר האחראי על יצירת ויטמין A, בויטמינים מקבוצת B כמו חומצה פולית, ומינרלים כמו אשלגן וסידן.
בטא-קרוטן הוא פיגמנט צהוב-כתום ממשפחת
הקרוטנואידים המעניק לגזר את צבעו הכתום. הבטא-קרוטן הוא נוגד חמצון שבעזרתו הגוף
שלנו מייצר ויטמין A. כאשר אנחנו מדברים על
ויטמינים חשובים לגוף האדם, לרוב נציין את ויטמין C
וויטמין B, אבל בואו נתעכב רגע על ויטמין A: מדובר על ויטמין חיוני לתפקוד מערכות שונות
בגוף. הוא יכול לשפר את הראייה שלנו לילה (לא סתם אומרים שגזר טוב לראייה), הוא
בעל תפקיד חשוב במערכת החיסון, בשמירה על בריאות העור ולהפחתת הסיכון לסרטן. ויכול
להגן עלינו מפני קרני השמש. והחדשות הבאמת טובות: גזר מבושל עשוי להיות אפילו טוב
יותר מגזר טרי מכיוון שאחרי בישול הגוף שלנו סופג את הויטמין A מהגזר בקלות רבה יותר.
כשמדברים על לאכול גזר, לרוב נשלב אותו
במרק ירקות קלאסי, מרק כתום או בסלט. השף הלבן מבין לליבכם, ועל אף הרצון לשמור על
הבריאות ולאכול אוכל מזין, הוא מבין ויודע שאתם לא מוכנים לוותר על קינוח תמיד. אז
קבלו את ההמלצה של השף הלבן לאיזון המושלם בין טעים לבריא: עוגת גזר. מתכון מושלם
של עוגת גזר בחושה, בריאה וטעימה ויותר מהכל – קלה ומהירה
להכנה. מתכון מנצח נוסף הוא של עוגת גזר ושמנת בחושה עם סירופ
סוכר שיעזור לכם לשמור על העוגה טרייה לאורך זמן. זה הזמן לנצל את כל היתרונות
הבריאותיים של הגזר וליהנות מקינוח בריא וטעים שיטרוף את כל הקלפים!
חוץ מהבטא-קרוטן תוכלו למצוא בגזר:
מקור חשוב לאשלגן. האשלגן הוא מינרל
חשוב התורם להפחתת הסיכון למחלות לב ולחץ דם גבוה.
ויטמינים מקבוצת B החיוניים להפקת האנרגיה בגוף. הבולט שביניהם
הוא חומצה פולית שחשובה בהתפתחות תקינה של העובר ועשוי להפחית את הסיכון למחלות
לב.
ויטמין C
שהוא נוגד חמצון פעיל ומשמש תפקיד חיוני ביותר בשמירה על הבריאות ומשתתף בלא פחות
מ-300 תהליכים בגוף האדם! כמה דוגמאות קטנות לתרומה של הויטמין: שיפור המערכת
החיסונית, חיזוק הגוף וסיוע ביצירת נוגדנים, הגנה על כלי הדם והעיניים וכמובן הגנה
על העור.
ויטמין K
החיוני לקרישת הדם ותורם לחיזוק העצם.
הגזר הוא מאכל מעולה עבור מי שרוצה
לשמור על המשקל משום שהוא מכיל המון סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן
ועוזרים למערכת העיכול לתפקד כראוי. כאמור, הדרך הטובה ביותר לאכול את הגזר על מנת
לספוג ממנו את כל היתרונות הבריאותיים שלו בצורה מקסימאלית היא לא לאכול גזר
בצורתו המקורית. מרבית הסיבים התזונתיים שלו אינם זמינים במצבו הביולוגי השלם
והטרי ולכן ההמלצה היא לאכול אותו דווקא כשהוא מאודה, כתוש או קצוץ.
