הסודות ללזניה המושלמת – תוכן קולינרי | השף הלבן

כל הסודות להרכבת הלזניה המושלמת

תשבחות רבות ניתן להרעיף על המטבח האיטלקי בשל המטעמים הרבים שאותם העניק לנו. הפסטה, הפיצה, הטירמיסו וסלט הקפרזה הם רק קומץ קטן מכל מה שהעולם הקולינרי של מדינה זו יצר. בכתבה הזו נתמקד במאכל מרהיב לא פחות, הלא היא הלזניה כמובן. מאכל מרובה שכבות, עשיר ברוטב, אשר מגיע במילויים שונים, בשריים, חלביים ואפילו פרווה. רוצים להכין את הלזניה המושלמת? לנו יש את כל הטיפים שיעזרו לכם לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.

מאת: עורך השף הלבן
כל הסודות להרכבת הלזניה המושלמת

למי שמכין את עלי הלזניה בעצמו

השאפתנים שביניכם ככל הנראה מכינים את עלי הלזניה לגמרי בעצמכם. מדובר לרוב בבשלנים מנוסים או בשלנים חובבים שנהנים לנסות מתכונים חדשים, אך לשתי הקבוצות הטיפים הבאים יכולים להועיל עד מאוד. בעת ההכנה של דפי לזניה חשוב מאוד לבשל אותם לא רק במים רותחים, אלא יש להוסיף גם מעט שמן. תוספת צנועה זו תבטיח לכם שלא תצטרכו לעמול בהפרדת הדפים זה מזה לאחר הבישול. כמו כן, אל תשכחו להפסיק את בישול הדפים על ידי העברתם למי קרח. מאחר והדפים נאפים לאחר מכן בתנור עם הלזניה כולה, חשוב שלא יהיה עשויים יתר על מידה, ידבקו ויהפכו לעיסת בצק, זוהי הסיבה שבגללה משתמשים במי קרח ולא מים קרים בלבד.

 

חומרי הגלם

אם אתם בוחרים להשתמש בעלי לזניה מוכנים, בחרו בכאלה שאינם דורשים הכנה מקדימה בטרם הרכבת הלזניה, כך תחסכו זמן רב של עבודה מיותרת. חשוב מאוד לבחור רוטב עגבניות איכותי, משום שלרוטב זה נוכחות גדולה בלזניה כולה. בהחלט ניתן להכין את רוטב העגבניות לגמרי לבד, אך גם כאן לא מדובר בחובה משום שניתן למצוא רטבים איכותיים לרכישה.

אם אתם מכינים לזניה חלבית הסוד טמון בבחירה נכונה של הגבינות. אומנם אפשר להשתמש בגבינה צהובה מגוררת בלזניה והטעם יהיה בסדר גמור, אך אם אתם מכוונים לטעם משובח, אנו ממליצים על גבינות עשירות יותר כמו מוצרלה, פרמזן או ריקוטה. ואם אתם רוצים לשדרג תמיד תוכלו לצרף פנימה גם טבעות של גבינת עיזים שמיד תקפיץ לכם את כל הטעמים בפה.

כמובן שעבור לזניה חלבית מעוררת השתאות אתם חייבים להוסיף רוטב בשמל. אם אינכם יודעים כיצד להכין את הרוטב, תנו לנו לסייע לכם.

 

אופן ההכנה

בעת הרכבת הלזניה יש להקפיד על כך שדפי הלזניה מכוסים היטב ברוטב, במיוחד כאשר משתמשים בעלים יבשים. הסיבה היא שהעלים חייבים לספוג לחות כדי להתרכך. אם דפי הלזניה נמצאים בראש התבנית אתם עשויים למצוא את עצמכם עם לזניה קריספית.

אם אתם מכינים לזניה בשרית או לזניה צמחונית עם ירקות, יש לבשל את המרכיבים מראש. אם תסמכו על כך שמרכיבים אלה יתבשלו כפי שצריך עם הכנת הלזניה, סביר להניח שתגלו שלא הייתה זו ההחלטה הטובה ביותר. בישול של ירקות ובשר מראש לפני הכנת הלזניה כולה, יבטיחו בישול אחיד ולזניה במרקם מושלם.

ואם כבר בירקות ובשר עסקינן, הקפידו לקצוץ את המרכיבים הללו לפני שתכניסו אותם ללזניה. חתיכות גדולות מדי של חומרי הגלם הללו עשויות להשאיר חלק מחתיכות הלזניה מיותמות ממילוי.

באשר למילוי שכבת הלזניה, מוטב לנקוט בגישה של כל המוסיף גורע. נסו שלא להתפתות במילוי יתר של כל שכבה, משום שהדבר עשוי להוביל ללזניה מתפרקת. כמובן שאין זה אומר שעליכם למרוח שכבה דקיקה בלבד של המלית, הסוד טמון באיזון, שכבה אחידה ויפה של מילוי תעניק לכם לזניה מהחלומות. 

הקפידו לאפות את הלזניה בכלי קרמיקה או בכלי אלומיניום משומן היטב. חשוב שלכלי יהיו כמובן שוליים גבוהים כדי שתוכלו לבנות מספיק גובה ללזניה.

 

לזניות לטבעונים ולנמנעים מגלוטן

אם אתם דוגלים בתזונה טבעונית או שעליכם להימנע מאכילת גלוטן, עדיין תוכלו ליהנות מלזניה משובחת. לטבעונים, תוכלו להחליף את הגבינה בממרח סויה או פשוט לבחור בלזניה במילוי ירקות ורוטב עגבניות בלבד. ניתן כיום למצוא אפילו דפי לזניה טבעוניים ללא ביצים. אם אתם בכל זאת מעוניינים בתוספת חלבון, תמיד אפשר להוסיף טופו קצוץ.

למי שאינו יכול לצרוך גלוטן, ניתן להחליף את עלי הלזניה בקולרבי או לרכוש עלי לזניה נטולי גלוטן. ישנם אפילו מתכונים שבהם נעשה שימוש בדפי אורז. כל אחד יכול ליהנות מלזניה, לא משנה מהו אורח החיים התזונתי שלכם. 


כל הסודות להרכבת הלזניה המושלמת

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.