הדרך לליבו של אדם עוברת בקיבה | השף הלבן

כדי להגיע ללב של אדם עוברים בקיבה

"הדרך ללב הגבר עוברת דרך קיבתו" זהו משפט שכולנו שמענו בעבר בעיקר מהאימהות שלנו. אכן משפט נכון, אך לא רק ללב הגבר, אלא ללב כולנו. כולנו אוהבים לאכול אוכל מושקע וטעים, ואין אחד שלא יעריך את מי שהכין לו את המאכל הטעים והאהוב עליו. ומה יותר טעים, מפנק ועשיר בטעם מעוגת שוקולד שחורה, עסיסית ונהדרת. במאמר זה נציע לכם כמה עוגות שוקולד לימי הולדת שיוכלו להתאים לכל הגילאים, הטעמים והעדפות קולינריות.

מאת: עורך השף הלבן
כדי להגיע ללב של אדם עוברים בקיבה

עוגת שוקולד לילדים

אין צורך להכביר במילים כמה שוקולד אהוב על ילדים ועוגת שוקולד במיוחד. הכנה של עוגת שוקולד לילדים צריכה להיות פשוטה וקלה, אפשר שתהיה אפילו נעימה להכנה עם הילדים ורצוי שלא יהיו בה מצרכים חריגים שישנו את הטעם כך שהם לא יאכלו אותה. בקערת מיקסר נערבב קמח תופח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, קקאו, שמן, מים פושרים וביצים. נערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, נמזוג אותה לתבנית עגולה ונכניס לתנור לחצי שעה. נדע שהעוגה מוכנה כשננעץ קיסם והוא יצא נקי או עם פירורים יבשים עליו. כאשר העוגה מוכנה נוציא מהתנור ונכין קרם שוקולד פשוט וטעים. נמיס שוקולד בסיר מעל סיר מים רותחים ונערבב היטב עד שלא יישארו גושים שיכסה את העוגה ועליו נוכל לפזר סוכריות צבעוניות, לכתוב בעזרתן את הגיל של הילד או כל קישוט אחר שאוהבים.

עוגת שוקולד ללא גלוטן

אם אתם מחפשים מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן המתכון הזה יתאים לכם בדיוק. גם ההכנה של עוגת שוקולד זו היא פשוטה וקלה רק שיש צורך להחליף את הקמח במרכיבים אחרים. נתחיל בהמסת שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים של עשר שניות. לשוקולד המומס נוסיף סוכר ושמן ונערבב היטב. נוסיף סוכר וחלב ונמשיך בערבוב, ולסיום נוסיף קקאו, שקדים טחונים, קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור, אבקת אפייה ומעט מלח. נערבב הכל יחד לעיסה אחיזה ונמזוג לתבנית אפייה עגולה. נאפה בתנור עד שהעוגה מוכנה בערך חצי שעה. לציפוי העוגה נמיס בסיר קטן שוקולד מריר וחלב ונמרח על כל העוגה.

ויסקי ושוקולד

גם למבוגרים מגיעה עוגת שוקולד איכותית ומושחתת, כזו שלא נוכל להפסיק לאכול והיא מתאימה רק לנו. השילוב של שוקולד עם וויסקי הוא מדהים והעוגה תצא מופלאה ונדירה. נתחיל את העוגה בהמסת שוקולד חלב וחמאה בסיר מעל סיר מים רותחים על הכיריים. כאשר השוקולד נמס נקרר את התערובת ונוסיף אליה ביצים וויסקי. חשוב להמתין לקירור התערובת כדי שהביצים לא תתבשלנה. בקערה נפרדת נערבב את כל החומרים היבשים – קמח, אבקת אפייה, סוכר וקקאו ואז נאחד את שתי התערובות עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים. ניצוק את התערובת לתבנית משומנת ונכניס לתנור לחצי שעה. כאשר העוגה מוכנה נוציא מהתנור, נמתין שתתקרר מעט ונגיש בצירוף כוס יין אדום משובח למבוגרים בלבד.

עוגת שוקולד לא רק לטבעונים

עוגת שוקולד לטבעונים יכולה להיות מעדן אמיתי כך שלא רק טבעונים יזללו אותה. נערבב ידנית בקערה מעדן שוקו סויה ומשקה שקדים או סויה, נוסיף אליהם חומץ, שמן, סוכר ותמצית וניל ונערבב לעיסה אחידה. בקערה נפרדת נערבב את החומרים היבשים – קמח, קקאו, אבקת אפייה, מעט סודה לשתייה ומלח ונאחד את שתי הקערות. נערבב עד שנקבל עיסה חלקה ואחידה. נמזוג את התערובת לתבנית אפייה משומנת ונאפה כחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה. נוציא את העוגה מהתנור, נמתין שתתקרר ואז נהפוך אותה על צלחה הגשה גדולה. לציפוי הקרם נמיס במיקרוגל בפולסים שוקולד מריר עם משקה שקדים או סויה, בין הפולסים נערבב היטב עד לקבלת עיסה חלקה. נצפה את העוגה היטב ונוכל להוסיף עליה סוכריות לקישוט. את העוגה יש לשמור במקרר עד חמישה ימים.

עוגת שוקולד טובה מתאימה תמיד לכל אירוע, בין אם מדובר בימי הולדת או ארוחות משפחתיות ובין אם מדובר בסתם ערב התפנקות והתכרבלות בבית. מגוון האפשרויות הוא עצום כך שכל אחד יכול למצוא לו את העוגה המועדפת עליו. אפשר לשלב בעוגה פירות שונים, להכין קצפות עשירות ומתוקות ולהגיש לצד משקה חם. מי שיטעם את העוגה ירגיש שהכנתם אותה במיוחד עבורו, ויעריך את ההשקעה ואת הטעם הנפלא כמובן.

כדי להגיע ללב של אדם עוברים בקיבה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.