יוצאים מהקופסה בקינוחי השבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

יוצאים מהקופסה בשולחן הקינוחים של שבועות

הרבה משולחנות השבועות דומים אחד לשני- פלטת גבינות, לחם מלא ולחם דגנים, יין, סלט ירקות (וסלט יווני! עם גבינה!), פסטה עם שמנת, פשטידות שונות, בורקסים, ולקינוח…עוגת גבינה!

מאת: עורך השף הלבן
יוצאים מהקופסה בשולחן הקינוחים של שבועות

ולמה בעצם? הרי ישנם כל כך הרבה קינוחים חלביים נוספים, החל מקרמים שונים ועד עוגות מדהימות נוספות. מסורת עוגת הגבינה אומנם יפה ומכובדת, אך ניתן גם לגוון אותה, ולהפוך את שולחן החג למעניין עוד יותר.  

שבועות הזה, יהיה טיפה שונה. זה הזמן לצאת מהקופסה ולהפתיע את האורחים בקינוחים ייחודיים שיהפכו את החג לבלתי נשכח! 

אספנו לכם כמה רעיונות למנות מפוארות לסיים בהן את הארוחה, כולן טעימות, קלות להכנה וכמובן- חלביות!


 

פנקייק שעוד לא היה כמוהו 


פנקייק משודרג עם קרם מסקרפונה מקושט בפירות יער, יהמם את האורחים ויותיר אותם עם חיוך וטעם של עוד! 

מתכון לפנקייק מוצלח במיוחד שיכבוש את ליבם וקיבתם של האורחים הוא המתכון הבא: בקערה ערבבו קמח, סוכר, קמצוץ מלח, אבקת אפייה, חלב, ביצים וסוכר וניל (אפשר גם מעט תמצית), עד שתיווצר תערובת אחידה וחלקה. חממו מחבת עם מעט שמן או חמאה, ומזגו מעט מהבלילה, כך שתיווצר צורה עגולה. טגנו מספר דקות מכל צד עד להשחמה, והמשיכו לפנקייק הבא.  

הקציפו במיקסר היטב גבינת מסקרפונה עם שמנת עד שנוצר מרקם קצפתי. כעת תוכלו לבחור כיצד להגיש אותם לשולחן. תוכלו לכסות כל פנקייק בשכבה עבה של קרם, ולהעבירם לתבנית הגשה גדולה. מעליהם, פזרו את פירות היער (תוכלו להשתמש בפירות קפואים שהופשרו או בפירות טריים).  

לחילופין תוכלו לסדר את הפנקייקים בערמה יפה, מבלי למרוח מעליהם גבינה ולהגיש לצד צלחת ההגשה שתי צלוחיות נוספות: אחת עם גבינת המסקרפונה והשנייה עם פירות היער. כך כל אחד מהאורחים יוכל להוסיף לעצמו כמות גבינה ופירות יער לפי טעמו.  


כדורי שוקולד עם הפתעה קרמית 


קינוח כיפי במיוחד הוא כדורי שוקולד. הם קלים להכנה, ניתן לשלב בהכנתם גם ילדים והכי כיף לאכול אותו. 

כדורי השוקולד החלביים האלו מגיעים עם טוויסט, שיפתיע את האורחים ויזכה למחמאות. 

פוררו ביסקוויטים של פתי בר והעבירו את הפירורים לקערה. הוסיפו חמאה מומסת, סוכר, קקאו, חלב, ושוקולד מומס (תוכלו להשתמש בחלב, מריר, לבן- או אפילו ליצור כדורי שוקולד בכמה צבעים!). לושו את התערובת היטב וצרו כדורים קטנים, שאותם תסדרו על תבנית. כעת, קשטו אותם עם סוכריות צבעוניות, קוקוס, או אגוזים קצוצים.  

והינה הטוויסט! הכניסו בכל אחד מכדורי השוקולד מקלון דק (תוכלו להשתמש במקל שיפוד ללא שפיץ, מקל של סוכרייה על מקל או מקלון המתאים למאזטים), והעבירו אותם לקירור. בינתיים, הכינו קרם, שבו יוכלו האורחים לטבול את הכדורים! 

הקציפו בקערה שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג, תמצית וניל ושמנת חמוצה, עד לקבלת מרקם קרמי ורך. 

הגישו את הכדורים לצד קערה גדולה עם הקרם הטעים, שמוכן כבר לטבילה. 


לוטוס זה כל הסיפור 


עוגת לוטוס הפכה להיות פופולרית מאוד בשנים האחרונות. לפניכם מתכון לאחת טעימה במיוחד: 

פוררו במעבד מזון עוגיות לוטוס. ערבבו אותן עם חמאה מומסת, שטחו בתחתית התבנית והכניסו למקרר לבינתיים 

בקערה ערבבו שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וגבינה לבנה, עד שנוצרת תערובת אחידה. שפכו את התערובת מעל תחתית העוגיות. הכניסו למקרר לכמה שעות לפני ההגשה. כשהעוגה התייצבה, מרחו מעליה שכבה עבה ונדיבה של ממרח לוטוס, ופזרו פירורי עוגיות לוטוס לקישוט.  


עוגת הילדות האהובה על כולנו  


עוגת ביסקוויטים היא קלה במיוחד להכנה, ואהובה מאוד על ילדים ומבוגרים כאחד. כאן היא מופיעה לפניכם בגרסה מיוחדת לשבועות, אשר תשמח את כל האורחים בכל הגילים. 

בתבנית סדרו בשורות ביסקוויטים פתי בר, שאותם תטבלו לפני בנס קפה, חלב או ברנדי, כדי שמעט יתרככו ויספגו מהטעם. 

בקערת מיקסר הקציפו שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל, עד לקבלת קרם יציב. הוסיפו גבינה לבנה וערבבו היטב. מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה, הוסיפו שכבה מהקרם. סדרו מעליה שכבת ביסקוויטים (טבולים בתוספת הנבחרת) והוסיפו שכבת קרם וביסקוויטים נוספת. 

כעת, הכינו לקינוח ציפוי מפתיע! הקציפו שמנת מתוקה עם סוכר וקקאו, עד לקבלת קצפת שוקולד! 

צפו את העוגה בקצפת השוקולד (תוכלו להשתמש בשקית זילוף וליצור פרחי קצפת יפיפיים מעל העוגה) ופזרו מעליה שבבי שוקולד מריר לקישוט. הכניסו למקרר לכמה שעות עד שתתייצב.  

יוצאים מהקופסה בשולחן הקינוחים של שבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.