טיפים להכנת שקשוקה מטריפה
בסך הכול מכינים רוטב עגבניות, מוסיפים אליו ביצים, בוזקים כמה תבלינים ונותנים לאש להשלים את המלאכה – מה כל כך מסובך בהכנת שקשוקה? ובכן, על אף שזוהי אחת המנות הפשוטות ביותר להכנה, יש כמה טיפים שיהפכו אותה מטעימה – למטריפה!

מה עושה את ההבדל? ואיך תרקחו שקשוקה שתהפוך כל ארוחת ערב לחגיגה בגווני צהוב ואדום? לפניכם כמה טיפים מנצחים לשקשוקה של אלופים.
לפני הכול, פרגנו לעצמכם – זה סופר בריא!
בשקשוקה טובה שווה להשקיע, כי לא רק שהיא תגמול לכם בטעמים נהדרים היא גם סופר בריאה ומאוזנת בריאותית. יש בה שפע של חלבון שמגיע מהביצה והודות לרוטב העגבניות הטרי (כי אמרנו שכאן מכינים שקשוקה מושקעת, כן?), יש בה גם ריכוז גבוה של ליקופן, נוגד חמצון שמגן על הגוף במגוון דרכים. אם לא תתפתו לאכול אותה עם פרוסות לחם רבות מדי, תוכלו ליהנות גם מערך קלורי נמוך, ערכים תזונתיים מעולים ומנה טעימה שאפשר לגוון בשלל דרכים. וכעת, לאחר שטפחנו לעצמנו על השכם על המנה שהולכת להירקם עוד מעט, הינה כמה טיפים שיהפכו אותה למושלמת באמת.
הכלי: מחבת באיכות מעולה
שקשוקה טובה, כמו כל מתכון, מתחילה בבחירה איכותית של כלים. להכנת השקשוקה נעדיף תמיד להשתמש במחבת גדולה ורחבה מספיק (או במחבתות קטנות מאוד אם אנחנו מכינים שקשוקות אישיות לכל סועד). מצד אחד, אנחנו רוצים שהיא תהיה רחבה כדי שהרוטב יתפזר בה באופן אחיד ויהיה די מקום לביצים ומצד שני שתהיה גם עמוקה (אך לא מדי) כדי שהרוטב לא יגלוש החוצה כשהביצים יתווספו לתבשיל. מומלץ לבחור במחבת המצוידת במכסה זכוכית, שיאפשר לביצים להתבשל עד להזהבה קלה בפעולת האידוי הנוצרת בתוך הסיר הסגור, אך גם כדי שנוכל לעקוב אחר קצב הבישול.
מאחר ומדובר בתבשיל הכולל בישול ארוך מעט וגם פעולת טיגון בתחילתו, העדיפו לבחור מחבת או סיר נמוך העשויים מחומרים איכותיים, דוגמת ציפוי שיש, נירוסטה או אלומיניום. אלה יבטיחו את התפזרות החום באופן שווה בכל התבשיל וגם ימנעו את חריכתו. לבסוף, אם אתם מתכננים להגיש את המנה בכלי שבו היא בושלה (בחירה פופולרית מאוד), מומלץ לבחור מחבת מעוצבת ויפה שיהיה נעים להגיש למרכז השולחן.
הביצים: גודל, מיקום וטמפרטורה
ככל שהביצה שתבחרו לשלב בשקשוקה תהיה קטנה יותר, כך הן ישתרעו בנוחות רבה יותר בתוך רוטב העגבניות – גם לא יתפסו שטח רחב, בנוסף תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר של ביצים והן יתבשלו מהר יותר מבלי שרוטב העגבניות יתחיל להיחרך ולאבד מטעמיו הטובים. את הביצים ננסה למקם בתוך הרוטב, שישמור על עסיסיות הביצה וימנע מנוזל החלבון להתפזר במחבת.
העגבניות: מה שיותר בשל יותר טעים
רוטב העגבניות הוא אחד האלמנטים המרכזיים בשקשוקה, וכדאי להשקיע בהכנתו. העדיפו להשתמש בעגבניות בשלות, כמה שיותר טריות, כמה שיותר קשות וכמה שיותר מתוקות. ככל שכל התנאים האלו יתקיימו, כך הרוטב יקבל טעמים עמוקים ומאוזנים יותר. הניחו לעגבניות להתבשל זמן ארוך לפני הוספת הביצים, על אש נמוכה. אם אתם ממהרים ועדיין רוצים ליהנות מרוטב משובח, השתמשו בתרכיז עגבניות איכותי בלבד, המורכב מעגבניות טריות ללא תוספות, רצוי ממוצא איטלקי.
התבלינים: שום, פלפל ושמן זית
טוב, וגם פפריקה. התחילו בטיגון עדין של שיני שום פרוסות – כמה שיותר, יותר טוב! השום הטרי הוא הבסיס של כל שקשוקה טובה. אל השום חוברים גם צ'ילי טרי (אם אתם מכינים שקשוקה לילדים, אפשר לוותר על הוספת הצ'ילי) ופפריקה אדומה ואיכותית. השילוב בין הפפריקה הסמיכה לרוטב העגבניות האיכותי ייצור תבשיל מושלם.
השדרוגים: כל הבא ליד
שקשוקה אוהבת תוספת רבות, לפי טעמכם האישי. תוכלו להוסיף פרוסות חצילים שקליתם מבעוד מועד, לטגן קוביות פלפל אדום עם השום בתחילת ההכנה, להוסיף עשבי תיבול טריים, קוביות בטטה מטוגנות, פרוסות גבינת עיזים או לפורר פטה מעליה בתום הבישול.
איך יודעים שהשקשוקה מוכנה?
שקשוקה טובה היא גם עניין של תזמון נכון, ולכן חשוב להשגיח עליה ולהוציא אותה מהאש בזמן. כיצד נדע שהגיע הזמן לזלול בהנאה? כשהחלבון הופך ללבן וכשהחלמון עדיין מבריק במרכזו אך צהוב אטום בשוליים. כך נדע שהשוליים התייצבו ונוזל החלבון יציב מספיק, והביצים לא נאות אך גם לא מבושלות עד תום.
