טיפים להכנת עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד

עוגת שוקולד היא קונצנזוס. עוגה טעימה, מתוקה, אהובה, מנצחת בכל אירוע ולכל מטרה. עוגה שמתלווה אליה תמיד ריח של בית, של זיכרונות, של נרות יום הולדת, של קפה של בוקר, ואפילו של סיום ארוחה רומנטית. עוגה שהיא עולם ומלואו.

מאת: עורך השף הלבן
טיפים להכנת עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד

הכנת עוגת שוקולד אינה משימה בלתי אפשרית, ואפילו טבח חובבן יכול להכינה בקלות ובכמה דקות במטבח הביתי. עם זאת, יש כמה טיפים שיכולים להפוך את עוגת השוקולד הנפלאה והפשוטה, לעוגה חד פעמית שאין לה מתחרים. 


 לא לוותר על מוצרים איכותיים 


להכנת העוגה דרושים כמובן שוקולד מריר וקקאו כדי ליצור את העיסה המושלמת, החומה והקטיפתית שתהפוך אחר־כך לעוגה. חשוב לבחור שוקולד איכותי אשר מכיל לפחות 60% מוצקי קקאו. ככל שהשוקולד יהיה איכותי יותר, כך טעמה של העוגה יהיה עמוק ועשיר יותר. 

גם אבקת הקקאו חשובה, וגם כאן כדאי לבחור במוצר איכותי. אבקת הקקאו היא מה ששומר על צבעה השחום הנהדר של העוגה, וקקאו איכותי יותר, יעניק לעוגה גוון כהה יותר. 


אין עוגה בלי קמח! 


כמעט בכל בית ניתן למצוא אריזה של קמח לבן אשר משמש לצורך הכנת מאפים ומאכלים למיניהם כגון חלה לשבת, פיצות ביתיות, תוספת לבלילת פנקייק או תערובת לפשטידה וכמובן גם עבור עוגות שוקולד. בבתים מסוימים ניתן למצוא גם סוגים נוספים כגון קמח כהה או קמח כוסמין. 

לצורך הכנת עוגת שוקולד מוצלחת, חשוב לבדוק איזה קמח דרוש ולרכוש את הקמח המופיע במתכון. למשל, לצורך הכנת עוגות בחושות, יתאים קמח עוגות שמכיל כמות קטנה יותר של שמרים וחלבון, ואילו שימוש בקמח אפייה לכל מטרה, ייצור עוגה רכה יותר.  


חשוב לעקוב אחרי הוראות המתכון 


אם הוחלט לאפות עוגה בהתאם למתכון חדש, ואפילו אם חוזרים למתכון מוכר וידוע, חשוב לעקוב אחרי ההוראות במדויק.  

המתכון נועד להנחות את האופה בכל הוראות ההכנה, החל מהמצרכים הדרושים, דרך כמויות מדויקות וכלה באופן הערבוב והאפייה בתנור. לפיכך ישנה חשיבות רבה בנוגע לקריאה ולמעקב אחרי ההוראות. 

חשוב למדוד את הכמויות הדרושות באופן מדויק, ורצוי שלא "לעגל פינות". חשוב לוודא את סדר הכנסת החומרים למיקסר ואפילו לעקוב אחרי הנחיות מיוחדות בעת האפייה. 


רגע לפני שמכניסים לתנור 


ביס עוגה מושלם הוא כזה שנימוח בפה, נמס על הלשון ובעל טעם חלומי, ולכן אין אכזבה גדולה מביס שטומן בחובו "כיס" קטן של קמח שלא נאפה או "חור" שאינו מכיל עוגה. כמעט בכל מתכון עוגה נרשם לערבב את החומרים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים, ובכל זאת תקלה מסוג זה עשויה והתרחש. 

שתי דרכים קלות להתגבר על תקלות כאלו הן להמשיך בערבול ולנער את תבנית האפייה. גם אם נדמה כי הבלילה בקערה חפה מכל גושי קמח, כדאי להמשיך בערבול עוד דקה, כדי לוודא כי אכן אין כל גושי קמח. גם לאחר העברת התערובת לתבנית האפייה, רגע לפני הכנסה לתנור החם, כדאי לדפוק את תבנית האפייה על משטח קשה שיש או שולחן פעם או פעמיים כדי לוודא שוב שאין בועות. 


מתכון לעוגת שוקולד מנצחת 


אחרי שעברנו על כל הטיפים, העצות וההמלצות להכנת עוגת שוקולד חלומית, הינה מתכון לעוגה מנצחת. 

מתחילים בהמסת שוקולד מריר וקקאו בקערה עם מים רותחים. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה חלקה. ממתינים כמה דקות עד לקירור מלא ומוסיפים שמנת חמוצה. 

בשלב הבא מחממים את התנור שיהיה חם ומוכן בעת הכנסת העוגה, ומתפנים לערבוב הבלילה. מתחילים עם קוביות חמאה רכה, סוכר חום ותמצית וניל. כאשר מתקבלת תערובת מוסיפים אליה ביצים בקצב איטי של ביצה בכל פעם. אליהם מוסיפים חצי מכמות הקמח מעורבב מראש עם אבקת סודה לשתייה ומעט מלח וכן חצי מעיסת השוקולד והשמנת. מערבבים ומוסיפים את יתרת הרכיבים. 

ממשיכים לרבב היטב עד לקבלת עיסה חלקה וללא גושים, מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב. ניתן להעשיר את צבע העוגה על־ידי פיזור אבקת קקאו על דפנות התבנית לפני העברת הבלילה. 

אופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם שנועצים בעוגה יוצא נקי ויבש. מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני הביס הראשון. 

עוגת שוקולד היא אומנם העוגה הקלה, המהירה והפופולרית ביותר, אך עדיין ניתן ללמוד מגוון טיפים ועצות חדשים שיהפכו אותה אהובה וטעימה אפילו יותר. 

 

  

טיפים להכנת עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.