טוויסט בעלילה: קינוחי כוסות
מאז ומתמיד ידענו שמי שאוכל לבד – אוכל יותר, וכשמדובר בקינוח אנחנו חושבים שזה חשוב והכרחי אפילו פי שניים. השף הלבן ואנחנו ריכזנו עבורכם את כל הקינוחים האהובים בתצורה קצת שונה, כך שתוכלו להנות מהם אפילו יותר. אז על מה אנחנו מדברים?

אם גם אתם מאסתם בעוגה חגיגית למרכז השולחן
או שסתם מתחשק לכם לגוון קצת את צורת ההגשה של הקינוח האהוב עליכם – הכתבה הזו
בדיוק בשבילכם. בואו נדבר על הטרנד ה(לא כל כך)חדש של קינוחי כוסות – הם יכולים
להכיל רק דבר אחד (מוס, ג'ל) או להיות בעלי שכבות ולשלב בין טעמים ומרקמים שונים.
לפעמים הם הקינוחים הכי קלים להכנה ואפילו לא דורשים אפייה, ולעיתים הם דורשים קצת
זמן, השקעה ומיומנות. עשינו לכם חשק? קדימה, נתחיל!
את הרשימה נפתח עם העוגה האיטלקית הקלאסית
בתצורה קצת שונה – טירמיסו בכוס. טירמיסו (למי מכם שעדיין לא מכיר או צריך תזכורת קלה) היא עוגת שכבות
המורכבת מבישקוטים, אספרסו, עוגת מסקרפונה קולקשן, קצף ביצים ואם רוצים גם קצת ליקר. אז
במקום להכין אותה בתבנית אחת גדולה, שברגע האמת של ההגשה היא עושה עלינו פוזות:
נשפכת לצדדים, מתפרקת או סתם לא נחתכת יפה – מצאנו פתרון
נפלא בדמות קינוחי כוסות.
המתכון של השף הלבן לקינוח טירמיסו בכוסות הוא
מתכון קל להכנה, שכל אחד מכם יוכל להכין בכמה דקות של עבודה. מה אתם צריכים כדי
להרשים את כל האורחים? בישקוטים טבולים בקפה ובליקר, קרם גבינה מגבינת מסקרפונה קולקשן
ושמנת להקצפה של השף הלבן, וקרם קפה המורכב משמנת מתוקה של השף הלבן ואבקת נס קפה.
יש להכין את קרם הגבינה וקרם הקפה (מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת קרם
יציב) ולהרכיב בקלות את המנה: טובלים את הבישקוטים בחלב וקפה, מניחים בכוסות,
מזלפים קרם גבינה וחוזר חלילה עם קרם הקפה. לקישוט תוכלו לפזר אבקת קקאו. כל שעליכם
לעשות עד ההגשה הוא לאחסן במקרר ובעיקר, להתאפק.
מה לא נאמר עליה? חגיגית, טעימה, מנחמת,
מרשימה ועוד שלל מחמאות שתמיד גורמות לה (ולכם) להסמיק. אם אתם חושבים שאי אפשר כבר
לחדש ולגוון בגזרת עוגות הגבינה – תחשבו שוב. השף ואנחנו נוכיח לכם שגם את עוגת גבינה פירורים הקלאסית אפשר עוד לשדרג. איך? ניחשתם נכון – באמצעות
קינוחי כוסות. אנחנו מציעים לכם להכין את אותו המתכון בדיוק, רק שלאחר אפיית הבסיס
אנחנו ממליצים לחתוך (או לפורר אם אתם מעדיפים) ולמזוג לכוסות קטנות. מעבר לזה את
בלילת הגבינה יש למזוג בצורה שווה בין הכוסות האישיות ולסיום תוכלו לקשט באותם
פירורים שחתכתם קודם. איך לא חשבתם על זה קודם? לא יודעים, גם אנחנו שואלים את
אותה השאלה.
אי אפשר לדבר על קינוחים מבלי לדבר על קינוח
שוקולדי מושחת. שוקולד הוא שילוב של מוצרי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים
שנותנים לו את הטעם הכל כך מושלם שלו. אז מה אנחנו מציעים? מוס שוקולד משובח בכוסות אישיות של השף הלבן הוא לגמרי הקינוח
שכולם ידברו עליו אחר כך. קינוח קל ומהיר להכנה שכל אחד מכם יוכל להכין בקלות
מארבעה מצרכים בלבד: שוקולד מריר, חמאה, ביצים ושמנת מתוקה של השף הלבן.
ממיסים את השוקולד עם החמאה ומוסיפים בהדרגה
את חלמוני הביצה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, ובקערה נפרדת נוספת מקציפים את
השמנת המתוקה. מאחדים בעדינות בין שתי הקערות ולאחר מכן מוסיפים את תערובת
השוקולד. מוזגים לכוסות ההגשה ומכניסים למקפיא לצינון למשך שעתיים. הקפידו להוציא
את המוס כמה דקות לפני ההגשה על מנת שיפשיר ויהיה בטמפ' המושלמת!
