מתכונים מנצחים ללזניה חלבית – תוכן קולינרי | השף הלבן

וריאציות על לזניה – מתכונים מנצחים ללזניה חלבית

מי לא אוהב מאכלים חלביים? ההנאה הגדולה במאכלי גבינה היא הקלות שבה מכינים אותם והיכולת ליהנות מהם בכל שלב של היום. הם מתאימים לארוחת בוקר, לארוחת ערב, לארוחת צוהריים קלילה ומהירה וגם לאירוח חגיגי. גבינות ומאפים הולכים יד ביד, לצמחונים זוהי חגיגה של ממש, וגם הטבעונים שבינינו יכולים למצוא את הפתרון עם גבינות טבעוניות. אומנם שבועות נחשב לחג של מאכלי החלב, אבל הכול יודעים שמאכלים אלה מזמן הפכו לשגרת אירוח וארוחות משפחתיות. אין כל צורך לבשל במשך שעות, אין סיבה לדאוג להכנות מיוחדות, גם בהתראה קצרה אפשר לארגן ארוחה חלבית מכובדת וטעימה. בין כל שלל המאכלים החלביים האין־סופיים שבהם ניתן לבחור, יש מאפה אחד שיש לו מעריצים רבים והוא תמיד נמצא דרגה אחת מעל האחרים – הלזניה.

מאת: עורך השף הלבן
וריאציות על לזניה - מתכונים מנצחים ללזניה חלבית

הלזניה שכובשת את השולחן 


שולחן המכיל מאכלים חלביים הוא בדרך כלל צבעוני, קליל יותר וכולל פשטידות, סלטים, ממרחים, מאפים ודגים, אבל לזניה חלבית היא מאפה מלכותי המשלב דפי בצק פסטה, רוטב עגבניות או רטבים אחרים וכמובן גבינות, כולל הגבינה המותכת מלמעלה. דפי הפסטה יוצרים מאפה שכבות מעורר תיאבון, ואחרי חיתוך המרובע הראשון החתיכות נחטפות במהרה. אז מה יש בה במאפה הזה שגורם לרבים כל כך לחכות לה? אין ספק שיש לה נוכחות ואפשר להכין אותה בשלל גרסאות ותוספות. דפי לזניה מגיעים מוכנים בקופסה, כך שההכנה מהירה ובדרך כלל אין צורך להרטיב אותם במים לפני השימוש 


לזניית חצילים וגבינות  


מאכל נהדר לכל אוהבי הגבינות והחצילים, שמהווים שילוב מושלם ולא רק בתוך הלזניה. חצילים לא זקוקים להשקעת זמן ואנרגיה, הם צריכים רק מעט שמן זית ואפייה בתנור. חותכים פרוסות חצילים בעובי של חצי סנטימטר לערך, מניחים על נייר אפייה בתבנית ואופים כחצי שעה, עד שהם משחימים קלות. בינתיים מכינים את תערובת הגבינות ורוטב העגבניות. מטגנים בצל, קצוץ, מוסיפים רסק עגבניות, רוטב פסטו מוכן או שמכינים פסטו מבזיליקום, שמן זית וצנוברים. לתערובת מוסיפים שום כתוש, תבלינים, עלי תבלין שאוהבים, למשל תימין, ומערבבים. זה הזמן להוציא את הגבינות שאתם אוהבים ולהוסיף לתערובת ביד נדיבה. כדאי לערבב גבינות רכות כמו קוטג' וגבינה לבנה עם גבינות קשות בולגרית, קשקבל ופטה. את גושי הגבינות הקשות מגררים בפומפייה או מפוררים ביד.  


אחרי שהתערובת מתובלת ומוכנה, ניגשים להרכבת השכבות. מניחים בתבנית זכוכית שקופה (כדי שאפשר יהיה ליהנות מיופי השכבות) דפי לזניה בשכבה אחת. יוצקים חלק מהתערובת על שכבת הדפים, משטחים ומיישרים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסיימים כשהשכבה העליונה כוללת רוטב וגבינות. מפזרים מעליה פתיתי גבינת מוצרלה או גבינה צהובה אחרת ואופים כ־40 דקות בחום בינוני, כשהתבנית מכוסה בנייר כסף. לאחר כחצי שעה מוציאים את נייר הכסף ומניחים למאפה להזהיב מלמעלה. לאחר שמוציאים את המאפה החם מהתנור, מומלץ לחכות מעט לפני החיתוך. אף על פי שהריח והמראה מקשים על כולם להתאפק, כדאי לאפשר למאכל להתגבש כדי להקל על החיתוך ולשמור על צורת הריבועים והשכבות. כדי שניתן יהיה לחתוך את דפי הלזניה בצורה נוחה, מכינים את המאפה הזה בדרך כלל בתבנית מרובעת ולא בתבנית עוגה או פאי עגולה.  


לזניית גבינות ותרד 


למאכל הנהדר הזה יש לא רק טעם מעודן אלא גם צבע שהופך אותו להרבה יותר מושך. השילוב של התרד עם הגבינות, העגבניות ועלי הלזניה הוא מושלם וקוצר שבחים. תרד הוא ירק שמתחבר נהדר למאכלים חלביים וגם למאכלי בשר שונים. הוא נפלא בתוך אומלט ובתוך סלט, ובתוך הלזניה שלכם הוא משתלב היטב.  


מתחילים עם טיגון בצל בחמאה, מוסיפים שום כתוש, עלי תרד, מלח, פלפל שחור ויין לבן. לתוך התערובת הזו מוסיפים רוטב עגבניות, עלי בזיליקום קצוצים וגבינות. את מבחר הגבינות אפשר לגוון, וכדאי שיהיו בהן פרמזן מגוררת, גבינה מלוחה, ריקוטה וקשקבל. את התערובת הזו יוצקים על שכבת דפי לזניה המונחים יבשים בתבנית משומנת. הרוטב ירטיב את הבצק במהלך האפייה והם יהיו רכים בדיוק כפי שצריך. מסדרים שתי שכבות נוספות של עלי בצק ורוטב, ולמעלה מפזרים פתיתי גבינה צהובה להקרמה. אופים כ־40 דקות בחום בינוני, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.  

וריאציות על לזניה - מתכונים מנצחים ללזניה חלבית

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.