השדרוגים שלא ידעתם שהלזניה שלכם צריכה – תוכן קולינרי | השף הלבן

השדרוגים שלא ידעתם שהלזניה שלכם צריכה

כשמביטים על תבנית מלאה עד גדותיה בלזניה ריחנית ומבעבעת, מיד מתחילים לחוש את הטעם שלה על קצה הלשון. אין זה משנה אם כרגע אכלתם ארוחה משביעה, או רק התעוררתם משינה עמוקה והריח כבר הגיע אל אפכם. זה גם לא משנה אם קר בחוץ או השמש יוקדת. לזניה היא מאכל שתמיד כיף לאכול אותו. יש משהו במנה המורכבת משתיים או שלוש שכבות של עלי לזניה ובינן גבינה ורוטב עגבניות, שמשגע את כל החושים. במאמר זה נגלה לכם שיש עוד אפשרויות להכין לזניה שאולי לא חשבתם עליהן.

מאת: עורך השף הלבן
השדרוגים שלא ידעתם שהלזניה שלכם צריכה

נחליף את הגבינה בבשר

כאשר חושבים על לזניה מיד עולה בראש תמונה של שכבות עלי פסטה ובינן מילוי גבינות ורוטב עגבניות, אך ניתן גם אחרת. מי שמעוניין לשנות את המנה המוכרת הזו, יכול להחליף את תערובת הגבינות בבשר טחון נפלא.

לצורך הכנת מילוי הבשר מתחילים בטיגון בצל קצוץ עד שמתרכך ומזהיב, מוסיפים לו את הבשר הטחון ומפוררים אותו עד שהוא משנה את צבעו כדי שלא ייווצרו גושי בשר. לאחר מכן מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד כמה דקות. בסיר נפרד מטגנים שום כתוש, מוספים לו עגבנייה מגורדת, רסק עגבניות, מים, מלח ופלפל ומבשלים למשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את הבשר לרוטב העגבניות ומערבבים היטב.

מרכיבים את הלזניה באותה דרך כמו שמרכיבים לזניה חלבית – שכבת עלים, עליה בשר ושוב עלים ומסיימים בשכבת רוטב. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה. לסיום, מורידים את נייר הכסף ומשאירים בתנור עוד עשר דקות לקבלת מרקם קראנצ'י טעים.

לזניה בצבעי לבן וירוק

דרך נוספת לשדרג ולהקפיץ את מנת הלזניה היא להחליף את רוטב העגבניות בעלי תרד מאודים ומתובלים כך שנקבל מנה פוטוגנית של לבן וירוק.

מתחילים בטיגון עלי התרד עם בצל ושום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. בנפרד מכינים רוטב בשמל לבן על־ידי בישול קמח בחמאה (הכנת רביכה), אליו מוסיפים חלב, מלח ופלפל ומערבבים ללא הפסקה עד שהחלב מסמיך. את מגדל הלזניה מתחילים בשכבת עלים, עליה מניחים תרד ועליו רוטב בשמל וחוזר חלילה. בשכבה העליונה מניחים עלי לזניה, עליהם את שארית הבשמל ומפזרים גבינה צהובה, מוצרלה או קשקבל מגורדת. אופים למשך כ-45 דקות ומוציאים.

ומה יקרה אם נשלב גם ירקות?

אם בכל זאת נצמדים למתכון הקלסי של הלזניה, ניתן לשדרג אותה באמצעות פרוסות ירקות כגון קישואים או חצילים שיונחו בין שכבותיה. מתחילים בטיגון או בצלייה של פרוסות הירקות עד שיתרככו וישחימו מעט. מניחים בתבנית עלי לזניה, עליהם מניחים שכבת רוטב עגבניות נדיבה, מסדרים את פרוסות הירקות ומפזרים תערובת גבינות של בולגרית, גבינה לבנה וקשקבל מגורד. חוזרים על התהליך בשכבה נוספת ומסיימים בעלי לזניה שעליהם רוטב עגבניות וגבינה צהובה או קשקבל מגורדת מעל. מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור ל-45 דקות בערך. לפני הסיום מורידים את הכיסוי ונותנים לחום התנור לייבש ולהקשות מעט את החלק העליון.

בואו נעגל פינות

מי אמר שלזניה צריכה להיות ישרה ומרובעת? ניתן להכין את מנת הלזניה מצינורות קנלוני חלולים. המנה המתקבלת זהה בטעמה כמובן, אך נראית מדליקה ומגרה במיוחד. בנוסף, היא ניתנת לחיתוך בצורה קלה יותר, שכן הצינורות כבר מופרדים. מכינים תערובת גבינות מגבינת מסקרפונה, קוטג', קוביות גבינה בולגרית וגבינת קשקבל מגוררת וממלאים בה את הקנלוני. בנפרד, מכינים את רוטב העגבניות המסורתי בהתאם למתכון האהוב שלכם ומרפדים באמצעותו את תבנית האפייה. על הרוטב מניחים את גלילי הקנלוני הממולאים, זה לצד זה, כך שימלאו את כל התבנית (ניתן אפילו לערום שתי שכבות) ולבסוף שופכים עליהם את יתרת הרוטב. מסיימים בגבינת קשקבל מגורדת, מכסים ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך. מומלץ להוריד את הכיסוי ולהשאיר את הלזניה בתנור לעוד כעשר דקות לקבלת מעטה מתפצח וקראנצ'י.

אם קראתם את המאמר הזה, בוודאי עכשיו מתחשק לכם להכין מנת לזניה נהדרת עבורכם ועבור כל בני המשפחה. היתרון הגדול להכנת הלזניה הוא, שלרוב ניתן למצוא את כל המצרכים במזווה הביתי וכי ההכנה עצמה אינה אורכת זמן רב, כך שתוך פחות משעה, כבר תוכלו לשבת לשולחן עם תבנית מלאה. חשוב לזכור לחכות שהלזניה תתקרר מעט לפני שחותכים כדי שלא תתפרק.

השדרוגים שלא ידעתם שהלזניה שלכם צריכה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.