הרימו כוס… לקינוח – מתכונים לקינוחי כוסות
אם אתם מחפשים מתכונים לקינוחים סופר קלים, כאן תקבלו את הפינוק האמיתי עם קינוחי הכוסות הטובים ביותר, שמתאימים כפינוק אישי או כמוצג ראווה באירועים, עם הבונוס של סיפוק התשוקה למתוק אצל כל אחד מהאורחים.

עוד יתרון נהדר שמגיע עם קינוחים קטנים בכוסות, הוא שניתן להציע מגוון רחב של סוגים על השולחן עבור האורחים, ולהכין מזנון נהדר. האורחים ייהנו מהמגוון העשיר המוצג, במקום הקינוחים הרגילים שמוגשים בכל מקום. מאמר זה מציג כמה סגנונות שמוגשים בכוסות ומשתלבים באופן מושלם עם הקפה שלאחר הארוחה.
עוגת גבינה לימונית ללא אפייה בצנצנת
לעוגת הגבינה הלימונית ללא אפייה הזו, המוגשת בצנצנת, יש טעם לימוני מושלם, שאינו חזק מדי, ומאוזן היטב. זוהי עוגה קלה להכנה ומעולה לאירועים.
במעבד מזון, מערבבים סוכר וחמאה מומסת, מוסיפים שברי עוגיות לוטוס, וממשיכים לערבב עד להשגת תערובת פירורית. מחלקים את התערובת באופן שווה בין שש צנצנות, ולוחצים קלות כדי ליצור את הבצק. מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, סוכר, תמצית וניל איכותית. מיץ ליים וגרידת ליים, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את תערובת עוגת הגבינה לשש הצנצנות, ומשטחים. מקשטים עם פרוסת ליים אם רוצים, ומקררים כחמש שעות או עד להתייצבות.
עוגת בראוניז תותים
המתכון הקל הזה של עוגת בראוניז תותים הוא טוויסט לעוגה הקלסית והרבה יותר טוב מהמקור! בראוניז במרקם פאדג' עם שכבות קצפת ותותים הוא שילוב טעים שכל המשפחה תאהב.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה מזכוכית. בקערה בינונית, מערבבים קקאו, קמח, מלח ואבקת אפייה, ומניחים בצד. בסיר בינוני ממיסים חמאה, מסירים מהאש וטורפים פנימה סוכר, עד לאיחוד.
מוסיפים בהדרגה ביצים ומערבבים היטב, ואז מוסיפים תמצית וניל איכותית. טורפים פנימה את החומרים היבשים עד לאיחוד ויוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה. אופים במשך חצי שעה עד 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא עם מעט פירורים צמודים. מניחים לקירור מוחלט לפני ההגשה.
להכנת הקצפת, מקציפים שמנת מתוקה להקצפה עד שהיא מתחילה להסמיך. תוך כדי ערבוב, מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל, וממשיכים להקציף עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. פורסים תותים, וכשהעוגה מוכנה, חותכים אותה לקוביות, ומכניסים לכל כוס קוביות בראוניז, שלוש כפיות שמנת, ופרוסות תותים. מגישים מיד.
קינוח ליים ללא סוכר לשומרי משקל
הכנת קינוח ליים ללא סוכר מתקבלת בשמחה על ידי שוחרי הבריאות ואנשים ששומרים על המשקל. זהו מתכון טעים שכולם יכולים ליהנות ממנו, וניתן להגיש אותו בארוחות משפחתיות ובאירועים. אין מנה טובה יותר מפינוק מתוק בסוף היום והמתכון הזה הוא הפתרון המושלם כשמתעוררת התשוקה למתוק.
יוצקים מים לסיר בינוני ומוסיפים אבקת אינסטנט פודינג וניל, תוך כדי ערבוב. מניחים לתערובת להגיע לרתיחה, ומערבבים בעקביות עד להסמכה. מוסיפים תערובת ג'לי וממשיכים לערבב עד לאיחוד. מוזגים את הקינוח לכוסות מעוצבים ומעליו מזליפים קצפת, עלה נענע, ופרוסת לימון.
קינוח בכוס עם פירות טריים
מחפשים פינוק קינוח כיפי להגשה בכוס? זהו קינוח פירות אישי, יפה וטעים, שמתאים לארוחות חג, לימי הולדת או לערבים משפחתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרססים תבנית מאפינס של 12 שקעים עם תרסיס בטעם חמאה. פורסים ארבעה דפי בצק פילו בשכבות, ומרססים קלות בתרסיס שמן בין כל שכבה. חותכים את הבצק לריבועים ומניחים בתבנית המאפינס להכנת כוסות הקינוח.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך עשר דקות או עד שכוסות הפילו משחימות קלות. מצננים לטמפרטורת החדר. ממלאים כל כוס קינוח בשליש כוס פירות טריים שאוהבים, ומזליפים למעלה כפית קצפת.
טיפ חשוב
אם אין פירות טריים מועדפים, ניתן להשתמש בפירות יער טריים או קפואים, שאינם ממותקים, ולמלא בהם את כוסות עלי הפילו. אם ההעדפה היא למעט יותר מתיקות, אפשר לבזוק אבקת סוכר או תחליף סוכר על הפירות.
לסיכום, קינוח יכול להיות אישי, מעוצב ומפנק לא פחות מקינוחים גדולים ומרשימים. אז כן. אתם יכולים לשכוח מעוגות ראווה מסובכות להכנה, עם קישוטי מרשמלו למעלה ורכיבים סודיים שאף אחד אינו מצליח לאתר.
אפשר להכין בקלות כמה מתכוני קינוחי כוסות שאהובים על כולם, ולסיים כל ארוחה עם קוקטייל מתוק, מפתיע ותמיד מרגש.
