רעיונות לציפוי סלמון בתנור – תוכן קולינרי | השף הלבן

הציפוי שעושה את ההבדל- רעיונות לציפוי סלמון בתנור

כבני אדם שנהנים לאכול, הסקרנות שלנו גוברת לטעום עוד ועוד טעמים, לשלב בין חומרי גלם מפתיעים ולהפוך את המזון שלנו למתוחכם יותר, מעניין יותר, והרבה יותר כיפי לאכילה. אחד השיפורים האהובים כמעט על כולנו למאכלים שונים- הוא הציפוי. כולם יודו בזה- מזון מצופה הוא פשוט יותר טעים. ביס שמשלב שני מרקמים שונים, מילוי רך וטוויסט של מעטפת מפתיעה, הוא ללא ספק הרבה יותר מהנה ומספק.

מאת: עורך השף הלבן
הציפוי שעושה את ההבדל- רעיונות לציפוי סלמון בתנור

אנו נהנים לצפות מאכלים רבים, ביניהם גם בשרים ודגים. סלמון הוא דג טעים במיוחד בעל מרקם רך ועדין. בעוד שהוא מנה מושלמת גם ללא כל תוספת, טוויסט של ציפוי נהדר יכול להפוך אותו למעדן של ממש. אספנו עבורכם כמה רעיונות מצוינים לציפוי הדג שמתאימים לאפייה בתנור: 


סלמון בכוסברה ושום 


עשבי תיבול וירקות שונים יכולים להרכיב ציפוי קליל ורענן לדג סלמון בתנור. את הירקות יש לרסק במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה או לקצוץ בסכין, לתבל ולערבב. כשפילה הדג מונח בתבנית האפייה, מרחו כל מנה בכמות נדיבה מהציפוי, ואפו להזהבה. 

ציפוי ירוק מומלץ במיוחד הוא כוסברה-שום: ערבבו כוסברה קצוצה, שיני שום קצוצות, אגוזי מקדמיה קצוצים, שמן זית, מיץ לימון, פלפל ומלח. 


סלמון אגוזים 


ציפוי אגוזים מוסיף לסלמון טוויסט קראנצ'י מיוחד- זהו לא הקראנצ' אליו אנו רגילים מפירורי הלחם, אלא מרקם עשיר ומעניין יותר, וכמובן, גם טעם אגוזי נהדר.  

בתנור האגוזים, שמפוזרים בצפיפות על פני הדגים, משחימים ומתקשים כך שלדגים הרכים מתווספת שכבה פריכה במיוחד. לתערובת האגוזים נדרשים רק אגוזים קצוצים נבחרים (אגוזי מלך, פיסטוק, מקדמיה, פקאן) ותבלינים, אותם יש לערבב היטב בקערה ולפזר מעל פילה הדג. 


סלמון פיצוחים חלבי 


מעטפת של פיצוחים תוסיף פריכות מיוחדת בדומה לאגוזים, אך כאשר היא משולבת עם קרם חלבי ורענן, היא גם מעניקה עומק אחר למנה ומעדנת אותה. 

קצצו אגוזי קשיו, פיסטוקים, ושקדים. טגנו אותם מעט במחבת, ותבלו במלח ופלפל. ערבבו אותם בקערה עם שמנת חמוצה וגבינת פרמז'ן, ומרחו על הדגים שבתבנית.  


סלמון בפירורי לחם 


אם בשניצל זה לגמרי עובד, אין שום סיבה שבסלמון לא! ציפוי פירורי לחם ופנקו הוא אחד הציפויים האהובים ביותר כיום, וכפי שהוא משתלב בעופות ובבשרים, כך גם הוא יכול לשפר ולשדרג סלמון בתנור. לפני מריחת הציפוי, השרו מעט את הדג ברוטב, כדי שיספוג טעמים ויהפוך לדביק- ליצירת הרוטב ערבבו רוטב סויה, מעט סילאן או דבש, מיץ לימון, שיני שום כתושות, מלח ופלפל. לאחר שהדג ספג מהציפוי, העבירו אותו לתבנית יחד עם הרוטב. הכינו את הציפוי- ערבבו פירורי לחם (ניתן לשלב בין שני סוגים) עם מרגרינה או חמאה רכה ותבלינים. שזרו מעל הדג הדביק, ואפו עד להזהבה.  


סלמון בציפוי סומסום 


סומסום הוא ציפוי כל כך טעים לעוגיות, מאפים ולחמים רבים. גם יחד עם דג סלמון, נוצר מעדן פריך ומיוחד. את הסלמון יש לחתוך למקלות דקים כדי להגביר את הפריכות באפייה וכדי להפוך את האכילה להרבה יותר מהנה. ערבבו ביצים עם מיונז, פפריקה, פלפל ומלח, וטבלו בתערובת את מקלות הסלמון. העבירו אותם לקערה מלאה בסומסום וצפו ממש כמו בהכנת שניצל. סדרו את מקלות הדג בתבנית האפייה ואפו עד להשחמה והתקשות.  


סלמון בציפוי שקדים וחרדל 


בדומה לפיצוחים ולאגוזים, גם השקדים מאופיינים בקשיחות הרצויה למעטפת קראנץ' ובטעם העדין הרצוי לציפוי. בשילוב עם רוטב חרדל משופר שמדביק אותן ויוצר את המעטפת, נוצרת פצצה של טעמים שאי אפשר שלא לאהוב- את הדגים השרו ברוטב שמורכב מחרדל דיז'ון, רוטב סויה ומייפל (אפשר להשתמש גם בדבש). פזרו מעל את הציפוי- שקדים פרושים לטבעות, כוסברה קצוצה ומלח. אם תרצו לשפר את הפריכות, תוכלו להוסיף גם מעט פירורי לחם. 


סלמון פיסטוק ורוטב דבש 


אם קודם  שילבנו את הפיסטוק עם פיצוחים נוספים בגרסה גבינתית, הפעם נדהים בגרסה הירוקה והמתוקה, הפיסטוק והדבש. 

לרוטב המתוק, ערבבו שמן זית, מעט רוטב סויה, שום קצוץ וכמות נכבדה של דבש. טבלו את נתחי הדג והעבירו אותם ואת שארית הרוטב לתבנית. לציפוי, קצצו פטרוזיליה ואת הפיסטוקים, ופזרו בצפיפות מעל לנתחי הדג, כך שכל פניו יהיו מכוסות. אפו עד להשחמה של המעטפת.    

 

   

הציפוי שעושה את ההבדל- רעיונות לציפוי סלמון בתנור

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.