הציפוי עושה את ההבדל – ציפויים מעניינים לעוגות גבינה
לכל בית ישנה עוגת הגבינה האהובה שאותה כולם מכירים היטב. לרוב, עוגות אלה מגיעות בצורתן הקלאסית ביותר עם ציפוי של פירות יער, שמנת או אבקת סוכר. החלטנו להראות לכם שאפשר להמציא את הגלגל מחדש ולהכין את עוגות הגבינה עם ציפויים מפתיעים ומרגשים. לפניכם מספר מתכונים שידגימו לכם כיצד ניתן לעשות זאת.

עוגת גבינה ופופקורן מקורמל
כפי שאמרנו קודם לכן עוגות גבינה מגיעות לא פעם עם ציפוי שמנת וגם כאן זהו המקרה, אך כפי שוודאי כבר חזיתם יש כאן טוויסט – ציפוי פופקורן מקורמל. אנו בטוחים שטרם יצא לכם לאכול או להכין עוגה שכזו, כך שזהו לגמרי הרגע שלכם. כך תכינו את העוגה המסקרנת הזו:
להכנת העוגה מניחים במסננת למשך כרבע שעה גבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה, לסינון נוזלים. בינתיים מכוונים את התנור לחום גבוה ובתחתיתו מניחים קערה חסינת חום מלאה במים רותחים. משמנים היטב תבנית בחמאה ומרפדים את דפנותיה בנייר אפייה, כך שיהיה גבוה משפת התבנית.
בקערת מיקסר שמים חלבונים ומקציפים במשך כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים במשך מספר דקות נוספות עד לקבלת קצף יציב.
לתערובת הגבינות מוסיפים חלמונים, אבקת אינסטנט פודינג וניל, קליפת לימון מגוררת, קורנפלור וקמח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לבלילה את קצף החלבונים ומערבבים בתנועת קיפול. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים במשך כרבע שעה בשליש התחתון של התנור. לאחר מכן מנמיכים את התנור לחום נמוך ואופים במשך כשעה נוספת עד שהעוגה נעשית יציבה. מצננים לטמפרטורת החדר. בסיום מכסים את העוגה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשלוש שעות.
להכנת הציפוי מערבבים היטב גבינה וסוכר. יוצקים על גבי העוגה ומכניסים למקרר. להכנת הפופקורן מחממים שמן בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את גרעיני התירס. מכסים ומטגנים עד שהפופקורן מוכן ומעבירים לקערה. מפזרים בסיר בינוני סוכר בשכבה אחידה. מחממים על להבה בינונית מבלי לערבב, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. מוסיפים חמאה ומערבבים בזהירות. יוצקים על גבי הפופקורן ומערבבים. מוסיפים מעט מלח ומערבבים שוב. לפני הגשת העוגה עורמים את הפופקורן על העוגה.
עוגת גבינה קרם ברולה
גם כאן יש לנו ציפוי שהוא לכאורה קלאסי, אך במהרה מקבל טוויסט קרמלי נפלא. עוגת הגבינה הזו משתלבת עם אחד מהקינוחים הטובים ביותר בעולם – קרם ברולה. על גבי העוגה האפויה סוכר מקורמל יהפוך כל ביס לחוויה מעניינת שתעלה לכם חיוך על הפנים. כך תכינו את התענוג הזה:
להכנת בסיס העוגה מחממים את התנור לחום נמוך ומשמנים תבנית. בקערה מערבבים יחד ביסקוויטים וחמאה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מכניסים לאפייה במשך כעשר דקות ומצננים.
להכנת מלית עוגה מערבבים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל ומלח, עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב לאחר כל הוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קורנפלור ומערבבים שוב. יוצקים על גבי בסיס העוגה האפוי.
מנמיכים את חום התנור לחום נמוך. אופים במשך כשעה עד שהעוגה מזהיבה ותופחת מעט, בעוד מרכזה נשאר גמיש. מצננים בטמפרטורת החדר במשך כשעה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך כארבע שעות. להכנת ציפוי הברולה מחממים את התנור לחום גבוה מאוד על מצב גריל. מפזרים שכבה אחידה ודקה של סוכר על העוגה ומכניסים לאפייה במשך כשתי דקות עד שהסוכר מתקרמל. מומלץ להגיש לצד קצפת מתוקה.
עוגת גבינה עם ציפוי ריבת חלב
הינה עוגת גבינה קלה ביותר להכנה עם ציפוי משכר חושים של ריבת חלב מתוקה. מראה העוגה מרשים ביותר, אך ההכנה תהיה לכם פשוטה מאין כמוה. כך תכינו את העוגה המקסימה הזו:
מחממים את התנור לחום בינוני, מערבבים יחד פירורי ביסקוויטים, פקאנים קלויים קצוצים, ריבת חלב, פתיתי קוקוס טחון וחמאה מומסת. משטחים את התערובת על תחתית תבנית ואופים במשך כעשר דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בזמן שמכינים את תערובת הגבינה.
בקערה גדולה מקציפים חלבוני ביצים בקערה גדולה ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצב יציב ומבריק. את בלילת הגבינה מערבבים עם חלבונים וקמח. מערבבים בין הבלילה לקצף בעדינות ויוצקים על גבי תחתית הפירורים. אופים במשך כשעה ומצננים בתנור במשך כשעה. לאחר מכן מכניסים למקרר למשך שש שעות.
מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים ריבת חלב וממשיכים להקציף. מזלפים על גבי העוגה המוכנה ומגישים.
