העוגות האהובות במינימום קלוריות
עוגות הן ללא ספק אחד מתענוגות החיים. הטעם המתוק ותחושת ההנאה המתלווה לכל ביס, הן כמובן חלק בלתי נפרד מתענוגות אלו, אך כך גם הערך הקלורי ותחושת האשמה שלעיתים גם כן מתלווה לאכילה. ומה אם היה ניתן להכין את אותן עוגות אהובות וטעימות, אך לצמצם את כמות הקלוריות ויחד עם זאת לשמור על הטעם הנפלא. פתרון שכזה בוודאי היה מתאים להרבה אנשים. אז למה לא בעצם? לפניכם כמה מתכונים לעוגות האהובות והפופולריות ביותר עם פחות קלוריות ופחות רגשי אשמה.

עוגת ביסקוויטים קלה ומהירה
העוגה הקלה ביותר להכנה, כזו שאפשר להכין גם עם הילדים, היא עוגת ביסקוויטים קרה ונפלאה. מאוד פשוט להפוך את המתכון הזה לדל קלוריות, שכן עיקר העוגה היא מילוי הגבינה ויש לנו חלופות זמינות של גבינות 5% או 9% בלבד. גם בעת שימוש בביסקוויטים של פתי בר ניתן למצוא חלופה טובה יותר של המוצר ולהשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן, שגם הם דלי קלוריות יחסית לביסקוויטים הרגילים.
מכינים תערובת קרמית של גבינה לבנה 5%, שמנת חמוצה 9%, אבקת סוכר, פודינג וניל ותמצית וניל. את הביסקוויטים טובלי במים רותחים עם קפה נמס, מסדרים בתבנית ועליהם מורחים שכבה עבה של הקרם ושוב שכבת ביסקוויטים טבולה ועליה שוב שכבת קרם. לסיום שכבת ביסקוויטים טבולים. אחר כך מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות עד שהעוגה מתייצבת.
עוגת בננות עסיסית ונימוחה
את עוגת הבננות הזו תוכלו להכין בקלות ובמהירות בייחוד עכשיו כשכבר ניתן למצוא בננות ברשתות השיווק ואצל הירקנים. זו עוגה בחושה שכל שנדרש הוא לערבב את כל החומרים יחד ולהכניס לתנור לשעה בערך.
בקערה אחת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר חום, אבקת קקאו ושוקולד מריר קצוץ. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים – מחית בננות, ביצה ועוד חלמונים, שמן וחלב. את החלבונים שנותרו מקציפים עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים את תוכן קערת החומרים הרטובים לתוך קערת היבשים ומערבבים מעט. אחר כך מעבירים את הקצף היציב בתנועות קיפול איטיות גם כן לקערה. מעבירים את כל תערובת העוגה לתבנית או שתיים של אינגליש קייק משומנות היטב ואופים כשעה.
לא שכחנו את עוגת השוקולד
אי אפשר למצוא מתכונים דלי קלוריות לעוגות בלי להתייחס לעוגת השוקולד האולטימטיבית. הרי כשחושבים על עוגות, זו העוגה הראשונה שעולה לראש. טעם העוגה הזו מצוין והמרקם שלה דומה לפאדג' עשיר ומושחת ורגשי האשמה התאדו באוויר תוך כדי האפייה.
מערבבים בקערה ביצים, תחליף סוכר, תמצית וניל, חלב, יוגורט. כשכל החומרים הרטובים מעורבבים מוסיפים אליהם קקאו, שיבולת שועל ואבקת סודה לשתייה. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה עגולה משומנת ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך. כדי לבדוק אם העוגה מוכנה, מכניסים לתוכה קיסם ואם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים, סימן שהעוגה מוכנה. ניתן להכין לעוגה גם קרם דל קלוריות הנעשה על ידי המסה של שוקולד מריר, יוגורט וחלב.
הכי פשוטה – עוגת גבינה
עוגת גבינה קרמית, עסיסית, נימוחה ונהדרת ניתן להכין בקלות תוך שימוש במרכיבים דלי קלוריות. העוגה שמתקבלת תפוחה וגבוהה, אוורירית, קלילה וטעימה לא פחות מאחיותיה עתירות הקלוריות. ראשית מקציפים חלבונים עם סוכר עד שמתקבל קצף יציב ואוורירי. בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה 5% ושמנת חמוצה 9% יחד עם פודינג וניל קורנפלור, חלמונים וגרידת לימון. לאחר שתערובת הגבינות המתקבלת היא אחידה, מוסיפים אליה לאט ובתנועות קיפול כדי שלא יישבר, את קצף החלבונים. מערבבים כך עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית אפייה מרוססת שמן ואופים על חום גבוה כרבע שעה. לאחר 15 דקות מנמיכים את חום התנור וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי. העוגה צריכה לקבל גוון זהוב כהה. כאשר העוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כדי שלא תצנח, לעוד שעה. רק אז ניתן להוציא את העוגה, לצנן לטמפרטורת החדר ולהעביר למקרר.
לסיכום, אין סיבה להימנע לחלוטין מהדברים האהובים ובכלל זה גם מנות טעימות ומתוקות. בעת הקפדה על דיאטה, הן למען ירידה במשקל והן למען שמירה על מצב בריאותי, האיזון הוא החשוב ביותר. ואם נוכל להכין עוגות נפלאות בפחות קלוריות בוודאי נוכל ליהנות מהן יותר.
