מאפי גבינה בריאים – המדריך המלא של אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

המדריך למאפי גבינה בריאים יותר

כשמציעים לכם "מאפה פריך וחם ממולא גבינות טעימות" אתם ישר מתמלאים רגשות אשם? לא עוד! כי לאפרת יש בצק פריך "ברמאות" עשוי קמח כוסמין ויוגורט ללא חמאה או שמן שמנפיק מאפים מושלמים. אליו היא מצוותת מליות גבינה מגבינות רזות, שעושות את העבודה בצורה מושלמת ויוצרת מהם מאפים בריאים מלוחים ומתוקים. צפו

מאפי גבינה בריאים מאת: אפרת ליכטנשטט

בבצק משני מרכיבים, גבינות שיש לכולנו בבית ותוצאות מרשימות בדמות קיש ברוקולי וגאלט ענבים צבעוני. עוד לא לחצתם פליי? במדריך מחכות לכם כל הטכניקות, הטיפים והטריקים להכנת מאפי גבינות בריאים שישדרגו כל אירוח או ארוחת ערב משפחתית.

מאפי גבינה בריאים
מאפה עם ברוקולי גבינה ויוגורט צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעה קנריק

קיש ברוקולי וגבינות

מבצק היוגורט הזה מכינה אפרת קיש ברוקולי עשיר, עם סוג של "רויאל" בריא מקוטג', גבינה בולגרית ושמנת לבישול 15%, שנותנת את המרקם השמנתי מבלי להוסיף המון אחוזי שומן. אליהם אפרת מצוותת פרחי ברוקולי יפים וטעימים והתוצאה מושלמת: קיש יפהפה שמציצים ממנו פרחים ירוקים וצ'אנקים גדולים של גבינה. והטיפ של אפרת לרידוד עם נייר אפייה שהופכים מיד על התבנית קיש? טיפ לחיים! אל תחמיצו!

למתכון המלא לחצו כאן >
מאפה גבינה עם קוטג' ויוגורט צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעה קנריק

גאלט גבינה וענבים

מה זה גאלט? גאלט הוא מאפה כפרי ובתרגום לישראלית: "לא! אתם לא צריכים שום תבנית ייעודית בשבילו", וזה כל קסמו! הפעם הבצק שלנו פשוט מרודד ברישול, ועליו מונחים מלית גבינות מתוקה ונפלאה עם גבינת כנען, שהיא הגבינה המושלמת למאפי גבינות מתוקים שרוצים להבטיח בהם שהמלית תהיה יציבה. מקפלים על המלית את שולי הבצק, אופים בתנור ומוציאים לקול קריאות ההתפעלות של האורחים. אין לכם ענבים? אגסים, אפרסקים, פירות יער או כל פרי שתרצו, הכל יעבוד כאן!

למתכון המלא לחצו כאן >

זהו! אחרי שלמדתם איך מכינים בצק בריא, איך יוצרים בקלות מלית גבינות נטולת רגשות אשם ואפילו צפיתם באפרת מקפלת גאלט צעד אחר צעד – אתם מוכנים לגמרי ליצירת מאפי הבריאות שלכם. עכשיו נותר רק לחשוב איזה ירקות ופירות אתם מצוותים לצוות המנצח הזה וקדימה לעבודה!

מתכונים נוספים שכדאי לטעום