הכול מתחיל מהתחתית – תחתיות לעוגות גבינה
אין כל עוררין על כך שעוגות גבינה הן אחד מהקינוחים הטובים ביותר שישנם. אך איך ניתן לבחור בין כל המתכונים השונים כשלכל עוגה מתלווה תחתית שונה לגמרי? אנו ממליצים לכם להתנסות בכל סוגי התחתיות השונים כמו בצק פריך, ביסקוויטים או פירורים. לפניכם מספר מתכונים באמצעותם תוכלו לבחון בתאבון גדול את האפשרויות השונות.

עוגת גבינה אפויה עם חמאת בוטנים וגנאש שוקולד
אם אתם מעריצים מושבעים של עוגת גבינה אפויה המתכון הזה בוודאות יגרום לכם להתמכר עוד יותר. גם יש לנו מתכון שבסיסו כמובן עוגת הגבינה האפויה הקלאסית, אך אליה מתלוות תוספות מפתיעות של בוטנים וגנאש שוקולד. תחתית העוגה עשויה משילוב פשוט אך נפלא של ביסקוויטים וחמאה. כך תכינו את המתנה המתוקה הזו:
את התנור מחממים מראש לחום נמוך-בינוני ומרפדים תבנית בנייר אפייה. להכנת קלתית העוגה טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים עד ליצירת פירורים דקים מאוד. את הפירורים מערבבים עם חמאה ואת התערובת מהדקים לתחתית התבנית. מעבירים את התבנית למקרר.
להכנת פאדג' ממיסים יחד שוקולד ושמנת. בסיום, מאפשרים לתערובת להצטנן מעט ומוזגים על פני הקלתית.
להכנת מלית העוגה טורפים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וחמאת בוטנים. מוסיפים לתערובת ביצים בהדרגה תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה אחידה. את הבלילה יוצקים לתוך הקלתית ומכניסים לאפייה במשך כשעה וחמש דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך נשארת מעט רכה במרכזה. מוציאים מהתנור לצינון בטמפרטורת החדר.
להכנת ציפוי העוגה ממיסים יחד שוקולד מריר ושמנת מתוקה עד לקבלת קרם חלק. יוצקים את הציפוי על העוגה ומכניסים לקירור למשך ארבע שעות לפחות.
עוגת גבינה פירורים
לאחר שהצגנו בפניכם טוויסט מפתיע לעוגת הגבינה האפויה, הגיע העת למתכון קלאסי יותר לעוגת גבינה פירורים קלאסית. החיבור בין עוגה רכה וקרמית לפני הפריכות של פירורי הבצק יוצר חוויה משכרת חושים בכל ביס. כך מכינים את עוגה המצוינת הזו:
להכנת פירורי הבצק מערבבים יחד קמח וסוכר. מוסיפים לתערובת ביצים וחמאה ומערבבים יחד עד לקבל בצק עיסתי. שומרים כדור קטן מתערובת הבצק בצד, להכנת פירורים לציפוי העוגה בהמשך.
את שאר הבצק משטחים בתוך תבנית העוגה. אופים בתנור בחום בינוני. את כדור הבצק פורסים על גבי תבנית נפרדת ואופים יחד במשך עשר דקות, עד לקבלת בצק שחום וקריספי.
בקערת ערבול מקציפים יחד שמנת מתוקה, חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קרם בעל מראה סמיך. מוסיפים לקרם גבינה לבנה וממשיכים להקציף הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה. את תערובת הגבינה שופכים על בסיס העוגה ועליה מפוררים את כדור הבצק שפרסנו קודם לכם.
את העוגה מכניסים לקירור במקרר למשך מספר שעות. מומלץ להגיש בליווי פירות יער.
טארט גבינה ופירות יער
עכשיו הגיע תורו של הבצק הפריך. במתכון הזה הוא משמש כתחתית לטארט גבינה קטיפתי בליווי פירות יער. זהו קינוח מרשים במיוחד שיככב על השולחן ויקצור אינספור מחמאות מהאורחים. אינכם חייבים להיות קונדיטורים מנוסים כדי להכין את הטארט, פשוט עקבו אחר המתכון ובסיום תיהנו מהקינוח המושלם. כך תכינו אותו:
להכנת הבצק מעבדים יחד קמח, חמאה ואבקת סוכר. מעבדים יחד את המרכיבים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. לבצק מוסיפים בהדרגה מעט מים וחומץ, עד שהפירורים מתאחדים לגושים גדולים. יוצרים מהבצק כדור ומועכים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
את התנור מחממים לחום בינוני-גבוה ומשמנים תבנית טארט. את דסקית הבצק המקוררת מרדדים על גבי משטח מקומח לעלה בעובי של חצי סנטימטר. מהדקים לבסיס ולדפנות התבנית ומסירים עודפים. על גבי הבצק מניחים נייר אפייה וממלאים במשקולות אפייה. אופים במשך כעשר דקות, מסירים את הנייר וממשיכים לאפות במשך כשבע דקות נוספות עד להזהבה.
להכנת המלית מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערת המערבל פירות יער וגבינה לבנה במעבד מזון וטוחנים לקרם. מוסיפים מסקרפונה, פודינג וניל, אבקת סוכר ומלח ומקציפים עד לקבלת קרם חלק. את הקצפת מקפלים אל תוך הקרם בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.
ממלאים את קלתית הטארט בקרם ומחליקים את פניו. מקשטים בפירות טריים ונשיקות מרנג קטנות ומגישים.
