מתכוני בצלים בחג השבועות – דמעות של שמחה!

דמעות של שמחה בשולחן שבועות – מתכוני בצלים

הבצל הוא אחד הירקות שנדמה שהוא חלק מכל המאכלים באשר הם, וזה לא רק נדמה כך, זה באמת כמעט כך. הבצל נמצא בכל מקום, והוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הים תיכוני, אבל לא רק ממנו. יש לו היסטוריה מזהירה ככוכב על השולחן וכבעל סגולות מרפא כבר מהעת העתיקה, והמטבחים ברחבי העולם אימצו אותו באהבה גדולה ולא רק אותו אלא את משפחת הבצלים כולה.

מאת: עורך השף הלבן
דמעות של שמחה בשולחן שבועות - מתכוני בצלים

סלט עם בצל סגול ובצל ירוק

סלט ירקות העונה מכל סוג שתבחרו ישודרג פלאים בתוספת של בצל סגול ובצל ירוק שמעניקים לא רק צבע נהדר, אלא גם טעם נפלא לכל המרכיבים. חסה, עגבניות שרי, עלי בייבי, מלפפונים וכרוב סגול ישתלבו נהדר עם הבצל הסגול והבצל הירוק בתוספת שמן זית, שום, לימון, מעט חומץ תפוחים, סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

קציצות כרישה

את הכרישה מבשלים עם תפוח אדמה עד לריכוך. לאחר שהתרככו נקצוץ אותם, נוסיף עשבי תיבול, שום, פירורי לחם, ביצה, גבינות אהובות (ניתן לשלב קשות ורכות), מלח ופלפל שחור. מהתערובת הזאת מייצרים לביבות עגלגלות ויפות, שאותן אפשר לטגן במחבת בשמן עמוק או לאפות בחום בינוני עד להזהבה.

אנחנו מכירים את הכרישה, הבצל הלבן היבש, הבצל הסגול, הבצל הירוק ובצלצלי השאלוט, שמוסיפים טעם ומעצימים את הנוכחות של שאר המרכיבים המצויים איתם. אבל הבצל לא משמש רק כתוספת לטעם, הוא מרכיב מרכזי במתכונים רבים וניתן להכין איתו שלל מטעמים. לקראת חג השבועות הנה כמה רעיונות לשילוב הבצל במטעמים חגיגיים שכולם יוכלו ליהנות מהם.

מרק בצל

מרק בצל הוא מרק סמיך ועשיר בעל טעם חזק, המשתלב נהדר עם גבינות ובאגט או עם קרוטונים מתובלים. את מרק הבצל אפשר להגיש בקערה עם גבינה מגוררת שנמסה בחום והופכת לנימוחה, או אפילו בתוך קערה העשויה מלחם, כך שניתן בסיום המרק לנשנש את הלחם החמים והטעים הטבול במרק.

להכנת המרק קלפו מספר בצלים לבנים או סגולים או שילוב של שניהם, שמן, חמאה, תימין, מעט קמח, יין לבן, מים או ציר ירקות ותבלינים: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומעט סוכר. את כל המרכיבים מלבד הנוזלים והקמח מטגנים בסיר גדול עד שהבצל מתקרמל והופך לכהה וסמיך, מוסיפים קמח, יין ומים או ציר ומבשלים כארבעים דקות עד לריכוך הבצלים.

בצל ממולא

על שולחן החג יוגשו מטעמים שכל אחד יוכל לבחור את טעמו והעדפותיו, אבל אין אחד שיוכל להתעלם מקערת הבצל הממולא באורז ועשבי תיבול. לתבשיל הנהדר, שאינו דורש עבודה רבה כפי שאולי ניתן לחשוב, הכינו בצלים שלמים, בצלים קצוצים, אורז, סלרי קצוץ, עגבניות קלופות וחתוכות, פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור מבשלים את הבצלים עד שיתרככו. בסיר נפרד מטגנים בצל קצוץ, סלרי, עגבניות ותבלינים, להם מוסיפים אורז שטוף. את הבצלים הרכים פותחים בזהירות וממלאים בתערובת שהכנתם וסוגרים. מעבירים לסיר רחב ומניחים אותם בצורה מסודרת כשהפתח פונה כלפי מעלה, מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור ומבשלים כחצי שעה. אחר כך מעבירים את הבצלים לתנור ואופים בחום נמוך כשעתיים. העבודה אינה רבה, זמן האפייה מעט ארוך אך שווה כל רגע.

קיש בצל וכרישה

פשטידת בצלים עם בצק בתחתית (קיש) או בלעדיו היא מעדן שתמיד נחטף, וזאת בשל הטעם המיוחד של הבצלים והיופי שבמראה העיצוב. ההכנה מתחילה עם הבצק פריך, שעליו מניחים את המלית, הכוללת בצל וכרישה חתוכים לטבעות, שטוגנו במחבת עם חמאה, מעט קמח, יין, מלח ופלפל שחור. להם מוסיפים בלילה של שמנת מתוקה וביצים, גבינות ובצל ירוק. אופים בחום בינוני במשך כארבעים דקות עד להזהבה.

מאפה בצלצלי שאלוט

מטגנים שמן, מעט סוכר וחומץ בלסמי עד להתקרמלות הסוכר. את בצלצלי השאלוט מקלפים וחותכים לחצאים ומניחים במחבת בצפיפות. מתבלים ומניחים מעט להתקררות. על בצק פריך או בצק עלים הפרוס על תבנית מסדרים את הבצלים ומקפלים את שולי הבצק או חותכים אותם. מפזרים מעל מלח, פלפל ותימין ואופים בחום בינוני כארבעים דקות עד שהמאפה זהוב והבצק אפוי ותפוח. אין ספק שזה יהיה אחד מכוכבי השולחן בארוחת החג, גם מאפה יפה ומעניין, גם טעים ומיוחד וגם ניתן להכינו בגרסה טבעונית כשהבצק הפריך ללא ביצים.

דמעות של שמחה בשולחן שבועות - מתכוני בצלים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.