גבינות וירקות – השילוב המנצח
מנה שהיא שילוב של גבינות וירקות יכולה להיות ארוחה שלמה משביעה ואפילו בריאה. מגוון השילובים האפשריים הוא עצום וכך גם מגוון המנות שניתן להגיש – מנה ראשונה, סלט, עיקרית או תוספת. אם תרצו לפנק את המשפחה שלכם במנות חדשות, מעניינות וטעימות כמובן, הינה כמה הצעות לבחירתכם.

סלט עלים טרי עם גבינת רוקפור
שילוב של עלים טריים, סוגי גבינות שונים ורוטב מעניין, יעניקו תמיד תוצאה מדהימה וטעימה. סלט עלים ירוק, טרי ורענן בשילוב גבינת רוקפור עשירה ועמוקה בטעמים, הוא ללא ספק אחד הסלטים הטעימים שיש, שיכולים אפילו להיות מנה ראשונה נהדרת לארוחה גדולה ומושקעת.
בוחרים כמה סוגי עלים כגון: חסה ערבית, עלי רוקט, חסה עגולה וכדומה, מוסיפים להם פלחי אגסים פרוסים לאורכם (אפשר לקלף את האגסים אם רוצים) ומערבבים.
להכנת הרוטב מערבבים שמן זית, מיץ לימון, חומץ בלסמי, דבש, מעט חרדל, מלח ופלפל. את הרוטב יוצקים על העלים ומערבבים מעט ולסיום מפזרים אגוזי מלך שבורים וקוביות בינוניות של גבינת רוקפור.
חציל ממולא במגוון גבינות
עוד מנה נפלאה שיכולה להיות מנה ראשונה או תוספת למנה עיקרית, שניתן להגישה חמה או קרה היא סירות חצילים ממולאות בתערובת גבינות מוקרמות בתנור.
ראשית יש לחצות את החצילים ולטגן אותם מעט עד שיתרככו ואז ניתן לרוקן את תוכנם אך לא עד הקליפה, יש להשאיר מעט בשר חציל. את תוכן החציל חותכים ומערבבים בקערה יחד עם קוביות בולגרית, מעט פרמז'ן מגורד, בזיליקום, פרוסות שום מטוגנות מעט, מלח ופלפל.
ממלאים את החצילים בתערובת מהקערה, מפזרים מעל אורגנו ופרמז'ן מגורד ומעבירים לתבנית מכוסה בנייר כסף. אופים רבע שעה עם הכיסוי ולאחר מכן מורידים אותו וממשיכים באפייה עוד רבע שעה כדי לקבל מעטה קראנצ'י מהמם.
גבינות וירקות בערבוביה גדולה
פשטידות רבות מורכבות ממגוון שילובים של ירקות שונים וגבינות. ניתן להכין פשטידת ברוקולי עם תערובת גבינות, פשטידת ירקות מכל הבא ליד עם גבינות שיש בבית וגם פשטידת פטריות מצוינת עם המון בצל מקורמל.
מתחילים לפרוס כמה בצלים גדולים ומטגנים אותם בסיר גדול עד שמזהיבים ומתרככים. מוספים פטריות פרוסות וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. אל הסיר מוסיפים אבקת מרק פטריות, קורנפלור, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים עד שיש בסיר תערובת יפהפייה וריחנית של בצלים ופטריות.
לצורך הכנת תערובת הגבינות מערבבים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים וגבינה צהובה מגורדת ומוסיפים אליה את הפטריות והבצל. משמנים תבנית אפייה ומעבירים אליה את תערובת הפשטידה. משטחים אותה ומכניסים לתנור חם לחצי שעה בערך. אפשר לפזר מעל מעט גבינה מגוררת.
כאשר הפשטידה מתחילה להשחים והגבינה מתחילה להתקשות, אפשר להוציא את התבנית, להמתין מעט שהפשטידה תתקרר, לחתוך לריבועים ולהגיש לשולחן.
מאפה פיקנטי וצבעוני של פסטה ופלפלים
מנה עיקרית משביעה שיכולה להיות ארוחה שלמה משלבת בתוכה גם פסטה, גם ירקות וגם כמה סוגי גבינות. בסוף ההכנה מתקבל מאפה נהדר וריחני של פסטה מוקרמת ועשירה בירקות בכל הצבעים שאי אפשר להפסיק לאכול אותו.
להכנת המאפה ישנם כמה שלבים והראשון ביניהם הוא פריסת בצלים, פלפלים בכל הצבעים ופטריות. מסדרים את הירקות על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעל תערובת תבלינים פיקנטית המורכבת ממלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה, מעט כמון ופלפל צ'ילי בהתאם לדרגת החריפות המועדפת עליכם. חצי מתערובת התבלינים משאירים בקערה לשימוש בהמשך.
אופים את הירקות עד שמתרככים, אפשר לערבב מידי פעם, ומוציאים את התבנית.
בינתיים, מכינים פסטה קצרה, בכל צורה שאוהבים, לפי ההוראות, מסננים מהמים ומעבירים לתבנית אפייה משומנת. על הפסטה מפזרים את הירקות הקלויים ואת תערובת הגבינות המורכבת משמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת. מוסיפים את יתרת התבלינים ומערבבים היטב. מפזרים מעל גבינת מעט גבינת פרמז'ן מגורדת ומכניסים לתנור לרבע שעה בערך. כיוון שכל מרכיבי המאפה מוכנים, האפייה היא רק לצורך המסת הגבינות ושילובה עם הפסטה והירקות.
כאשר המאפה מוכן, מוציאים ואפשר מיד להגיש לשולחן.
גיוון הארוחות, מציאת מתכונים חדשים והתאמת הטעמים לבני הבית הן משימות מאתגרות ולעיתים גם לא קלות. השילוב בין ירקות מוכרים ואהובים עם מבחר גבינות אהובות גם כן, יכול לפתור לכם את הבעיה ולפתוח בפניכם ובפני משפחתכם עולם חדש של טעמים ומנות.
