במיוחד לחובבי הפטריות: המאכלים הכי אהובים עם פטריות
פטרייה היא אחד הירקות שניתן להכין ממנו מגוון רחב של מאכלים שונים. ניתן לאכול אותה כפי שהיא ישירות מהסלסילה, ניתן להכין ממנה סלטים שונים, מרקים, תבשילים ועוד, כיד הדמיון והיצירתיות. היא מתאימה כמנה קרה או חמה, מנה שבה היא הכוכב הראשי או מנה שבה היא בתפקיד משני להוספת טעמים, מרקמים ועומק, היא מתאימה למנת פתיחה ראשונה או מנה עיקרית נפלאה. יש בארץ סוגים רבים ושונים של פטריות שניתן לבחור מתוכם ולהכין מהם עושר רב של מטעמים.

פטרייה היא אחד הירקות שניתן להכין ממנו מגוון רחב של מאכלים שונים. ניתן לאכול אותה כפי שהיא ישירות מהסלסילה, ניתן להכין ממנה סלטים שונים, מרקים, תבשילים ועוד, כיד הדמיון והיצירתיות. היא מתאימה כמנה קרה או חמה, מנה שבה היא הכוכב הראשי או מנה שבה היא בתפקיד משני להוספת טעמים, מרקמים ועומק, היא מתאימה למנת פתיחה ראשונה או מנה עיקרית נפלאה. יש בארץ סוגים רבים ושונים של פטריות שניתן לבחור מתוכם ולהכין מהם עושר רב של מטעמים.
מרק פטריות חורפי ועשיר
החורף מתקרב אלינו, הימים מתקררים, וזהו זמן מצוין להכין מרק פטריות עשיר, חורפי ומחמם. ניתן לבחור בכמה זני פטריות שונים כמו פטריות יער, שמפיניון, פטריות שיטאקי (מיובשות או טריות), פטריות שי-מג'י ואפילו פורצ'יני היוקרתיות.
ראשית פורסים את הפטריות לפרוסות. פטריות מיובשות משרים לרבע שעה במים רותחים ומסננים. בסיר גדול ממיסים חמאה ומטגנים בצל קצוץ ופרוסות שום, אליהם מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שישחימו. מוסיפים מלח, פלפל, ציר ירקות ומבשלים לחצי שעה בערך. לאחר מכן, מוסיפים מכל שמנת מתוקה וממשיכים לבשל עוד רבע שעה בערך.
לסיום ניתן לטחון את המרק טחינה גסה כך שיישארו פטריות קצוצות או לחלופין לסנן כמה כפות פטריות, לטחון את שאר רכיבי המרק ואז להוסיף את הפטריות שהוצאו.
פשטידת פטריות חלבית
אחת המנות הידועות ביותר שניתן להכין מפטריות היא פשטידת פטריות. זו אחת המנות הידועות ביותר, הפשוטות ביותר ויחד עם זאת, המגוונות ביותר שניתן להכין עם פטריות. ניתן להכין את המנה במגוון אפשרויות ושילובים מעניינים. המנה הפשוטה והמהירה ביותר תהיה כזו שבה מערבבים את כל חומרי המלית יחד, מכניסים לתנור ומחכים. המלית מורכבת מקמח, מעט חלב, ביצים, שמנת חמוצה, גבינה צהובה מגורדת קופסת שימורים של פטריות פרוסות (ניתן להחליף בפטריות טריות אך יש צורך לטגן אותן לפני ההוספה למלית), קוטג' או גבינה לבנה, אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל. מערבבים הכול יחד, מוזגים לתבנית אפייה משומנת היטב, מכניסים לתנור למשך כחצי שעה, עד שהתערובת מתייצבת ומקבלת צבע שזוף ויפה. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.
פטריות ממולאות בשתי אפשרויות
פטריות שמפיניון שקונים בסופר או אצל הירקן בסלסילות פלסטיק, יכולות להיות קטנות וחמודות או גדולות יותר ומתאימות במיוחד למילוי ולהגשה כמנת פתיחה לארוחה מצוינת. איך צורך במרכיבים מיוחדים או בטכניקות מורכבות. מנקים את הפטרייה מהחול, מוציאים לה את הרגל וממלאים אותה בעזרת כפית בגבינת שמנת שום־שמיר. את כל הפטריות הממולאות מסדרים בתבנית אפייה ומפזרים מעליהן פירורי לחם מטובלים מעט. מכניסים לתנור לכעשרים דקות ומוציאים. זו מנת פתיחה נהדרת שאפשר לאכול אפילו בידיים בזמן שממתינים לשאר המנות בארוחה.
אפשרות נוספת למילוי היא על־ידי קיצוץ רגלי הפטרייה וטיגונן יחד עם בצל, קצוץ גם כן, יחד עם עלי בזיליקום ופרוסות שום עד להשחמה. אל התערובת מוסיפים מוצרלה מגורדת וגבינת פטה מפוררת, מתבלים במלח ובפלפל וממלאים את הפטריות. מכניסים לתנור לעשר דקות עד שהפטריות מצטמקות מעט והתערובת משחימה.
סלט פטריות מושלם
כמובן שאסור לשכוח שפטרייה נהדרת כתוספת לכל סלט ירקות. בין אם אתם מכינים סלט ירקות פשוט ובין אם החלטתם על מגש ירקות חתוכים, מושקע ואלגנטי לאירוח, רבעי פטרייה מתאימים לכל אפשרות. אפשר לבחור בין פטריות שמפיניון לבנות וחומות או לשלב ביניהן, ניתן לבחור בפטריות שי-מאג'י מרשימות למראה, או לחלופין, ניתן להכין סלט שבו הפטרייה היא הכוכב האמיתי.
מנקים את הפטריות מהחול, שוטפים ומנגבים אותן היטב. פורסים אותן לפרוסות דקות, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך שבורים ומערבבים היטב. לרוטב הסלט מערבבים בצנצנת מיץ לימון, שמן זית, מלח ופרוסות דקות של שום. את הרוטב יוצקים על הסלט. רצוי לתת לסלט כחצי שעה מנוחה כדי שטעמי הרוטב ייספגו היטב בפטריות ובפטרוזיליה.
מי שאוהב פטריות יכול לאכול סלסילה שלמה ללא מאמץ, וללא צורך במתכונים או בטכניקות בישול.
מי שאוהב פטריות, מנסה לגוון ולחפש איך לשלב את הירק המעניין הזה בכמה שיותר מנות ולהכין אותן בכמה שיותר דרכים. זהו אכן אחד הירקות הגמישים והנוחים ביותר להכנה, וכדאי לצרף אותו לרשימת המרכיבים במגוון מנות טעימות ואהובות.
