בלי לפתוח את התנור – עוגות ללא אפייה – תוכן קולינרי | השף הלבן

בלי לפתוח את התנור – עוגות ללא אפייה

התנור הוא חברו הטוב ביותר של הקונדיטור, אך הוא לחלוטין לא עוזרו הבלעדי! יש אינספור עוגות שתוכלו להכין ללא אפייה כלל, ועם תוצאה נפלאה, נימוחה, אחידה ועשירה, ממש כאילו הבלילה המתוקה שלכם השתזפה בתנור. לפניכם כמה רעיונות טעימים להפליא לעוגות וקינוחים שכאלה.

מאת: עורך השף הלבן
בלי לפתוח את התנור – עוגות ללא אפייה

התנור הוא חברו הטוב ביותר של הקונדיטור, אך הוא לחלוטין לא עוזרו הבלעדי! יש אינספור עוגות שתוכלו להכין ללא אפייה כלל, ועם תוצאה נפלאה, נימוחה, אחידה ועשירה, ממש כאילו הבלילה המתוקה שלכם השתזפה בתנור. לפניכם כמה רעיונות טעימים להפליא לעוגות וקינוחים שכאלה.  

עוגת גבינה לימונית 

יש משהו בתוספת הטוויסט הלימוני בעוגה הזו שהופך את הקלאסיקה האהובה למשהו אחר, מיוחד הרבה יותר. זוהי עוגת גבינה קרה שאינה דורשת תנור, בישול או חימום מכל סוג ועל כן היא גם נחשבת לקלילה יותר. 

להכנת העוגה נתחיל בגריסת ביסקוויטים עם סוכר חום במעבד מזון, עד שהם נטחנים דק. ניצוק פנימה חמאה מומסת עד לקבלת מרקם של חול גס. נעביר לתבנית, נהדק היטב ונצנן במקפיא כ-20 דקות. בזמן הזה נעבור לשכבת המילוי. 

נטרוף בקערת מיקסר גבינת שמנת עם סוכר, מיץ לימון, גרידת לימון ושמנת חמוצה, עד לאיחוד. בקערה נוספת נערבב שמנת מתוקה ותמצית וניל ונקציף במהירות גבוהה. נוסיף מתערובת הקצפת לתערובת גבינת השמנת ונקפל בעדינות. נוסיף את יתרת תערובת הקצפת עד לאיחוד מלא. 

נוציא את הקלתית מהמקפיא ונוסיף את שכבת המילוי, בשכבה אחידה וחלקה. נכניס למקרר ל-12 שעות. כעת כל שנותר לעשות הוא לקשט את העוגה בפרוסות לימון ופשוט ליהנות! 

חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד 


השילוב בין חמאת בוטנים לשוקולד וביסקוויטים הוא כנראה אחד השילובים הקדושים ביותר בעולם הקולינריה, והוא ללא ספק הטעים שבהם! גם להכנת העוגה ה"חטיפית" הזו אין צורך בשימוש בתנור כלל. כל שעליכם לעשות הוא להמיס שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים ושמנת בסיר כפול (בן מארי) או במיקרוגל ולהניח לתערובת להצטנן במשך כמה דקות. בזמן הזה נעבור להכנת הבסיס. נשמן תבנית עם מעט חמאה ונערבב יחד חמאה וחמאת בוטנים עד לקבלת תערובת חלקה. נוסיף אבקת סוכר ונערבב בעדינות. במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים ומוסיפים וניל עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת חמאת הבוטנים ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את שכבת הבסיס בתבנית ומוסיפים את התערובת שהתקבלה באופן אחיד. אפשר לפזר בוטנים קצוצים מעל ומשם להעביר לקירור, למשך שעה אחת לפחות. את העוגה ניתן להגיש כך או לחתוך לקוביות שוות בגודלן. 


פאי שוקולד  


אתם תמיד יכולים לאפות בצק פריך, או שאתם יכולים פשוט להוסיף לעגלת הקניות שלכם בסיס מוכן ולהמשיך משם! פאי השוקולד שלכם לא ייעלב, אנחנו מבטיחים, והטעמים יהיו נהדרים.  

להכנת פאי השוקולד הקלאסי הזה נתחיל בערבוב של סוכר, עמילן תירס ומלח בסיר בינוני. נמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וניצוק חלב וחלמונים. ממשיכים לערבב על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה ונסיר מהאש. נוסיף שוקולד, חמאה ווניל ונערבב היטב עד שכל הרכיבים מוטמעים היטב ונוצרת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לקלתית המוכנה ומכניסים למקרר לצינון של כ-4 שעות, ללא כיסוי. מגישים עם קצפת. 


עוגת ביסקוויטים 


כנראה שאי אפשר (וגם מי מעוניין בכך?) לפסוח על עוגת ביסקוויטים כשמדברים על עוגות ללא אפייה. הקלאסיקה הזו אהובה וטעימה כל כך, שהחלטנו להקדיש לה מקום משלה, עם טוויסט חגיגי ומיוחד.  

להכנת העוגה נקציף במיקסר שמנת מתוקה, חלב ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה וגמישה. נניח בשכבה אחידה את תערובת הקצפת בתחתית התבנית. כעת נעבור לשכבת הביסקוויטים, אותם נטבול בקפה קר ונסדר בתבנית בשכבה אחידה. השכבה האחרונה היא שכבת השוקולד, שאותה נכין באמצעות הרתחת שמנת מתוקה וקוביות שוקולד, עד שהתערובת אחידה. ניצוק את תערובת השוקולד על העוגה ונכניס למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות. 


פרפה שוקולד לבן 


בצרפתית פירושה של המילה פרפה הוא "מושלם", ואכן מדובר באחד הקינוחים המושלמים שיש. העוגה הזו משלבת בין שוקולד לבן עשיר, אייריש קרים ושמנת והיא גם לגמרי קלה להכנה נו, אמרנו מושלם! 

להכנת הפרפה, נתחיל בהמסת שוקולד לבן בשיטת בן מארי או במיקרוגל, ונוסיף פודינג עד לקבלת תערובת חלקה. נותיר את התערובת להצטנן בטמפרטורת החדר ונוסיף אייריש קרים ושמנת בקיפול עדין. יוצקים את התערובת לתבנית ומקפיאים למשך לילה או 12 שעות. בהגשה מומלץ לקשט בשוקולד מגורר או פרוסות פטל. הנאה מובטחת! 

 

בלי לפתוח את התנור – עוגות ללא אפייה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.