אוכל ביתי כמו במסעדות

בישול ביתי כמו במטבחי השף הגדולים

כשמדברים על פיצות גורמה, תבשילי קדירה ובאופן כללי על אוכל טוב, מרביתנו חושבים לצאת לאכול במסעדה ולא תמיד מעוניינים להסתבך עם הבישולים, במטבח הביתי והקטן שלנו. אבל מה אם היינו יכולים לשדרג את המטבח הביתי ולהפוך אותו למטבח מעוצב ומקצועי, כזה שנעים וכיף בו? אז בוודאי היה מתעורר אצלנו חשק עז דווקא כן להכין הכל בבית.

מאת: עורך השף הלבן
בישול ביתי כמו במטבחי השף הגדולים

עכשיו, אחרי שעיצבנו את המטבח
ויצרנו סביבת עבודה נוחה ומתאימה, דאגנו למצרכים איכותיים והגיעה שעת ארוחת הערב,
זה הזמן להכין את פיצת השף הביתית הראשונה שלנו.

מרכיבים
לבצק:

  1. 5 כוסות קמח לבן
  2. כוס מים פושרים
  3. 2 כפיות סוכר
  4. כף שמרים יבשים
  5. 6 כפות שמן זית
  6. 2 כפיות מלח

מרכיבים
לרוטב
:

  1. 4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
  2. בצל גדול קצוץ
  3. 3 שיני שום
  4. 1 כף שמן זית
  5. 200 גרם רסק עגבניות
  6. 5 עלי בזיליקום טרי

הכנה: 

  1. מחממים מראש תנור על כ-200 מעלות למשך 40 דקות.
  2. מערבבים במיקסר את הקמח עם השמרים והמים, ולאחר
    מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים את העיסה עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את המיקסר
    בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את העגבניות
    החתוכות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
  4. כותשים את השום ומוסיפים אותו יחד עם רסק
    העגבניות. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות. את הבזיליקום מוסיפים לקראת הסוף
    לקבלת טעם וריח.
  5. את הבצק שתפח מחלקים ל-2 כדורים, מהם נכין את
    הבסיס לפיצה. פורשים את הבצק לגודל התבנית, ויוצקים עליו את הרוטב בנדיבות.
  6. מגרדים גבינת מוצרלה קולקשן איכותית מעל הרוטב, וניתן
    לפזר תוספות לפי הטעם (פטריות, זיתים, תירס וכל מה שמתחשק)
  7. את הפיצה מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות, עד
    שהבצק נהיה פריך בקצוות.
  8. מוציאים מהתנור ואוכלים בהנאה (מוזמנים גם לפנק
    את שאר בני המשפחה אם נשאר)

בתיאבון!

אוכל מהווה חלק משמעותי מהחיים
שלנו. אנחנו אוכלים לפחות 2-3 ארוחות ביום, ואת חלקן לרוב גם מכינים בעצמנו. על
מנת להשלים את המשימה בהצלחה וכדי לקבל מוטיבציה גבוהה בהכנת הארוחה, נצטרך להשתמש
במרכיבי מזון איכותיים, אך לא רק; חשוב גם שנבחר במטבח המתאים לסגנון ולאופי שלנו,
כזה שיהיה מצויד במשטח עבודה רחב ונוח, ויהווה את סביבת העבודה המושלמת עבורנו.
כיום יש מגוון סגנונות עיצוב של 
מטבחים את כל אחד מהם ניתן להתאים ולאבזר בהתאם
לצרכים ולתקציב שלנו.

כדי להרגיש ממש כמו שף מקצועי,
צריך לדאוג למספר אביזרים בסיסיים במטבח: החל ממוצרי החשמל הנדרשים להכנת המתכון
כמו תנור האפייה ומיקסר, דרך כלי הבישול כגון סירים, מחבתות ותבניות, וכמובן
אביזירי ההכנה, הלוא הם הסכינים, קרש החיתוך, קולפן ואפילו כותש שום. לא לשכוח גם
סינר 🙂
על מנת לבשל ולאפות ארוחות כמו במסעדות הטובות, חשוב לבחור גם בחומרי גלם
איכותיים, שייתנו את הטעם המשובח ביותר שניתן להוציא מהמצרכים.

בישול ביתי כמו במטבחי השף הגדולים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.