ארבעת הקינוחים שאף פעם לא מאכזבים
מה יותר כיף מלסיים ארוחה טובה עם קינוח מושלם? אין יותר כיף מזה. הביס המתוק הזה בסיומה של ארוחה דשנה הוא דבר שרבים משתוקקים לו. לצד כוס קפה חמה או כוס תה בניחוח עדין תמצאו עצמכם כמהים לקינוח מתקתק שתוכלו להתענג עליו עד שיסתיים. לפניכם מאמר מתוק במיוחד על ארבעת הקינוחים שאף פעם לא מאכזבים.

כל מי שחובב שוקולד או קינוחים עתירי שוקולד מתרפק על קינוח הסופלה המתוק, החם והמנחם במיוחד בלילות החורף הקרים. סופלה אמיתי הוא כזה העשוי בקפידה כאשר החלק העליון של חיצוניותו הוא מעט קשיח אל מול השוקולד החם הניגר ממנו בעת פתיחת הסופלה על הצלחת. מבפנים על הסופלה להיות רך ונימוח בשל כמות השוקולד המומס החם שבתוכו. אי אפשר להתעלם מקינוח זה כאשר הוא מיוצר משוקולד מריר באיכות גבוהה בו אחוזי הקקאו יהיו מ – 70% ומעלה.
קינוח של וופל בלגי הוא המקבילה לשחיתות חסרת מעצורים שכן לעיתים נדירות נאכל רק את הוופל עצמו ללא שום תוספת. אך כשאומרים וופל בלגי מתכוונים לוופל בלגי עם כדורי גלידה בכמה טעמים, קצפת, תותים, בננות, פירות יער ומעל הכל רוטב שוקולד הניגר על גבי כל הוופל והתוספות. אין ספק שזהו קינוח מפנק במיוחד אשר קשה מאד לסרב לאכול ממנו, לא משנה מה אכלתם לפני שהוא הגיע לשולחן.
הקסם של הקינוחים מעבר לכמויות הסוכר הקיימות בהם הוא הנוסטלגיה, אותו רגע בו אנו נפגשים עם הקינוח האהוב שלנו. בין אם זה כשאנו רואים אותו באופן ויזואלי או רק מריחים אותו ומיד אנו מוצפים בזכרונות של אותו הקינוח ורוצים לטעום ממנו לבין אם זה אותו רגע מכונן בו בלוטות הטעם שלנו נפגשות שוב עם פרץ הטעמים האהובים עלינו משחר ילדותינו ועד לימינו כמבוגרים.
לכל אחד מאיתנו יש קינוח אהוב במיוחד. בין אם אלו העוגיות המתוקות עם גרידת הלימון ואבקת הסוכר של סבתא או עוגיות השמרים הממולאות בממרח תמרים או שוקולד עליהן נמרח זיגוג עדין של מי סוכר של אמא אשר היו מפיצות ריח מתוק בכל המטבח וחלל הבית. או שמא זו עוגת הדבש המיוחדת שאבא כל כך אוהב המפיצה את ריחו הנעים של הדבש עם נגיעה של קינמון. כן, לכל אחד מאיתנו יש קינוח אהוב שלוקח אותנו עמוק לזיכרונות ילדותינו, לניחוחות של פעם, לסצנות מתוקות של החיים שהיו פעם. לכל עוגת שוקולד של יום הולדת המתקררת על השיש בכדי שאמא תוכל לשים עליה ציפוי של קצפת מתוקה או שמא תשים עליה גנאש שוקולד מבריק בלוויית סוכריות צבעוניות. אין כמו הקינוחים הפופולריים והמסורתיים שתמיד נשארים טעימים ואהובים.
עוגת גבינה – יש משהו בעוגת גבינה טובה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה. השילוב של בצק החמאה המהווה את בסיסה הפריך של העוגה אשר ממנו ניתן להכין גם את הפירורים אשר יעטרו את העוגה בשכבה העליונה ובאמצע עוגת גבינה קרה ומושחתת בשילוב גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה קולקשן, שוקולד לבן מקופל בתוך קצפת עם נגיעה של תמצית וניל ומעט סוכר בכדי לא להכביד. את התערובת עתירת הקלוריות והטעמים המשובחים יש להכניס אל המקרר לשתים עשרה שעות בכדי שעוגת הגבינה הכי טעימה בעולם תתייצב ותהיה מוכנה לאותו רגע בו תקחו את הכפית שתחתוך בקלות וברכות את עוגת הגבינה הנימוחה ותתענגו עליה עד הפירור האחרון.
אם למעלה ציינו את חובבי השוקולד את הקינוח הזה נקדיש לאוהבי טעמו המיוחד של הוניל. אין ספק כי הווניל הוא בעל טעם ייחודי אשר אינו מזכיר דבר, הוא עדין, טעים ומשדר יוקרה שלא תמצאו בקינוחים אחרים. קרם ברולה אמיתי יהיה עשוי בקרם אנגלז והוא חייב להכיל בתוכו את גרגירי מקל הווניל אותם יש להוסיף לקרם בעת בישולו על הגז. לאחר מכן יש להכניס את הקרם לתבנית חסינת חום ולאפות בתנור. בתום האפייה יש לפזר על הקרם סוכר ואותו יש לקרמל בעזרת מבער, כאשר המבחן לקרם ברולה איכותי העשוי כהלכה יהיה בשבירת הסוכר המקורמל. אם אכן שמעתם את קול השבירה של הסוכר אזי שקרם הברולה שלכם אכן נעשה בקפידה ובצורה הנכונה. בכפית הראשונה שתכניסו לפה תוכלו ליהנות ממרקמו העדין של הקרם בלוויית הווניל לצד שברי הסוכר המקורמל. פשוט מעדן.
