אם אין קמח (בפסח) – יש שוקולד
בפסח איננו יכולים להשתמש בקמח, אך אין זה אומר שלא נוכל ליהנות מעוגות וקינוחים המשלבים שוקולד בתוכם. זאת הודות לתכונות הנפלאות שיש לחומר גלם זה, המאפשר לקינוחים להישאר יציבים וסמיכים גם ללא קמח. בנוסף, ישנם תחליפים רבים שהפכו לחלק בלתי נפרד מעולם האפייה. לפניכם מספר רעיונות נפלאים לקינוחי שוקולד כשרים לפסח.

עוגת שוקולד
אם כבר בשוקולד עסקינן, מדוע שלא ניגש הישר לקינוח השוקולדי ביותר שישנו. הינה מתכון נפלא של עוגת שוקולד לפסח שתעשה לכם את החג. המתכון משלב קמחים כשרים לחג ואנו מבטיחים שלא תרגישו בהבדל, ילדים ומבוגרים כאחד יתאהבו בעוגה במהירות הבזק. כך תכינו את המטעם המשובח הזה:
מחממים את התנור מראש לחום בינוני-גבוה. לשתי קערות מפרידים חלמוני וחלבוני ביצה. לקערה עם החלמונים מוסיפים שמן וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת קקאו, קמח תפוחי אדמה, קמח מצה, מים, סוכר וניל ואבקת אפיה. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
את החלבונים בקערה השנייה מקציפים תוך הוספת סוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב. מאחדים את שתי התערובות בעדינות תוך תנועות קיפול זהירות.
מרפדים תבנית עוגה בנייר אפייה, שופכים לתוכה את בלילת העוגה ומכניסים לתנור לאפייה למשך כארבעים דקות.
בינתיים מכינים את הקרם. בסיר מערבבים יחד סוכר, אבקת קקאו ומים, עד ליצירת תערובת אחידה ללא גושים. את התערובת מחממים על אש קטנה וכאשר היא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת הופכת לקרם אחיד. כעת, מוסיפים תמצית וניל וחמאה ומערבבים היטב. את הקרם מורחים על גבי העוגה כאשר היא מוכנה ומצוננת. מומלץ לפזר קוקוס קלוי מעל לעוגה כקישוט וכתוספת טעם.
אצבעות שקדים, תמרים ושוקולד
זה מתכון לחטיף אישי משובח המלא בכל טוב. זהו קינוח כל כך פשוט להכנה וטעים, שאין ספק שתרצו להכין אותו גם בימי חול. אם אתם רוצים לקבל טעם משובח במיוחד, אנו ממליצים להשתמש בשוקולד מריר איכותי. כך מכינים את החטיף המתוק הזה:
מרפדים תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום בינוני. במיקסר מערבלים יחד מרגרינה בטמפרטורת החדר, סוכר ותמצית שקדים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים לתערובת שקדים, קמח מצה ושמנת מתוקה צמחית להכנת קצפת. מערבלים יחד עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
את התערובת משטחים על גבי התבנית ואופים במרכז התנור במשך כעשרים דקות, עד שפני המאפה נעשים זהובים.
להכנת הקרם מערבבים יחד סוכר וקקאו בסיר בינוני. מוסיפים שמנת מתוקה צמחית ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסיר מרגרינה ושוקולד מריר ומחממים תוך בחישה על להבה נמוכה, עד שהמרגרינה והשוקולד מתמוססים לגמרי. מסירים את הסיר מהאש וטורפים פנימה ממרח תמרים.
מוסיפים לתערובת ביצים, תמצית וניל וברנדי וטורפים עד להיווצרות של תערובת חלקה. את התערובת יוצקים מעל לבסיס האפוי ומפזרים מעליה שקדים פרוסים. מנמיכים את חום התנור לחום נמוך ומכניסים לאפייה למשך כחצי שעה, עד שמרכז המאפה מתייצב. מוציאים מהתנור, מצננים ומקררים היטב. חותכים את המאפה למלבנים ומאחסנים בכלי אטום.
מאפינס קרמבו
לא תאמינו אילו מאפינס מדהימים וטעימים אפשר להכין ועדיין לשמור שהם יהיו כשרים לפסח. הכינו את המתכון הזה ותיווכחו כמה זה פשוט. על גבי הקרמבו שוקולד ישנו ציפוי מרנג, שאותו עוטף ציפוי שוקולד קשה, ממש כמו בקרמבו. כך תכינו את הקינוח הזה:
מחממים את התנור מראש לחום גבוה. בקערה מערבבים יחד ביצה, סוכר, אבקת קקאו, מים, שמן, שמנת מתוקה, חלב ותמצית וניל.
בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח תופח, מלח ואבקת סודה לשתייה, עד לקבלת תערובת אחידה. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים רק עד להתאחדות של המרכיבים. מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים מנייר וממלאים בתערובת. מוסיפים קוביות שוקולד לתערובת המאפינס.
אופים במשך כרבע שעה עד שהמאפינס נעשים יציבים ורכים למגע וכמעט יבשים במרכזם. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
להכנת המרנג מחממים בסיר מעט מים רותחים עד לרתיחה עדינה. בקערה מערבבים חלבונים, סוכר ומלח. את הקערה מניחים על הסיר ומחממים תוך ערבוב מדי פעם עד שהסוכר נמס לגמרי. את התערובת מקציפים במיקסר במהירות גבוהה במשך כחמש דקות, עד לקבלת קצף לבן ומבריק. מזלפים את הקרם על גבי המאפינס.
להכנת הציפוי ממיסים שוקולד ומוסיפים שמן. מערבבים. טובלים את המאפינס בכלי עם הציפוי ומגישים מיד.
