איך מכינים פסטה רוזה מושלמת?

רוצים להכין רוזה אבל האורחים שלכם טבעונים? אולי הם בחיטוב, או בכלל מגיעים אליכם חברים עם ילדים בררנים? האמת היא שאפשר להכין פסטה רוזה שתתאים לכל אחד ואחת. יעל קצב חושפת את הסודות הכי טעימים לרוטב הרוזה המושלם (ואיזה פסטה לשדך לו!)

מאת: יעל קצב

תאמינו או לא, אבל פסטה רוזה היא לא בדיוק איטלקית. למעשה, אם תבקרו בכפרים של איטליה, לא תמצאו כמעט פסטה רוזה, והסיבה היא כי מדובר בהמצאה אמריקאית שהוסיפה לפסטה ברוטב עגבניות של האיטלקים את השמנת המושחתת. וכן, אם תהיתם – היא נקראת רוזה על שם הצבע הוורוד שלה.

אז מה זה בעצם ברוטב רוזה

רוטב רוזה קלאסי משלב בין חמיצות של רוטב עגבניות לעושר של השמנת – וזה בדיוק מה שנותן לו את הצבע הוורדרד, הטעם המפנק והמרקם הקטיפתי.
הבסיס הקלאסי כולל עגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות, שמנת מתוקה, שן שום אחת, טיפונת סוכר לאיזון, ומלח-פלפל לפי הטעם. לפעמים מוסיפים גם פרמזן או בזיליקום לקישוט. אז כן, זה הבסיס אבל האמת היא שאפשר לגוון אותו כמעט לכל טעם והעדפה.

איך להכין פסטה רוזה מושחתת?

הוסיפו לרוזה הקלאסי גבינות: פרמז'ן מגורר, מוצרלה מגוררת ותוספת שמנת עשירה לפי ההעדפה שלכם.

אפשר להכין פסטה רוזה טבעונית בלי לפגוע בטעם

בהחלט כן. אם אתם רוצים להכין רוטב טבעוני תוכלו להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

איך אפשר להכין רוטב רוזה דיאטטי?

בחרו בשמנת הכי רזה שתמצאו – זה טעים כמעט באותה המידה וקשה להבחין, כשמכינים עם שמנת רזה. יש מי שמכינים רוטב רוזה עם קוטג', ומספרים שזה מוצלח.

באיזו שמנת הכי כדאי להשתמש לרוטב?

הבחירה שלי היא בשמנת 38%. אני מזמינה אתכם גם לנסות שמנת מתוקה 32%, שמוסיפה לרוזה מתיקות נפלאה. אפשר כמובן להיעזר בשמנת לבישול, שהיא פחות עשירה.

מה אפשר לשים ברוטב רוזה במקום שמנת?

גבינת שמנת היא פתרון טוב או כל גבינה שמנה תעבוד מעולה. בנוסף, אפשר להיעזר במי הפסטה כדי להסמיך קצת את הרוטב, ולתת לו מרקם קצת יותר חלק וקטיפתי.

מה לגבי גרסה פרווה לרוטב רוזה?

בדיוק כמו בגרסה הטבעונית – גם כשרוצים להכין רוטב רוזה פרווה, פשוט בחרו בשמנת צמחית או קרם קוקוס ותקבלו תוצאה מיוחדת וטעימה.

איך להתאים את הרוטב לילדים?

רוצים להעשיר את הרוטב כך שילדים יאהבו אותו? גבינה צהובה היא הבחירה האידאלית, ואפשר גם להוסיף גבינת שמנת, שיכולה לעשות עבודה מעולה.

הפסטה הכי מתאימה לרוטב רוזה היא פנה, או כל פסטה שיש בה חלל שבו יכול להיכנס הרוטב. היא מעולה גם לילדים, ולא מסבכת אותם כמו ספגטי ארוך.

האם אפשר להקפיא פסטה רוזה?

בעיקרון, עדיף להקפיא את הרוטב, ולהכין את הפסטה בנפרד. אבל אם אתם רוצים להקפיא גם את הפסטה המוכנה – הקפיאו אותה בנפרד מהרוטב, כדי ששני החלקים יישמרו במיטבם.

מה עושים אם הרוטב יוצא חמוץ מדי?

אפשר להמתיק את הרוטב עם מעט סוכר או רסק עגבניות, שיסתרו את החמיצות של הרוטב. כדאי להוסיף כמות קטנה ולטעום, כדי שהרוטב לא יהיה מתוק מדי, ואז להיכנס למרוץ ארוך של תיקוני טעמים.

האם אפשר להכין את הרוטב לפסטה מראש?

הכלל הידוע בנוגע לפסטה ורוטב הוא שהרוטב – בין אם מדובר בפסטה רוזה, אלפרדו או אלי-אוליו – תמיד צריך לחכות לפסטה, ולא להפך. המשמעות היא שאפשר להכין את הרוטב גם 3 ימים לפני ההגשה, ולשמור אותו בקופסא אטומה היטב במקרר, ולצרף אליו פסטה רק כשהיא מוכנה, לקראת ההגשה.

איך מסמיכים רוטב רוזה שיצא דליל מדי?

בשלו את הרוטב עוד כמה דקות בלי מכסה, כדי שהנוזלים יתאדו – זו השיטה הכי מומלצת. כמו כן אפשר להוסיף כף רסק עגבניות, שזה אף פעם לא מזיק. הרוטב עדיין דליל? אפשר לערבב חצי כף קורנפלור במעט מים קרים, להוסיף לרוטב החם תוך כדי ערבוב, והוא יסמיך את הרוטב כולו. בדרך כלל התוצאה הרצויה מגיעה אחרי 2–3 דקות של ערבוב ובעבוע.

איך לשדרג פסטה רוזה

יש משקיענים שלא מסתפקים ברוטב מוכן, וקופצים ישר להכנה ביתית.
הם יתחילו מעגבניות טריות – חותכים, קולפים ומסננים אותן, ואז מוסיפים בצל קצוץ, שום טרי, אורגנו, מלח ופלפל.
לתוך הסיר ייכנס גם גוש חמאה נדיב שייתן עומק ועושר לטעמים.
כשהרוטב מבעבע ומריח מדהים – מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב, וזהו: רוטב רוזה ביתי, סמיך, עשיר ומפנק במיוחד.

אישית, אני מעדיפה את הגרסה העצלנית – לערבב רסק עגבניות יחד עם שום, שמנת, פרמזן, מלח-פלפל וקצת חריף (אני ממליצה על צ'ילי גרוס) וזה יוצא מעולה.

איך לבחור פסטה מושלמת לפסטה רוזה?

חשוב לבחור פסטה כמה שיותר מחוספסת ואז הרוטב עוטף אותה הרבה יותר טוב מאשר פסטה חלקה. כאמור, אני ממליצה על פסטה פנה, שהיא חלולה והרוטב יכול להיכנס לתוכה. אבל גם "חונקי כמרים" יכולים לעבוד מעולה וכן צדפות קטנות. כשביס של פסטה כזו נכנס לפה, הטעמים פשוט מתפוצצים ועושים בו חגיגה של חושים. בתיאבון.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.