כך תשדרגו את עוגת השוקולד שלכם

איך לשדרג עוגת שוקולד לעסיסית ואיכותית?

אתם מכינים כבר שנים את עוגת השוקולד הזו. היא הגיעה עם הילדים לגן, לבית הספר וגם כיכבה במפגשי חברים שבאו לשתות קפה. אבל עכשיו כאשר ארוחות החג מתקרבות, אתם רוצים ליצור גרסה קצת יותר עסיסית ואיכות לעוגה הזו. הסוד בעוגות השוקולד טמון באיזון בין המרכיבים השונים, כדי שהעוגה תהיה במרקם הנכון, לא יבשה ולא דחוסה יתר על המידה. אספנו עבורכם מגוון רחב של המלצות חשובות שישדרגו את איכות העוגה ויוסיפו לה גם טוויסט נוסף לטעם.

מאת: עורך השף הלבן
איך לשדרג עוגת שוקולד

הסוד של עוגת שוקולד, איזה שלא תהיה, טמון באיזון בין המרכיבים השונים, כדי שהעוגה תהיה במרקם הנכון, לא יבשה ולא דחוסה יתר על המידה. אספנו עבורכם מגוון רחב של המלצות חשובות שישדרגו את איכות העוגה ויוסיפו לה גם טוויסט נוסף לטעם.

חשבתם שקקאו הוא
המרכיב העיקרי בעוגה הזו? נסו לשדרג אותה עם מספר קוביות שוקולד משובח הכולל אחוזי
קקאו גבוהים. חשוב שלא להשתמש בשוקולד חלב רגיל שבו אחוז הקקאו נמוך אלא להשקיע
בשוקולדים שבהם יש כ-85% מוצקי קקאו ומעלה. לאחר שהעוגה מוכנה תוכלו להוסיף עליה
שברי מקופלת ולהעצים את הטעם של השוקולד הטבעי.

כדי ליצור עוגה
אוורירית יש להקפיד לא לערבב את החומרים יתר על המידה, אם במתכון כתוב להוסיף את
הקמח רק בסוף, לאחר שכל המרכיבים כבר שולבו יחדיו הקפידו לערבב את העוגה מעט עד
להיטמעותו של הקמח ובכך להימנע מעוגה שעלולה לצאת דחוסה יתר על המידה. חשוב לעקוב
אחר ההוראות של המתכון בדייקנות.

לפעמים, יש לנו
נטייה להוציא את העוגה לפני הזמן, כדי שלא תישרף או להשאירה מעט יותר זמן בתנור
מתוך הנחה שהתנור שלנו ישן ולא מגיע לשיא עוצמת החום באפייה. חשוב להקפיד לאפות את
העוגה בדיוק בזמן שרשום במתכון. אם תרצו לבדוק שהיא אכן מוכנה תוכלו לנעוץ במרכז העוגה
קיסם ולבדוק אם הוא יוצא יבש.

מתכונים רבים ימליצו
לחמם את התנור לחום הרצוי מראש ורק אחר כך להכניס את העוגה. במרבית התנורים
המודרניים קיימת נורת חיווי המעידה על כך שהתנור הגיע לחום הדרוש שהגדרתם מראש,
ואתם יכולים להכניס את העוגה. כמובן, חשוב לעשות זאת בזהירות. אם אתם מכניסים את
העוגה מוקדם מדי, ייתכן ויהיה שינוי בזמן האפייה שיהיה לכם קשה לחשב מראש.

אם אתם משתמשים
בתבנית רחבה מאד להכנת העוגה, מומלץ להשתמש בחום מעט נמוך יותר (בעשרים מעלות)
מהמוגדר במתכון, ולאחר מכן לוודא כי העוגה מוכנה. הסיבה לכך נובעת מהנטייה של צדי
התבנית להיות מוכנים ראשונים בעוד שהחלק הפנימי שלה לא נאפה לחלוטין. כאשר אתם
ממתינים שהעוגה תהיה מוכנה, אתם עלולים לשרוף את קצוותיה. אפייה ממושכת יותר בחום
נמוך תסייע לכם להכין את העוגה בצורה מושלמת לאורכה ולרוחבה.

חלק מהעסיסיות
של העוגה נובע מהציפוי שנמצא מעליה. בדרך כלל נצפה את העוגה בגנאש העשוי משמנת
מתוקה ושוקולד מריר או נוזל אחר כמו מיצים מפירות שונים. כדי ליצור עסיסיות בעוגה
יש לשפוך את הגנאש החם מיד עם צאתה של העוגה מן התנור. הגאנש החם יחלחל באיטיות לתוך
העוגה ויבטיח לכם עוגה רכה, נימוחה ועסיסית. אם תרצו תוכלו אף להעשיר את טעמו של
הגאנש על ידי הוספה של תמצית וניל, ליקר תפוזים (בעדינות, ממש מעט), רום או ליקר
קפה. כמו כן, ניתן גם להקציף קצפת עם גנאש מוכן מראש שכבר התקרר ולערבבם יחד.
התוצאה תהיה דומה מאד למוס טעים עמו ניתן לצפות את העוגה.

עוגת שוקולד היא יבשה יחסית במרכז. לכן, אפשר
לנקוט בטריק השאול מעוגות השכבות המוכרות. לאחר שהעוגה אפויה והתקררה, חצו אותה
במרכז לרוחב ומלאו את המקום שנותר במעט גנאש. אפשר גם לנצל את הרגע הזה כדי לשלב מעט
שברי מקופלת, חתיכות של קליפות תפוזים מסוכרות או אפילו מעט סירופ מייפל.

חלקנו נוטים
לפתוח את הטלוויזיה או אפילו לדבר בטלפון בזמן הכנת הבלילה. לאחר מכן, אנו מתפנים
לעיסוק מהיר נוסף ועשויים לשכוח את הבלילה כאשר אנו מחכים שהתנור יתחמם. בלילה
שנשארת זמן רב בחוץ עשויה לגרום לקמח שנרטב להפוך לצמיגי בגלל הגלוטן שבו, והדבר
עשוי לשנות לחלוטין את מרקם העוגה. סיימתם להכין את הבלילה? התנור חם? הכניסו אותה
מיד לתנור.

איך לשדרג עוגת שוקולד

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.