איך לשדרג את עוגת השוקולד
כולם אוהבים עוגת שוקולד טובה. טעם העוגה מתקשר אצלנו לילדות, לשמחה ולאינספור אירועים. אך, אם מתחשק לכם להכין עוגת שוקולד משודרגת עם מגוון רחב של פירות, קצפת ועוד כמה הפתעות בתוך העוגה, אספנו במיוחד עבורכם מגוון רחב של שדרוגים טעימים ומפתיעים במיוחד לעוגת השוקולד.

את עוגת שוקולד שלנו ניתן לשדרג מבחוץ או מבפנים, כדי שתהיה
בעלת מראה יצירתי מעורר תיאבון ועשירה בטעמים. עוגה כזו מתאימה לכל אירוע, וכמובן
יכולה להעניק רגע מתוק אחרי כל ארוחה כאשר כל המשפחה נמצאת כיום בבידוד.
עיטורי פירות
עיטורי פירות טריים הם שדרוג בריא ומרענן. ניתן
להשתמש בפירות העונה, או פירות טרופיים היוצרים שילוב צבעוני מרהיב לעין של שפע
הצבעים והטעמים הערבים לחיך. ניתן להשתמש בכל פירות העונה, ואם אין באפשרותכם כרגע
להשיג פרי טרי, ניתן להשתמש בפירות קפואים. את הפירות אפשר לשים על העוגה במעגלים,
לעצב רק את החלק החיצוני של העוגה או לפזר אותם בצורה נדיבה על הגנאש. בנוסף, ניתן
לחלק את העוגה לשמונה פרוסות, כאשר כל שמינית מכוסה בפרי אחר אשר ייצור מגוון רב של
טעמים בעוגה אחת.
לצד פירות כמו: תותים, בננות, אפרסקים, מנגו
ופירות נוספים אפשר להשתמש גם במגוון רחב של פירות יער, המעניקים לעוגה חמיצות
נפלאה. יש הבוחרים בשילוב של חמוציות ותותים, ואחרים יעדיפו דווקא שכבה של
אוכמניות.
השדרוג הפשוט ביותר לעוגה הוא הקצפת. מעוגות
בחושות בציפוי קצפת רכה עם פירות יער שנערמו משולבים בנוזל אדמדם וניגרים מעליה
ברכות, הקצפת יכולה לשמש כאלמנט עיצובי המוסיף לא רק טעם מיוחד לעוגה, אלא גם יוצר
טקסטורות מעניינות עליה. למשל, תוכלו להשתמש בקצפת סמיכה, ולזלף על העוגה פסים של
קצפת, ליצור מעגלים על עוגה עגולה או אף לעצב פרחים ושאר עיטורים מרהיבים מקצפת.
שילוב ליקר מנטה או עלי מנטה
אחד הטעמים המפתיעים המשתלבים עם שוקולד הוא
המנטה. הטעם המרענן מפתיע הן בתוך חפיסת שוקולד, והן כאשר משלבים אותו בתוך העוגה.
הדרך להוסיף את הטעם הזה היא באמצעות ליקר מנטה או באמצעות הוספה של מספר עלי מנטה
לשמנת בזמן החימום האיטי.
תוספת נפלאה נוספת לעוגת השוקולד היא המרנג. אתם
יכולים ליצור את העוגה משכבות־שכבות ולהוסיף את שכבת המרנג התוך העוגה או בצורה של
נשיקות על גבי הגנאש עצמו. יש המשלבים את המרנג עם מוס שוקולד לטעמים מתוקים
במיוחד.
הקרמל הוא למעשה סוכר מומס, וניתן להוסיף אותו
במגוון רחב של צורות לעוגה, כולל באמצעות שילוב ליקר קרמל בגנאש. תוכלו גם להוסיף
את הקרמל מיד לאחר האפייה, באמצעות זילוף של קרם קרמל טעים. או כשברי עוגיות קרמל
בסגנון קרמבל.
מקופלת וסוכריות
אתם יכולים להשתמש בחטיפים הנמצאים בארון לשדרוג
העוגה. כמעט כל ממתק שתוסיפו החל מסוכריות M&M טעימות, שברי מקופלת או וופלים מרוסקים יצליחו להפתיע את הילדים.
בנוסף, אפשר לסדר גליליות סביב העוגה ולהוסיף לה מראה מיוחד.
ניתן גם לשדרג את העוגה מבפנים, תוכלו להוסיף לה
מילוי של פירות יער ובכך להעמיק והעשיר את טעמו של השוקולד. גם ממרחים של חלווה או
חמאת בוטנים בשילוב השוקולד יעשה פלאים לטעמה של העוגה. כמובן שתוכלו להוסיף כל
מילוי אחר שאתם אוהבים.
התוספת הבסיסית ביותר היא אגוזים. חשוב, כמובן, לרסק
אותם היטב כדי שהילדים הקטנים לא יאכלו אגוז שלם. אתם יכולים להשתמש באגוזי פקאן,
אגוזי מלך ואף להפתיע בטעמו המיוחד של אגוז המקדמיה בעל הטעם החמאתי. יש המשלבים
גם ליקר אגוזים בעוגה עצמה אשר מעצים את הטעם.
קוקוס ושוקולד הם שילוב מנצח, הן על הגנאש כעיטור
לבן של פתיתי קוקוס עדינים והן בתוך העוגה. יש המשתמשים בקרם הקוקוס כדי ליצור שכבה טעימה ומתוקה בתוך העוגה, ויש
המשתמשים בשמן קוקוס בתוך הבלילה, ומעניקים לעוגה טעם של קוקוס עדין.
מכירים את הרגע הזה שאתם נתקלים בפצפוצי שוקולד לבן או חלב
בתוך העוגה? הם נמסים בפה, ומדגישים את הטעם הנפלא של השוקולד. תוכלו להוסיף את
שכבת הפצפוצים בנפרד, או לשלב אותם בתוך האפייה כדי שימסו וישתלבו בעוגה האוורירית
ויעניקו לה מרקם עשיר יותר.
בימים
חמים במיוחד אנו יכולים ליהנות מכל העולמות. גם עוגת שוקולד טעימה וגם גלידת
שוקולד המשולבת בה. לא צריך דבר נוסף.
מחפשים מתכון לעוגת שוקולד פרווה? לחצו כאן
