איך להימנע מטעויות באפיית עוגיות שוקולד צ'יפס?
אתם פותחים את התנור, נרגשים, ומוכנים להגיש את עוגיות השוקולד צ'יפס המדיפות ניחוח נפלא ברחבי המטבח, אך היות ורובינו לא אופים מקצועיים, אנו עדיין עשויים לטעות פה ושם בדרך לעוגייה המתקתקה והמושלמת. במאמר זה נגלה את הטעויות הנפוצות באפיית עוגיות שוקולד צ'יפס. חלקן נובעות מטעות קלה במתכון, אחרות מהדרך שבה אפיתם. כאשר תדעו ממה להימנע, יהיה יותר קל להכין את צלחת העוגיות המושלמת עם פתיתי השוקולד הנמסים בפה.

המלצה חשובה נוספת בהקשר זה היא לתת לבצק לנוח ולהתקרר, בין מספר שעות ליום או יומיים במקרר. כמובן שחשוב מאד לשמור על הבצק מכוסה או עטוף בניילון נצמד כדי שלא יתקשה במגע עם האוויר. הקירור יוצר מרקם יציב יותר לבצק וגם מקל על העבודה איתו כאשר מתחילים להכין את העוגיות.טעות נפוצה נוספת היא חישוב לא נכון של כמות הביצים במתכון. בדרך כלל, על כל שתי כוסות קמח ועוד שתי כפיות קמח יש להוסיף שתי ביצים. אבל, אם החלטתם ליצור מעט יותר בצק כדי להכין כמות גדולה יותר של עוגיות אתם עשויים לטעות בכמות הביצים. במקרה כזה, המלח יהיה מודגש יותר בעוגייה והיא תהיה מעט יבשה ושברירית יותר. הסיבה לכך היא שהביצים הן למעשה ה"דבק" המאגד את כל החומרים יחד באפייה. לכן, שימו לב תמיד לכמות הנכונה שלהן במתכון.לפעמים אין לנו שוקולד צ'יפס בנמצא. במתכונים רבים מצוין כי ניתן להשתמש גם בשוקולד. כאן, חשוב לזכור לחתוך את קוביות השוקולד לחתיכות מאד קטנות כדי שישתלבו בצורה מושלמת בעוגייה. גריסה של השוקולד עשויה לגרום לכך שייטמע בתוך הבצק ולא תוכלו לזהות אותו בעוגייה. חתיכות גדולות מדי עשויות להפוך את העוגייה לשברירית ולא יציבה. לכן, נסו לחתוך כל קובית שוקולד לקוביות קטנות בגודל של חצי סנטימטר (עם סכין חד) ולאחר מכן חתכו את הריבוע באלכסון למשולשים.בפעם הראשונה, תמיד מפתיע לגלות את זה. אנו רגילים לראות את העוגיות בצורתן הסופית, המזכירה כדורים שטוחים. אך בפועל, הבצק מונח על נייר האפייה בצורה של כדורים קטנים. את צורתה הסופית העוגייה מקבלת בתהליך החימום. אחרי שמכינים את העוגיות חשוב לתת להן להתקרר מעט, לפני שממהרים וטועמים. בהתחלה, עד שיתקררו, הן עדיין פריכות ורכות מדי ועשויות להישבר.אנו רואים את החומרים במתכון, והרצון הטבעי של האופים המתחילים הוא לערבב את כל החומר במיקסר החדש ולהתחיל ליצור את העוגיות. המתינו עוד רגע. כאשר מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס חשוב לעבוד לפי הסדר במתכון. להתחיל מהחומרים השומניים כמו שמן קוקוס או חמאה ולהמיסם תוך ערבוב של הסוכר. לאחר מכן, הוסיפו את הביצה ותמצית הווניל ואז את החומרים היבשים (קמח וסודה לשתייה). כך הבלילה תהיה אחידה ולא יהיו בה גושים.באפייה יצירתיות יתר עלולה להרוס מעט את התוצר הסופי. לכן, חשוב לחשב בדיוק את הכמות הנכונה של כל אחד מהמרכיבים המצוינים במתכון. החשוב ביותר בעוגיות הללו הוא כמות הקמח שאתם מתכוונים לשים. אם אינכם יכולים להשתמש בכפיות מדידה מדויקות, כדאי לרכוש כוסות מדידה מדויקות. למשל, חלק מהמתכונים ידרשו מכם להשתמש בכוס ועוד מספר כפות. או בשלושת רבעי כוס. כפיות המדידה עשויות הפלסטיק יכולות לציין במדויק כל רבע כוס ואפילו למדוד כף או כפית בצורה מדויקת. זכרו לשטח את תכולת הכוס למידות מדויקות להפליא.
פן חשוב נוסף באפייה הוא הכנה של התנור וחימום מראש לטמפרטורה הרצויה לפני שמכניסים את התבנית. חלק מהמתכונים יציינו 170 מעלות ואחרים 190 מעלות. כיצד יודעים שהתנור מוכן? שימו לב לנורית החיווי על התנור שלכם. היא מיועדת לציין כי התנור עדיין מתחמם בדרך לטמפרטורה הרצויה. כאשר התנור חם מספיק הכניסו בזהירות את התבנית לתנור והמתינו לארומה המיוחדת הממלאת את הבית כאשר העוגיות מוכנות.
כעת, תוכלו להימנע מכל הטעויות ולהכין את העוגיות המושלמות שכל המשפחה תאהב!
