כך תכינו פיצה מושלמת בבית – בלי מערוך ובלי בלגן | השף הלבן

איך הפיצה כבשה את העולם ואיך תכבוש את הבית שלכם

מסקרת מסעדות שמבינה עניין חושפת את הטריק שלה לפיצה שמכינים בבית וחולקת המלצות למי שרוצים גם להתפנק במסעדות או פשוט מעוניינים לקבל מהן השראה להכנת הפיצה הבאה

מאת: דנה חסדאי ינאי

בתור יוצרת תוכן, בלוגרית אוכל ומסקרת מסעדות זכיתי לטעום ולהכין המון פיצות. אני אוהבת מאוד את המטבח וזאת התרפיה שלי. בשנה האחרונה הפכתי את התחביב שלי, יציאה למסעדות וצילום אוכל לעבודה שלי. עבורי, פיצות הן אהבה. אין כמו להכין פיצה ביתית והדבר שאני הכי נהנית ממנו זה טריקים במטבח ולגלות פיצות מעולות גם במסעדות, אבל לפני שאחשוף את הטריק ואת ההמלצות שלי, בואו נדבר על פיצה.

בצק, רסק וגבינה – מה הופך את הפיצה לכזו תופעה?

פיצה היא הרבה יותר מסתם מאכל – היא תופעה תרבותית עולמית שמחברת בין אנשים ומעוררת תשוקה קולינרית בכל מקום. למרות שכיום אנחנו מכירים אותה כמנה איטלקית, השורשים של הפיצה מגיעים עד לתקופה העתיקה, כאשר תרבויות שונות הכינו לחם שטוח עם תוספות מגוונות.

הפיצה המודרנית נולדה בנאפולי, איטליה, במאה ה-18. לפי האגדה, הפיצה מרגריטה המפורסמת נוצרה ב-1889 לכבוד המלכה מרגריטה מסבוי, כאשר האופה רפאלה אספוזיטו יצר פיצה בצבעי דגל איטליה: עגבניות אדומות, בזיליקום ירוק, ומוצרלה לבנה.

בעשורים האחרונים, הפיצה עברה מהפכה של ממש. מה שהתחיל כמאכל פשוט של עניים הפך לבמה קולינרית יצירתית. היום אפשר למצוא מסעדות שף המגישות פיצות עם כמהין, פואה גרא, ואפילו זהב אכיל. במקביל, תנועת הפיצה הנאפוליטנית המסורתית צוברת תאוצה, עם מסעדות המקפידות על חומרי גלם איטלקיים מקוריים ואפייה בתנור אבן בטמפרטורות גבוהות במיוחד.

טרנדים עכשוויים כוללים פיצות טבעוניות עם גבינות על בסיס קטניות וירקות, פיצות ללא גלוטן המיועדות לקהל רגיש, ופיצות שחורות עם בצק פחם פעיל. בניו יורק, הטרנד החם הוא פיצות דטרויט-סטייל – פיצות מרובעות עם שוליים פריכים ורוטב עגבניות מעל הגבינה.

אצלנו, בישראל, הפיצה עברה התאמה לטעם המקומי. לצד הקלאסיות, אפשר למצוא פיצות עם זעתר, לבנה, וחצילים קלויים. הטרנד של פיצות בוטיק תפס תאוצה, עם מסעדות המתמחות בבצק מחמצת ורכיבים אורגניים.

למרות כל החידושים והטרנדים, הפיצה הנאפוליטנית המסורתית – מרגריטה או מרינרה – נשארת אהובת הקהל. יש משהו בפשטות המושלמת של בצק דק, רוטב עגבניות טריות, ומוצרלה איכותית שאי אפשר לשכלל. אולי זה הסוד של הפיצה – היכולת שלה להיות גם מסורתית וגם חדשנית, פשוטה ומתוחכמת בו זמנית.

הטריק שלי לפיצה בלי מערוך

לטעמי זו הפיצה הכי טעימה, וקל במיוחד להכין אותה. ככה מכינים פיצה לפי הטריק שלי:

  1. כשמכינים בצק לפיצה בבית, הכי טוב להתחיל עם מתכון קליל וטעים שכולם אוהבים – כזה שאפשר לחזור אליו שוב ושוב.
  2. אחרי שהבצק תופח, מעבירים ישירות את הבצק לתבנית תנור עם נייר אפייה
  3. משטחים את הבצק עם הידיים – כן, זה הטריק!
  4. מורחים רוטב פיצה, גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת וחוצים לריבועים. על כל ריבוע שמים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור.

אין צורך במערוך, אין בלגן במטבח, הכל קורה בתוך התבנית וכשהפיצה יוצאת מהתנור רק נותר לקחת חתיכה אפילו לא צריך לחתוך.

4 דברים שלמדתי מהפיצות הכי טעימות בישראל

בתור בשלנית שגם מסקרת מסעדות, זכיתי לטעום מבחר גדול של פיצות. הנה 4 טיפים שלמדתי מהמסע הקולינרי שלי:

#1 הקמח משנה

לא חייבים קמח 00 כדי להכין פיצה טעימה, אבל אתם בהחלט יכולים להתנסות איתו. אם בעבר היה זמין רק לשפים, היום כל אחד ואחת יכולים לרכוש אותו ולהכין ממנו פיצה.

#2 אפשר להיות יצירתיים

> איזה טיפ אפשר לאמץ אליכם הביתה? אל תפחדו להגזים עם התוספות. כבר אכלתי פיצה שמשלבת רוטב עגבניות מוצרלה ארטישוק זיתים עגבניות שרי צלויות סלסה ורדה ופרמז'ן – נשמע מוגזם? בפועל מדובר בביס מושלם.

#3 אוהבים פיצה דקה? תנו לה מנוחה

לא חייבים מערוך כדי להכין פיצה טעימה, אבל אם אתם מחובבי הפיצה הדקה, תזדקקו לו. תנו לבצק "לנוח" בין הרידודים כדי לרדד אותו ככל הניתן, אם אתם מעוניינים בתוצאה דקיקה.

#4 לא חייבים להתחכם

לא צריך להמציא את הגלגל מחדש. פיצה טעימה גם בלי "טריקים" ושטיקים. בתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.