צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
קרפ טירמיסו מסקרפונה
קרפ טירמיסו מסקרפונה
קרפ טירמיסו מסקרפונה
קרפ טירמיסו מסקרפונה
קרם מסקרפונה ובישקוטי טבול בקפה עטוף בקרפ דקיק וקקאו
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
30 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 10-8 יחידות בינוניות
-
לקרפ:
-
1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
-
קורט מלח
-
2+1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב תנובה
-
3 כפות סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
20 גרם חמאת תנובה מומסת
-
למלית:
-
10-6 יחידות בישקוטי שבורים לחצאים
-
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
-
4 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
אבקת קקאו לקישוט
-
2 כפות ברנדי
-
1 כוס מים במצב פושר-קר עם כפית קפה מגורען
-
לציפוי:
-
אבקת קקאו
גודל תבנית:
מחבת לטיגון הקרפים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
טורפים את מרכיבי הקרפ בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים – אפשר במטרפה, אך מומלץ לערבל במיקסר יד.
02 .
מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.
03 .
יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.
04 .
מחכים 3-2 דקות עד שפני הקרפ מתקשים והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת – לא הופכים לצד השני.
הפעלת טיימר ( 2:00 דק׳)
05 .
חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
06 .
מצננים את הקרפים.
ממשיכים בהכנת הקרם:
01 .
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, הפודינג והברנדי עד שמתקבלת מסה רכה ולא יציבה. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית מתייצבת מעט.
02 .
מכינים תבנית שקעים / קעריות קטנות להנחת הטירמיסו.
03 .
חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהקרפ.
04 .
מניחים את הקרפ על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.
05 .
מפזרים מעט קקאו ומניחים 3-2 כפיות מהקרם במרכז הקרפ.
06 .
טובלים את הבישקוטי בקפה טבילה קצרה ודוחסים אל מרכז הקרם.
07 .
סוגרים את הקרפ בעזרת הניילון הנצמד לצורת כדור ומהדקים את הניילון כך שהכדור לא ייפתח.
08 .
חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים.
09 .
10 .
פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה. בוזקים אבקת קקאו ומגישים.
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
60 דקות
עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית
40 דקות
חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי
40 דקות
ריזוטו גריסי פנינה עם אפונה, אספרגוס ופרמג’יאנו רג’יאנו
180 דקות
ברולה גבינות מלוח
40 דקות
כדורי מסקרפונה ולוטוס
60 דקות
סלט קיסר בקעריות תפו”א פריכות וגבינות