צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: בן שי & רות סירקיס
#בן שי ורות סירקיס
עוגת גבינה לבנה ותפוחי עץ
עוגת גבינה לבנה ותפוחי עץ
עוגת גבינה לבנה ותפוחי עץ
עוגת גבינה לבנה ותפוחי עץ
עוגת גבינה אפויה קלאסית וקלה עם שכבת תפוחים מזוגגים בריבת משמשים. קלאסיקה טעימה מאת רות סירקיס.
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
150 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24 ס"מ
-
75 גרם חמאת תנובה מומסת
-
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
-
¼ 1 כוסות פירורי ביסקוויטים
-
1/3 כוס אגוזים, קצוצים דק
-
1 כפית קליפת לימון מגוררת
-
למלית:
-
400 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
-
4 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים
-
¾ כוס (150 גרם) סוכר
-
קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
-
½ כפית קינמון
-
5 כפות קמח
-
2 כפות צימוקים
-
100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
-
1 תפוח עץ מסוג גרנד סמית׳ קלוף ופרוס
-
לציפוי:
-
3 כפות ריבת משמשים
-
2 כפות מים
גודל תבנית:
תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
02 .
ממיסים את החמאה ואת הסוכר בסיר קטן על להבה נמוכה.
03 .
מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ואת האגוזים ומערבבים היטב
04 .
מהדקים את התערובת לתחתית תבנית מתפרקת עגולה, משומנת, בקוטר 24 ס”מ.
05 .
מצננים היטב.
06 .
שמים את הגבינה בקערה גדולה וטורפים לתוכה את החלמונים, 1/4 כוס סוכר, קליפת הלימון, התבלינים, הקמח, הצימוקים והשמנת.
07 .
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים לו את יתרת הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב.
08 .
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת בלילה אחידה.
09 .
מעבירים את הבלילה אל תבנית האפייה
10 .
מסדרים על המלית את פרוסות התפוח במעגלים ממרכז העוגה כלפי חוץ, כך שהן נשענות זו על זו.
11 .
אופים בתנור מחומם מראש במשך ½ 1 – ¾ 1 שעות, עד שהעוגה יציבה, אך עדיין קפיצית מעט.
הפעלת טיימר ( 150:00 דק׳)
12 .
מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו כשדלת התנור פתוחה, כשעה.
13 .
מחממים בסיר את הריבה והמים כמעט עד לרתיחה ומברישים את העוגה.
14 .
משחררים בזהירות את דפנות התבנית ומוציאים את העוגה לכלי הגשה.
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
20 דקות
סלט רוקט עם שומר, ויניגרט תפוזים ופרמזן
20 דקות
מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות
60 דקות
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם מסקרפונה, רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
30 דקות
סמיפרדו: עוגת “גבינה” ותותים טבעונית
120 דקות
עוגת מסקרפונה שמנת ופירורים קלאסית
20 דקות
פאני פורי בסגנון יווני