צילום: שקמה יעקבי | סטיילינג: שקמה יעקבי | מתכון: שקמה יעקבי
עוגת גבינה ושוקולד טבעונית
עוגת גבינה ושוקולד טבעונית
עוגת גבינה ושוקולד טבעונית
עוגת גבינה ושוקולד טבעונית
עוגת גבינה ומוס שוקולד טבעונית מדהימה וחגיגית! שלוש שכבות שכל שכבה יותר מפתיעה וטעימה מהשנייה – בסיס קראנצ’י של ביסקוויטים וקקאו, שכבת מוס שוקולד, קצפת וקרם סויה, שכבת גנאש שוקולד ושמנת ומעל הכל – קישוטי שוקולד מגורד. העוגה שלכם לחג 😉
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
פרווה
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 22 ס"מ
-
קלתית:
-
150 גרם ביסקוויטים מרוסקים
-
כף אבקת קקאו
-
⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס
-
מילוי:
-
¾ כוס קצפת צמחית 20% במתיקות מעודנת השף הלבן
-
2 כפות פודינג וניל
-
גביע וחצי ממרח סויה 9% תנובה ALTERNATIVE
-
300 גרם שוקולד מריר מומס
-
2 כפות אבקת קקאו
-
ציפוי:
-
100 גרם שוקולד מריר
-
⅓ כוס קצפת צמחית 20% במתיקות מעודנת השף הלבן
-
כמה קוביות שוקולד מגורדות
גודל תבנית:
תבנית בקוטר 22 ס"מ
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
קלתית:
01 .
בקערית לערבב את כל מרכיבי הקלתית
02 .
להעביר לתבנית קפיצית 20-22 ס״מ מרופדת בנייר אפייה
03 .
להדק היטב בעזרת תחתית של כוס, להניח במקרר
מילוי:
01 .
בקערה גדולה להקציף קצפת צמחית ופודינג
02 .
להוסיף ממרח סויה ולהקציף כמה רגעים
03 .
להוסיף שוקולד מריר מומס ולהקציף כמה רגעים
04 .
להוסיף אבקת קקאו ולהקציף 2 דקות עד לקבלת בלילה יציבה וקשה
05 .
להעביר את המילוי לתבנית מעל הקלתית וליישר
06 .
להכניס למקפיא לשעתיים או לילה במקרר
ציפוי:
01 .
להניח את קוביות השוקולד המריר בקערה
02 .
לחמם את השמנת הצמחית ולשפוך על השוקולד
03 .
לחכות 2-3 דקות ואז לערבב
04 .
לשפוך מעל העוגה ולהחזיר למקפיא לשעה
05 .
לקשט בשוקולד מגורד ולהגיש
06 .
*לשמור במקפיא או במקרר עד הגשה